Foto © Copyright Mads Claus Rasmussen12 0

Trollemose

Om Trollemose

Trollemose åbnede i februar 2000. Trollemose består af 4 huse med 12 boliger i hver.
Det ene hus består af demensboliger, de andre af plejeboliger. 
Hvert hus har egen fælles opholdsstue med åbent køkken.
Trollemose Plejecenter ligger i den østlige bydel. Sektionen ligger op ad Trolleskoven og ned til et smukt område med blandt andet en sø. Det er et roligt og naturskønt område og vi bruger det meget. Der er flere gangstier, der indbyder til god motion.

Plejecenteret er indrettet, så arealerne såvel inde som ude, indbyder til rehabilitering og vi vægter at personalet arbejder rehabiliterende.
På Trollemose lægger vi vægt på at holde traditioner i hævd. Vi gør meget ud af at pynte op til fastelavn, påske og jul.  Vi fejrer årets højtider med bl.a. påske- og julefrokoster, sådan som de fleste har kendt til det hele deres liv.
Derudover har vi mange andre forskellige aktiviteter året igennem. I Multihuset (et hus tæt på Trollemose) – er der indrettet et rum hvor der hver onsdag er aktiviteter for beboerne. Aktiviteterne er forskellige; banko, sang og musik, quiz, spil, film, besøg af dagplejebørn, m.m.

Vi har også aktiviteter ud af huset så som bowling, variete, Ældre OL, koncerter o lign.
Der afholdes sommerfest i juni/juli måned, hvor der altid er sang og musik, pølser, tombola og boder.
Der afholdes påske- og julegudstjenester i Fredens Kirke for alle beboerne på Trollemose.
Der er ligeledes tilbud om deltagelse i gudstjenester hver måned på skift i husene.

Vi vil gerne opfordre og invitere pårørende til efter evne og formåen, at hjælpe med og være aktive både ved vores arrangementer og i hverdagen. Som pårørende er man velkomne til at deltage aktivt i livet på Trollemose.  Man er også velkomne til selv at tage initiativ til aktiviteter og må også gerne inddrage medbeboere.
Det kan for eksempel være at spille kort, bage en kage i vores køkken, gå ture, køre tur på vores duo-cykel, deltage i en af vores ture ud af huset, tage kaffe med ned til søen m.m.

Vi har i Trollemose 2 dobbeltscootere. Vi benytter enhver lejlighed til at kører ture med beboerne rundt i vores naturskønne område.
Vi har mange ture ud af husene. Vi kører bl.a. på hjemmebesøg hos beboernes familie og pårørende, vi besøger Odense Zoo, Egeskov, Bilka, Rosengårdcenteret, kører ud i det blå, over Storebæltsbroen osv. Vi tager gerne imod idéer, da vi tilstræber at lave aktiviteter efter alles ønsker.

Om boligerne

Boligstørrelse: 64 m² (inklusiv evt. fællesarealer).

For aktuelle priser på husleje og indskud, kontakt SAB, administrationen:

Link til SAB

 

Lejlighederne indeholder stue med soveafdeling og lille tekøkken. Alle lejligheder har et stort handicapvenligt badeværelse.
Lejligheden indeholder et stort flytbart skab, seng og sengebord, der kan placeres efter behov.

Alle lejligheder har egen havedør ud til en lille terrasse.
Derudover er lejligheden umøbleret. Ophængning af gardiner, lamper, malerier m.m. er ligeledes et “familiært” anliggende.

Hvert hus har egen fælles opholdsstue med åbent køkken, samt et fælles vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler.
Indretningen af boligen skal svare til beboerens mobilitet og behov for hjælp. Der skal være plads til, at personalet kan hjælpe med forflytninger og personlig hygiejne, hvis der er brug for det.
Vi anbefaler ikke løse tæpper, da de kan give anledning til fald. Hvis der bruges kørestol
og /eller stålift, er det ikke hensigtsmæssigt med tæpper på “gangarealerne”.

Fællesstuen har flere forskellige funktioner. Den fungerer som spise/dagligstue, fjernsyn/video-stue og benyttes til fælles aktiviteter såsom gymnastik, bankospil m.m.

Lejlighederne udlejes af Svendborg Andels-boligforening (SAB). Der kan søges boligstøtte, varmehjælp samt indskudslån via Svendborg Kommune. Det betyder, at det er ens private lejede bolig med de rettigheder og forpligtigelser, der følger heraf. Når indskud og 1. måneds husleje er betalt, og lejekontrakten er underskrevet, kan der hentes 3 nøgler på SABs kontor i åbningstiden.
Nøglerne bruges både til hoveddøren og til plejeboligen. Hoveddøren er låst i aften- og nattetimerne. Boligen skal synes af SABs inspektør ved indflytning samt ved opsigelse.
Plantegninger samt oplysninger om boligstørrelser og husleje, sørger områdekontorerne for.

Indflytning

Når du flytter ind på Plejecenter Trollemose er det rigtig godt, hvis lejligheden er indrettet med de møbler og de ting, som er betydende for dig – så vil du hurtigere falde til i boligen.
Indretningen af boligen, skal svare til din mobilitet og dit behov for hjælp.
Vi er meget interesseret i et godt samarbejde med dig og dine pårørende, så vi alle kan gøre det bedst muligt sammen.

