Kommunalbestyrelsen
Referat • 8. oktober 2024 kl. 15.00
Indhold
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Der er spørgsmål fra Martin Gregersen.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A) og Flemming Madsen (A). Som suppleanter er indkaldt Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A) og Astrid Ejlersen (A). Kommunalbestyrelsen godkendte dette.
Dagsorden godkendt.
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen skal i forbindelse med 2. behandling af budgettet for 2025 vælge mellem to budgetteringsmetoder (statsgaranti eller selvbudgettering)
Indstilling
Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen, at
- Kommunen vælger selvbudgettering for 2025
- Der budgetteres med samme beløb som i statsgarantien
Sagsfremstilling
Kommunalbestyrelsen skal i forbindelse med 2. behandling af budget 2025 vælge mellem hhv. de forudsætninger, som ligger til grund for opgørelsen af skatteindtægter og indtægter fra udligning og statstilskud. Der kan vælges mellem et statsgaranteret grundlag eller budgettering ud fra kommunens eget skøn.
I forudsætningerne indgår:
- Udskrivningsgrundlaget for indkomstskat
- Skattepligtige grundværdier
- Indbyggertallet pr. 1.1.2025
Såfremt der vælges selvbudgettering, vil indkomstskatter og udligning/tilskud blive afregnet på et foreløbigt grundlag. Det endelige grundlag (efterreguleringsgrundlaget) afregnes tre år efter budgetåret og forskellen mellem det foreløbige grundlag og det endelige grundlag skal så enten tilbagebetales til staten (hvis den endelige opgørelse viser et lavere grundlag) eller efterbetales fra staten (hvis den endelige opgørelse viser et højere grundlag).
Vurderingen af hvad der vil være det mest fordelagtige valg for kommunen afhænger af forventningerne til udviklingen i udskrivningsgrundlaget og indbyggertallet sammenholdt med den forventede udvikling på landsplan.
Den seneste udgave af KL’s skatte- og tilskudsmodel fra september 2024 bygger på Økonomisk Redegørelse fra august 2024. I forhold til skønnet i Økonomisk Redegørelse fra maj 2024, som ligger til grund for udmeldingen af statsgarantien er skønnet for skattegrundlaget i 2025 opjusteret med 14 mia. kr. på landsplan. Da udviklingen i skattegrundlaget på landsplan sædvanligvis har stor betydning for størrelsen af den endelige udligning, peger dette i retning af at der vil være en samlet fordel for Svendborg Kommune ved vælge selvbudgettering i 2025.
Det beregnede merprovenu for Svendborg Kommune ved valg af selvbudgettering i 2025 udgør 22,6 mio. kr. i forhold til valg af statsgaranteret udskrivningsgrundlag, når der tages højde for den forventede efterregulering i 2028. Det skal bemærkes, at kommunernes samlede gevinst ved selvbudgettering for 2025 reducerer kommunernes bloktilskud for 2028. Kommunen vil således uanset om der vælges selvbudgettering eller statsgaranti få reduceret bloktilskuddet for 2028 med en relativ andel af kommunernes samlede gevinst ved selvbudgettering.
Da den beregnede økonomiske fordel ved selvbudgettering er resultatet af en prognose, vil der være en økonomisk risiko for kommunen ved at vælge selvbudgettering for 2025 i forhold til valg af statsgaranti. I vedhæftede bilag er der en nærmere beskrivelse af risiciene.
På den baggrund indstiller direktionen, at Økonomiudvalget anbefaler, at Kommunalbestyrelsen vælger selvbudgettering for 2025.
Direktionen indstiller desuden, at fordi der fortsat er usikkerhed om det endelige udfald af efterreguleringen og Svendborg Kommune har en lav likviditet, at det forventede provenu ved selvbudgettering ikke anvendes til finansiering af nye udgifter i de kommende års budgetlægning, førend provenuet er endeligt opgjort.
