Hænder der holder et modelhus

Akutbolig

Læs om mulighederne for at få en akutbolig

Det tilbyder vi

Svendborg Kommune har indgået aftale med de almene boligforeninger om, at hver 4. ledige almene bolig skal tilbydes kommunen til løsning af påtrængende boligsociale opgaver. Aftalen medfører, at vi løbende kan disponere over et antal lejligheder, der bliver ledige i boligselskaberne. Vi kalder også disse lejligheder akutboliger.

Akutboliglisten må ikke udvikle sig til en konkurrent til boligforeningernes venteliste.
Efter bestemmelsen i servicelovens § 80 er kommunen forpligtet til at skaffe familier eller enlige, der har mistet en bolig, midlertidig husly mod betaling.

Forpligtelsen efter servicelovens § 80 forudsætter, at det drejer sig om en person eller en familie, der akut der har mistet hidtidige bolig og altså står helt uden mulighed for at få tag over hovedet. Den kommunale forpligtigelse efter servicelovens § 66 er betinget af, at den boligløse i den akutte situation ikke selv har mulighed (midler) for at skaffe sig indkvartering – midlertidig eller varig.

Du kan få vejledning om ventelisten til akutboliger telefonisk eller ved personlig henvendelse i Socialafdelingen. 

Det vil vi

Svendborg Kommune formidler akutboligerne til borgere, der har et akut behov for bolig. Ikke alle boligbehov kan dækkes af disse lejligheder. Derfor er det nødvendigt, at du også søger bolig på det øvrige boligmarked.

Til hvem

Når en akutbolig bliver ledig, vurderer vi, hvem der har det mest akutte behov for en bolig.
Din placering på ventelisten for akutboliger har derfor ikke nogen betydning for, hvornår du får anvist en bolig. Du kan ikke ved opskrivning på akutboliglisten stille krav til placering af boligen eller størrelsen. Der må ikke således normalt ikke optages boligsøgende på akutboligventeliste, såfremt der er tale om, at ansøger ønsker en bedre, billigere eller mere velbeliggende bolig.

Betaling for boligen

Du skal selv betale depositum/indskud samt de med boligen forbundne udgifter. Der kan søges indskudslån og boligstøtte efter de almindelige regler. Henvendelse herom skal ske til Borgerservice, Ramsherred 5, Svendborg.

Din ret og pligt

Det er den enkelte sagsbehandler, som foretager en konkret og individuel vurdering af, om du kan blive skrevet op på akutventelisten. Hvis det vurderes, at du har et behov for at blive skrevet op, skal der i samarbejde med sagsbehandleren udfyldes et ansøgningsskema, som skal videresendes til Socialafdelingen Myndighed, Svinget 14, 5700 Svendborg - Att. Karina Slabiak.

Du kan stå på venteliste til akutboliger i 4 måneder. Efter 4 måneder fra ansøgningsdatoen bliver du automatisk slettet fra listen, og du skal søge på ny, hvis du fortsat er akut boligsøgende. Uanset optagelse på akutboligventelisten skal du fortsat søge efter bolig på egen hånd. Er du ikke villig til at flytte til en tilbudt bolig, kan dine boligbehov normalt ikke anses som akut, og du vil derfor blive slettet af akutboligventelisten.