Når en borger flytter ind, vil vi meget gerne være forberedt på, at vedkommende kommer. Derfor er det vigtigt, datoen er aftalt på forhånd, og helst på en hverdag om formiddagen, såfremt det er muligt, hvor der er flest personaler til stede.
Da boligen er privat lejet, er der naturligvis ingen begrænsninger i forhold til besøg.
Når borger har besluttet sig for at flytte ind, tilbydes en samtale forud for indflytningen. Ved denne samtale drøftes alle de praktiske ting i forbindelse med indflytningen.
Ved samtalen deltager som hovedregel en sygeplejerske og en medarbejder.
Det er vigtigt for os, at få afstemt forventninger til hinanden og til livet på plejehjem.
Vi ønsker at få et godt samarbejde med borger og familie, og det opnår vi bedst ved en god og ærlig dialog.

Borgeren tilbydes en servicepakke, som koster kr. 1.200,- pr. måned. Servicepakken betaler den kolde forplejning, basistoiletartikler, rengøringsmidler, aktiviteter m.v.
Den varme mad leveres fra Det Gode Madhus, hvor borgerne bestemmer hvad de ønsker at spise. Personalet er behjælpelige med bestilling af den varme mad.

Borgeren underskriver en fuldmagt, så beløbet til servicepakker og den varme mad fra Det Gode Madhus betales via træk i social pension.

Hverdagslivet

På Trollemose Plejecenter prioriterer vi borgerens hverdagsliv, således at borgeren udnytter de ressourcer de har og borgeren kan leve et hverdagsliv med de ønsker de har til livet både inde på plejecenteret og i udelivet.

Vi har en duocykel, hvor vi cykler med borgerne i nærområdet når det er muligt. Vi har to dobbeltscootere til dem der er mindre mobile.
Vi tilrettelægger hvert år flere typer af udflugtsture og aktiviteter, så der er tilbud, alt efter mestringsevne og interesse.

Borgerne er med til at vælge den varme mad. De er med til at ønske hvilken mad der tilberedes i afdelingen og nogle er med til at fremstille lette retter. Pårørende er også velkommen til at deltage i dette.

Vi arbejder efter at støtte den enkelte beboer til at få et værdigt liv og en god livskvalitet. Ud fra ønsker og behov vil personalet tage udgangspunkt i de ting, som man kan, og personalet vil gerne støtte til at bevare færdigheder, der gør, at man kan deltage aktivt i hverdagen på Trollemose.
Vi har i et af husene en huskat som spreder stor glæde blandt beboerne.

Stien bag Trollemose Plejecenter

Trollemose Plejecenter set fra stien bag
Foto af Trollemose Plejecenter set fra stien bag
Fotografi © Copyright Mads Claus Rasmussen

Plejecenterråd

Kommunen skal i samarbejde med bruger- og pårørenderådet fastsætte vedtægterne for rådets valgperiode, mødestruktur og mødehyppighed samt rådets arbejdsområde og kompetence.
Bruger- og pårørenderåd i plejehjem m.v. skal inddrages ved fastlæggelsen af retningslinjerne for det daglige liv i og omkring boligen, herunder fastlæggelse af retningslinjer for kostplaner, arbejdsrutiner, aktiviteter m.v. Rådene skal desuden inddrages ved retningslinjerne for personalets måde at optræde på.

Bruger- og pårørenderådet mødes cirka fire gange om året sammen med sektionsleder, eller oftere, hvis der er behov for det.
Der afholdes valg til bruger- og pårørenderåd hvert forår, oftest i marts måned.

Tilsyn og smileys

Plejecenteret er underlagt tilsyn af forskellige myndigheder.

Hvert år kommer der uanmeldt tilsyn ved embedslæge, som vurderer om plejecenteret lever op til gældende krav fra Sundhedsstyrelsen. Embedslægen har ift. Trollemose Plejecenter besluttet, at overgå til gradueret tilsyn fordi plejecenteret fint har levet op til Sundhedsstyrelsens krav og derfor ikke skal have tilsyn hvert år, men hvert 2. år

Hvert år kommer der uanmeldt tilsyn ved Svendborg Kommunes myndighedsafdeling, som vurderer plejecenteret ud fra Sundhedsstyrelsens krav.

Hvert år inviteres borgere og pårørende til et dialogbaseret møde, hvor man kan drøfte forskellige emner der knytter sig til hvordan borgere og pårørende oplever Plejecenter Trollemose.

Vi er underlagt krav om hygiejne og forsvarlig omgang med fødevarer, således at det lever op til Fødevarestyrelsens krav og kan således få uanmeldt besøg når som helst, at fødevarestyrelsen ønsker at kontrollere det. Der udfærdiges en rapport efterfølgende med en smiley. Alle afdelinger på Trollemose har Elite smiley.

Trollemose  har i 2014 haft besøg af arbejdstilsynet og har fået tildelt en grøn smiley.

Link til Fødevarestyrelsens rapporter

Link til kommunale tilsyn

Kontakt

Trollemose Plejecenter
Gl. Skårupvej 18
5700 Svendborg

Sektionsleder
Maria Linnebjerg
Telefon: 62 23 42 18
Træffetid: Hverdage, bedst mellem kl. 8.00 og 9.00.

Døgntelefon: 62 23 42 16
 
Administrativ hjælper
Telefon: 62 23 42 17
 
Hus 20
Telefon: 62 23 42 20
 
Hus 22
Telefon: 62 23 42 22
 
Hus 24
Telefon: 62 23 42 24
 
Hus 26
Telefon: 62 23 42 26