For kirkeskatten gælder der et princip om at budgetteringsgrundlaget følger de samme forudsætninger som budgetteringsgrundlaget for den kommunale indkomstskat dvs. hvis kommunen f.eks. vælger selvbudgettering, vil dette også være gældende for kirkeskatten.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Af hensyn til kommunens likviditet anbefales det, at kommunen vælger selvbudgettering, men at der budgetteres efter det samme grundlag som statsgarantien bygger på. Det vil for 2025 medføre, at kommunen vil modtage 3.317,9 mio. kr. i samlede skatteindtægter og 1.560,7 mio. kr. i indtægter fra udligning og tilskud.
I maj 2027 opgøres efterreguleringen for 2025 og afregning til kommunen sker i de tre første måneder af 2028.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
§ 7 i lov om kommunal indkomstskat (lovbek. nr. 935 af 30/8-2019)
§ 24 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner (lovbek. nr. 63 af 19/1-2021)
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Økonomiudvalget den 01-10-2024
Indstilles.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Godkendt.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).
Beslutningstema
Indstilling til Kommunalbestyrelsens 2. behandling af budgetforslag 2025 og overslagsårene 2026 – 2028, herunder takstoversigt for 2025 samt fastsættelse af kirkeskatprocenten.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kommunalbestyrelsen, at:
- ændringsforslag til Svendborg Kommunes budget 2025 og overslagsårene 2026 - 2028 fremsendes til Kommunalbestyrelsens 2. behandling
- at forslag til takstoversigt 2025 oversendes til Kommunalbestyrelsens 2. behandling
- kirkeskatprocenten fastsættes uændret til 1,02 pct.
Sagsfremstilling
Økonomiudvalget fremsendte den 10. september 2024 forslag til Svendborg Kommunes budget 2024 til Kommunalbestyrelsens 1. behandling.
Kommunalbestyrelsen vedtog at oversende budgetforslaget til 2. behandling og fristen for fremsendelse af ændringsforslag blev fastsat til mandag den 23. september 2024 kl. 23.59.
Der er modtaget politiske ændringsforslag fra følgende partier/grupper i Kommunalbestyrelsen:
Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Rasmus Feldingbjerg Drabe har den 20. september 2024 indgået forlig.
Budgetforslaget medfører ændringer i renter som følge af kasseforbrug/-forøgelse, som ikke er indarbejdet i budgetforliget, men indgår som teknisk ændring ti 2. behandling.
Provstiet har fremsendt budgetforslag, som bygger på statsgaranteret udskrivningsgrundlag, samt at den kirkelige udskrivningsprocent fastsættes uændret til 1,02 procent.
I forhold til 1. behandlingen er der anført en række tekniske ændringer, som fremgår af vedlagte bilag, og som er opført som pkt. 1 på afstemningslisten. De tekniske ændringer er indarbejdet i budgetforliget, som i øvrigt bygger på valg af statsgaranti.
I forbindelse med 2. behandling i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen tages der særskilt stilling til valg mellem statsgaranti eller selvbudgettering af kommunens udskrivningsgrundlag for indkomstskat og kirkeskat.
Afstemningslistens pkt. 2 indeholder budgetforligets delelementer opdelt på drift, anlæg, renter, afdrag og lån.
Budgetforliget samt de tekniske ændringer medfører ændringer i den takstoversigt, som forelå til 1. behandlingen. Der henvises til vedlagte takstoversigt, hvor der indledningsvis kort er redegjort for de væsentligste ændringer. Takstoversigten er under udarbejdelse og eftersendes fredag den 27.9.2023.
Direktionen anbefaler, at der frem til Kommunalbestyrelsens 2. behandling er mulighed for at foretage mindre ændringer og omplaceringer, hvis det bliver nødvendigt for at bidrage til indfrielse af kommunernes økonomiaftale med regeringen.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Fremgår af vedlagte bilag
CO2-Konsekvensvurdering
Ej vurderet
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Økonomiudvalget den 01-10-2024
Indstilles.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Takstoversigten, kirkeskatteprocenten, de tekniske ændringsforslag og de politiske ændringsforslag blev godkendt.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).
