Under opbygning

Denne hjemmeside er under opbygning, så bær venligst over med os, hvis der er et par huller. 

Brug gerne feedback-funktionen 'Hjalp denne side dig?' nederst på de sider, hvor du synes vi gør det godt eller mangler noget.

Tak for din forståelse.

Omsorgstandpleje

Kan du ikke benytte det almindelige tandlægetilbud på grund af et fysisk eller psykisk handicap, så kan omsorgstandplejen være en mulighed.

Omsorgstandplejen

Omsorgstandpleje er for borgere, der ikke kan bruge de almindelige tilbud om tandpleje, fordi de har nedsat førlighed eller varigt fysisk- eller psykisk handicap. Tilbuddet forudsætter visitation.

Målgruppen

Omsorgstandpleje er for borgere, der ikke kan bruge de almindelige tandplejetilbud, fordi deres egenomsorg af varige fysiske eller psykiske grunde er for dårlig.

Borgerens almentilstand gør det vanskeligt at udføre tandbehandling under almindelige tandklinikforhold.

Omsorgstandplejen tilbyder

  •  Opsøgende, regelmæssig og forebyggende tandpleje. 
  •  Behandling af borgerens tænder og tandproteser.

Visitation og henvisning

Ved alle borgere foretages en faglig, konkret og individuel vurdering af sygeplejerske, hvorefter en sektionsleder laver visiteringen.

Egenbetaling

Behandlingen foregår så vidt muligt på tandplejens specialindrettede klinik.

Borgeren skal selv sørge for transport.

Brugere af Omsorgstandplejen opkræves en fast månedlig egenbetaling uafhængig af indtægt og behandlingens art. Beløbet reguleres årligt og udgør i 2024 kr. 49 pr. måned.

Lovgrundlag

Sundhedsloven § 131 og § 132

Fritvalg

Personer, der får tilbudt omsorgstandpleje ved offentlig klinik, kan vælge i stedet at modtage tandplejetilbuddet hos praktiserende tandlæge/klinisk tandtekniker. Valg af privat praksis gælder det samlede tandplejetilbud, der omfatter:

  • Generel og individuel forebyggelse og sundhedsfremme, inklusiv hjælp til mundhygiejne, herunder oplysning om samt instruktion i tandpleje til den enkelte patient og til relevant omsorgspersonale. Denne indsats foregår fortrinsvis i patientens hjem.
  • Undersøgelser af tand-, mund- og kæberegionens sundhedstilstand. Kan i visse tilfælde være nødvendigt at foretage i hjemmet. 
  • Behandlinger af symptomer, sygdomme og funktionsforstyrrelser i tand-, mund- og kæberegionen, således at denne bevares i god funktionsdygtig stand under hensyntagen til den enkeltes samlede tilstand. Behandlingerne vil ofte kræve særligt udstyr i form af lifte mm.

Borgeren skal kontakte tandplejens kontor, hvis han/hun ønsker at overgå til privat behandling. Alle forslag til behandling af omsorgstandplejepatienter på 1000 kr,- og der over skal først godkendes af tandplejens kontor.

Kvalitetsstandard

Kontakt Omsorgstandplejen