Under opbygning

Denne hjemmeside er under opbygning, så bær venligst over med os, hvis der er et par huller. 

Brug gerne feedback-funktionen 'Hjalp denne side dig?' nederst på de sider, hvor du synes vi gør det godt eller mangler noget.

Tak for din forståelse.

LOMA

LOMA står for Lokal Mad og er et projekt i samarbejde med University College Lillebælt (UCL) og Aalborg Universitet.

LOMA

”I LOMA deltager skoleeleverne i planlægning, tilberedning og servering af mad og måltider, som et element i undervisningen i flere fag. Køkken og spisesal indgår i et udvidet læringsrum, der også omfatter et tæt samarbejde med lokale fødevareproducenter.”

I Svendborg er tre af vores skoler LoMa-skoler: Ørkildskolen, Tved Skole og Nymarkskolen, som er den skole, hvor det første LoMa-projekt blev udført.

”Formålet er at fremme skolens arbejde med læring, sundhed, trivsel og bæredygtighed gennem mad og måltider. For at opnå dette integrerer en LOMA-skole på en helhedsorienteret måde følgende 4  principper i skolens dagligdag. Den enkelte skole beslutter selv den lokale udmøntning i konkrete aktiviteter.”

LOMA-skolerne samarbejder med forældrene og den madlavning, der sker på skolerne, følger de anbefalinger som Fødevarestyrelsen har lavet. Derudover skal den mad som der laves også opfylde Måltidsmærkets krav, der er et af Fødevarestyrelsens mærker, der viser, at maden er sund.

Vil du læse mere om LOMA, så følg nedenstående link:

http://lomaskole.dk/om-loma/loma-lokal-mad/

Den Madkulturelle Mulepose

For at udbrede og styrke LOMA-konceptet har fire skoler i Svendborg Kommune udviklet undervisningsmaterialer og eksemplariske læringsforløb i madkundskab under navnet Den Madkulturelle Mulepose. Formålet er at udvikle en god kultur for det fælles måltid, og der er udviklet forløb og undervisningsmateriale for alle årgange fra 0.-8.klasse.

Projektet er gennemført i samarbejde mellem Svendborg Kommune og de fire LOMA-skoler i Svendborg; Tved Skole, Thurø Skole, Ørkildskolen og Nymarkskolen.

Med udgangspunkt i LOMA-konceptet styrkes viden og læring om mad- og forbrugerkultur, forholdet til naturen og bæredygtighed gennem fokus på det fælles måltid. Undervisningen foregår meget udendørs og gør brug af anderledes læringsmiljøer.

Den Madkulturelle Mulepose er blevet til på baggrund af tæt samarbejde mellem – og dedikation fra – lærere og ledelse på de fire skoler.

Se materialer til brug for undervisning her

Projektet er støttet af Børne- og Undervisningsministeriet.