Beslutningstema
Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. har ansøgt Svendborg Kommune, om kommunegarantier for byggekredit / lån på 18,0 mio. kr. til renovering af gasmotorer, og lån på 12,3 mio. kr. til erhvervelse af Bodøvej 15 (Svendborg Kraftvarme) og Odensevej 210.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kommunalbestyrelsen:
- At der stilles kommunegaranti for byggekredit / lån på 18 mio. kr. til Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. til renovering af gasmotorer.
- At der stilles kommunegaranti for lån på 12,3 mio. kr. til Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. til erhvervelse af Bodøvej 15 (Svendborg Kraftvarme) og Odensevej 210.
- At der i givet fald efter gældende praksis opkræves garantiprovision, som for nærværende udgør 0,75 % årligt af restgælden 31.12.
Sagsfremstilling
Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. har 10. september 2024 ansøgt Svendborg Kommune, om kommunegaranti for optagelse af lån og byggekredit/ lån på i alt 30,3 mio. kr. opdelt på:
- Lån til renovering af gasmotorer på 18,0 mio. kr. i 10 år
- Lån til erhvervelse af Bodøvej 15 og Odensevej 210 i alt 12,3 mio. kr. i 30 år
Med lånoptagelsen kan Svendborg Fjernvarme sikre at produktionen af fjernvarme kan øges, hvilket er en forudsætning for udvidelsen i nye forsyningsområder i Svendborg Kommune og en mere CO2 neutral produktion.
Med de planlagte lån forventer Svendborg Fjernvarme ligeledes, at priserne kan holdes i ro i de kommende år for forbrugerne.
Til orientering kan det oplyses, at på Svendborg Fjernvarmes ekstraordinære generalforsamling den 14. april 2011 blev det besluttet, at der såvel fremadrettet som med tilbagevirkende kraft ikke skal indgå omkostninger ved tilslutning til fjernvarmeforsyningen i andelsselskabets egenkapital, hvorfor der over en årrække vil skulle foretages en ekstraordinær nedskrivning af de afskrivningsberettigede anlægsaktiver.
Herved vil fjernvarmens forbrugere få en reduktion i varmeprisen som følge af mindre afskrivning på tidligere anlægsaktiver. Til gengæld vil Svendborg Fjernvarmes behov for lånefinansiering af fremtidige anlægsprojekter øges.
Det er oplyst, at der ved udgangen af 2023 er 5.037 forbrugere tilsluttet Svendborg Fjernvarme A.M.B.A.
Seneste årsregnskab pr. 1.1.2023 - 31.12.2023 udviser:
- Årets resultat efter afskrivninger 0 kr.
- Regnskabsmæssig værdi af anlægsaktiver er steget fra 207,6 mio. kr. i 2022, til 211,2 mio. kr. ultimo 2023.
- Omsætningsaktiver og tilgodehavender er faldet fra 62,1 mio. kr. i 2022, til 28,8 mio. kr. ultimo 2023. Heraf udgør den likvide beholdning 9,1 mio. kr. (5,6 mio. kr. ultimo 2022).
- Egenkapitalen udgør 11,3 mio. kr. ultimo 2023.
- Kortfristede gældsforpligtelser er faldet fra 83,9 mio. kr. i 2022 til 59,1 mio. kr. ultimo 2023.
- Den langfristede gæld er faldet fra 174,9 mio. kr. i 2022, til 170,6 mio. kr. ultimo 2023.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Såfremt terminerne på lånet bliver betalt rettidigt, er der ingen direkte økonomiske konsekvenser.
Ud over nærværende ansøgning udgør Svendborg Kommunes garantier for lån til Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. pr. 16.9.2024 ca. 173,3 mio. kr.
Den samlede garanti ved fuld udnyttelse af byggegarantier/lån for nærværende ansøgning på 30,3 mio. kr. udgør således godt 203,6 mio. kr., svarende til ca. 40.420 kr. pr. forbrugere (2023).
Efter gældende praksis opkræves Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. garantiprovision på markedsvilkår svarende til pt. 0,75 % årligt af restgælden pr. 31.12.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse nr. 1.580 af 17. december 2013 om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen.
