IKT - området

Har du vanskeligheder med kommunikation, ordblindhed, betjening eller struktur, så kan du få hjælp af vores IKT-konsulenter. Læs mere her.

IKT står for informations- og kommunikationsteknologier og er betegnelsen for en bred vifte af kompenserende teknologier, som kan hjælpe borgere, der har brug for hjælpemidler til kommunikation eller strukturering af hverdagen.

Det kan f.eks. være hjælpemidler til:

  • Kommunikation/tale
  • Støtte til hukommelse
  • Planlægning, overblik og struktur i hverdagen
  • Oplæsning og støtte til skriftlig kommunikation
  • Betjening af computere ved motoriske vanskeligheder

Vi har IKT-konsulenter ved kommunen, som foretager udredning af dit behov for IKT-hjælpemidler, afprøvning, yder rådgivning/vejledning samt undervisning for dig, der er over 18 år.

Der kan være tale om hjælpemidler, som f.eks. billedmateriale, apps til smartphones/tablets, licens til ordblindeprogrammer, 0/1 kontakter og specielle kalender.

Hvem kan få IKT-hjælpemiddel?
For at et IKT-hjælpemiddel kan bevilges, skal det i væsentlig grad afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne og give en væsentlig lettelse i dagligdagen.

Teknologier der betragtes som sædvanligt indbo, som f.eks. tablets, smartphones samt computere ligger udenfor lovgivningen.

Kontakt os

Klagevejledning

Som borger kan du klage over retlige forhold i sager om Specialundervisning for Voksne. Du kan klage over manglende begrundelse, partshøring eller aktindsigt, men du kan ikke klage over, om du skal have specialundervisning eller hvilket tilbud, du skal have.

Du klager direkte til Ankestyrelsen ved Klagenævnet for Specialundervisning inden for 4 uger fra modtagelsen af afgørelsen fra kommunen.

Ønsker du at klage over sagsbehandlingstid, kan du rette henvendelse til kommunalbestyrelsen.