Beslutning i Økonomiudvalget den 01-10-2024
Indstilles.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Godkendt.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).
Beslutningstema
Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme fremsender på baggrund af møde med Svendborg Kommune d. 6. august 2024 deres oplæg til ændring af vilkår forbundet med Kommunalbestyrelsens beslutning af 30. april 2024 om vilkår for kommunegarantien på 165 mio. kr. til anlægsomkostninger i fjernvarmeprojektet.
Kommunalbestyrelsen skal forholde sig til ændringsforslaget og fastsætte vilkår for kommunegarantien tilknyttet fjernvarmeprojektets anlægsomkostning.
Indstilling
Direktionen indstiller til Økonomiudvalget, at det overfor Kommunalbestyrelsen anbefales,
A:
- At henvendelsen fra Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme ikke imødekommes og betingelser for kommunegarantistillelse for fjernvarmeprojektets anlægsomkostning på 165 mio. kr. fastholdes.
Eller
B:
- At fastsætte nye lempede betingelser for kommunegarantistillelse for fjernvarmeprojektets anlægsomkostning på 165 mio. kr.
Direktionen anbefaler, at der ikke lempes på Kommunalbestyrelsens fastsatte betingelser (KB 30.4.2024) for kommunegarantistillelse. Garantistillelsen er efter Direktionens vurdering fortsat risikofyldt, når der tages hensyn til garantiens størrelse i forhold kommunens begrænsede likviditet. En lempelse af de fastsatte betingelser vil øge risikoen væsentligt i etableringsfasen.
Sagsfremstilling
Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme mødtes 6. august 2024 med borgmesteren, kommunaldirektør og stabschef for at drøfte kommunalbestyrelsens vilkår for kommunegarantistillelse. Det blev på mødet aftalt, at Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme skulle sende deres skitserede ændringsoplæg til Svendborg Kommune, således det kunne forelægges til politisk behandling.
Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme har fremsendt deres brev til Svendborg Kommune, hvor de skitserer deres løsningsoplæg tilknyttet vilkår for kommunegarantistillelsen af fjernvarmeprojektets anlægsomkostning.
Brevet kan ses af bilag 1. (Bilag 1. Brev fra Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme).
I fjernvarmeselskabets ændringsoplæg er det lagt op til følgende løsning:
- Fjernvarmeselskabet opkræver et depositum på 10 % af tilslutningsbidrag ved tilmelding til projektet for ejendomme op til 250 m2. Der betales større depositum reguleret proportionelt med bygningsstørrelse.
- Hvis en kunde på trods af bestyrelsens beslutning om at igangsætte projektet ikke ønsker at få installeret fjernvarme, vil det indbetalte depositum ikke blive tilbagebetalt. Hvis projektet ikke bliver gennemført, tilbagebetales depositummet til kunden.
- Der stilles ikke krav om opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse efter igangsættelse af anlægsprojekt, men før der kan leveres varme til en ejendom.
- På baggrund af drøftelser med Svendborg Kommune ændres tidsfrist for indgåelse af tilslutningsaftaler til at være gældende fra 1. oktober 2024 og et år frem.
Fjernvarmeselskabets skitserede løsningsforslag vil således betyde, at det vil være Svendborg Kommune, som bærer den primære risiko gennem garantistillelsen i anlægsfase frem til tilslutning og varmelevering til forbrugerne. Der vil således ikke kunne kræves udtrædelsesgodtgørelse, hvis forbrugere udtræder inden tilslutning og varmeleverance, men hvor anlægsprojektet er igangsat.
Fjernvarmeselskabet ønsker at benytte leveringsbestemmelser, der afspejler Dansk Fjernvarmes standardbestemmelser. Det er tidligere vurderet af advokatfirmaet Horten, at der i en udrulningsfase, hvor der løbende tilsluttes fjernvarmeforbrugere, således vil være en risiko for, at der ikke kan kræves udtrædelsesgodtgørelse, såfremt en tilsluttet forbruger ønsker at udtræde, når der benyttes Dansk Fjernvarmes standardleveringsbetingelser. Det vil i sidste ende bero på en konkret vurdering ved udtrædningstidspunktet. Standardbestemmelserne vil dog jf. Horten beskytte mod masseudtræden af tilsluttede fjernvarmeforbrugere ift. opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse.
Fjernvarmeselskabet har således ikke vurderet det muligt at forfølge Hortens beskrevne alternative model, hvor der stilles eksplicitte krav til opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse under opbygningsfase i leveringsbestemmelserne grundet forventet sagsbehandlingstid ved forsyningstilsynet og den iboende risiko for, at dette krav underkendes af forsyningstilsynet, ankenævnet for energiområdet eller domstolene.
Hortens notater kan ses af bilag 2 (Bilag 2. Horten notat, 2021) og Bilag 3 (Bilag 3. Horten notat, 2024).
Fjernvarmeselskabets skitserede løsning lever således ikke op til de fastsatte vilkår, som Kommunalbestyrelsen har fastsat d. 30. april 2024. Disse vilkår kan ses af nedenstående:
- At sats for garantiprovision i projektets opførelses- og indkøringsfase fastholdes uændret på 3 %.
- At garanti for lån for op til 165 mio. kr. imødekommes ved opfyldelse af beskrevne nedenstående betingelser.
- Der fastsættes en tidsfrist på 1 år fra kommunal godkendelse til opnåelse af det beskrevne niveau for bindende tilslutningsaftaler. Ved overskridelse af tidsfristen igangsættes projektforslagsproces for individuel forsyning.
Betingelser for kommunegarantistillelse
- Der er indgået bindende tilslutningsaftaler med minimum 755 forbrugere inklusiv kommunale ejendomme og 70 % af gasforsynede storforbrugere, således at der er sammenhæng mellem lånebeløb og projektbeskrivelsens forudsætninger. Dette kan tilsvares forsyning af et varmebehov på ca. 19.500 MWh/år. Manglende aftale med en storforbruger kan derved erstattes af mindre forbrugere med tilsvarende varmebehov som storforbrugeren.
- Imødekommelse af kommunegaranteret lån er betinget af, at vedtægter og leveringsbestemmelser har været forelagt Svendborg Kommune til godkendelse med henblik på krav om opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse under opbygningsfasen.
Kommunegaranteret lånoptagelse op til 165 mio. kr. til anlægsarbejde kan først igangsættes, når der er indbetalt tilslutningsbidrag til en deponeringskonto for 755 bindende tilslutningsaftaler.
De 2,3 mio. kr. af tidligere godkendte kommunegaranti på 3 mio. kr. blev frigivet til udarbejdelse af et udbudsmateriale og myndighedsbehandling uden krav til opfyldelse af ovenstående betingelser.
Kommunalbestyrelsen skal på baggrund af henvendelsen fra Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme således fastholde eller fastsætte nye vilkår tilknyttet kommunegarantistillelsen for fjernvarmeprojektets anlægsomkostning op til 165 mio. kr., der vil få betydning for fjernvarmeprojektets videre forløb.
Betalingsplan:
For at skabe overblik over likviditeten har Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme efterfølgende fremsendt en opdateret betalingsplan. (Planen er en opdatering af den plan, der fulgte med projektforslaget).
Det forventes nu, at kommunegaranti på 165 mio. kr. vil balancere i forhold til betalingsplanen.
Den opdaterede betalingsplan og redegørelse i form af e-mail er bilagt.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
En reduktion til 10 % af tilslutningsbidrag på 50.000 kr. (for bygninger op til 250 m²) for 755 tilslutningsaftaler vil i etableringsfasen medføre en væsentlig mindre egenfinansiering og tilsvarende væsentlig højere risiko for Svendborg Kommune som garant.
Der vil være tale om en væsentlig lempelse af tidligere fastsatte betingelserne for garantien, hvis forslaget fra Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme imødekommes. Svendborg Kommune s garanti vil herefter blive udvidet med de resterende 90 % af tilslutningsbidrag indtil varmeforsyningen er i drift og tilslutningsbidrag er indbetalt.
Ligeledes vil evt. ændring/ophævelse af betingelse om krav om opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse under opbygningsfasen medføre en væsentlig forhøjet risiko for Svendborg Kommune som garant indtil levering af varme er påbegyndt.
Sammenfattende er det fortsat Direktionens vurdering, at med de iboende risici jf. projektforslaget suppleret med, at der er usikkerhed for at fastholde kundegrundlaget (ingen tilslutningspligt og kunderne kan frit fravælge), løber kommunen en endnu større risiko ved en lempelse af de fastsatte betingelser for kommunegarantistillelse, herunder i lyset af kommunens begrænsede likviditet.
CO2-Konsekvensvurdering
Udfasning af olie- og naturgasfyr til fordel for fjernvarmeforsyning forventes at reducere CO2-udledningen forbundet med varmekildernes drift.
I det godkendte projektforslag af 30. april 2024 er det beregnet, at følgende scenarier vil have denne udledning:
Fjernvarmescenariet: 14.430 tons CO2-ækv. over en 20-årig periode
Varmepumpescenariet: 13.217 tons CO2-ækv. over en 20-årig periode.
Fortsat fossil reference: 53.318 tons CO2-ækv. over en 20-årig periode.
Den laveste udledning ses ved varmepumpescenariet, såfremt varmepumperne kan opnå samme tilslutningstakt som fjernvarmescenariet. Det fremgår også i beregningerne, at fjernvarmescenariet vil medføre en markant CO2-reduktion i forhold til den nuværende fossile varmeforsyning.
Lovgrundlag
Varmeforsyningsloven
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Økonomiudvalget den 01-10-2024
Økonomiudvalget indstiller model B, idet fjernvarmen skal opkræve et depositum på 20% af tilslutningsafgiften og idet bestyrelsen opfordres til at sikre at der indvælges kommunal repræsentation i bestyrelsen snarest.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Godkendt.
Liste I var imod.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).
Relaterede bilag
Beslutningstema
Udpegning af ny socialt sagkyndig til Beboerklagenævnet for perioden 1. august 2024 – 31. december 2025.
Indstilling
Direktionen indstiller
- At teamleder Marie Strøe Lind udpeges som ny socialt sagkyndig.
Sagsfremstilling
Teamleder Martin Overballe blev på Kommunalbestyrelsesmøde den 6. december 2021 udpeget som socialt sagkyndig til Beboerklagenævnet for perioden 1. januar 2022 – 31. december 2025.
Martin Overballe er stoppet i Svendborg Kommune pr. 31. juli 2024. Administrationen foreslår, at temaleder Marie Strøe Lind udpeges som ny socialt sagkyndig.
Fagkoordinator Connie Rasmussen fortsætter som suppleant.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen
Lovgrundlag
Almenlejelovens § 97, stk. 5.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 03-09-2024
Godkendt.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Godkendt.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).
Beslutningstema
Udpegning af ny socialt sagkyndig til Huslejenævnet for perioden 1. august 2024 til 31. december 2025.
Indstilling
Direktionen indstiller
- at teamleder Marie Strøe Lind udpeges som ny socialt sagkyndig.
Sagsfremstilling
Teamleder Martin Overballe blev på Kommunalbestyrelsesmødet den 6. december 2021 udpeget som socialt sagkyndig til Huslejenævnet for perioden 1. januar 2022 til 31. december 2025.
Martin Overballe er stoppet i Svendborg Kommune pr. 31. juli 2024. Administrationen foreslår, at teamleder Marie Strøe Lind udpeges som ny socialt sagkyndig.
Fagkoordinator Connie Rasmussen fortsætter som suppleant.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen
Lovgrundlag
Lov om boligforhold § 79, stk. 5.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 03-09-2024
Godkendt.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Godkendt.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-10-2024
Der blev orienteret om:
- Henvendelse vedr. Center for tredimensionel kunst.
Afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B), John Arly Henriksen (A), Flemming Madsen (A). Som suppleanter deltog Allan Østergaard (B), Claus Krossteig (A), Astrid Ejlersen (A).