Kultur- og Fritidsudvalget
Referat • 4. november 2024 kl. 16.30
Indhold
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Godkendt.
Beslutningstema
Budgetopfølgning 3. kvartal 2024
Indstilling
Direktionen indstiller at,
- Budgetopfølgningen for Kultur- og Fritidsudvalget tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der er foretaget budgetopfølgning pr. 30. september 2024. Budgetopfølgningen viser, der er mindreforbrug på 5,1 mio. kr. Af det samlede mindreforbrug vedrører 1,6 mio. kr. folkeoplysningsudvalgets ramme, hvor de 0,5 mio. kr. er udisponeret.
Budgetopfølgningen er en del af den samlede økonomiopfølgning som foretages efter udgangen af 3. kvartal for hele kommunen. Budgetopfølgningen behandles af Økonomiudvalget den 19. november.
Direktionens anbefaling:
Økonomiudvalget har besluttet, at rammestyringen udmøntes ved at evt. merudgifter inden for et budgetområde søges finansieret indenfor det pågældende fagudvalg. Evt. merudgifter ved regnskabsafslutningen inden for fagudvalget overføres til fagudvalget til efterfølgende regnskabsår.
Set i lyset af udviklingen i det forventede regnskab vedrørende serviceudgifter anbefaler direktionen, at der fortsat arbejdes med tiltag til forbedring af det forventede regnskabsresultat vedrørende serviceudgifter på de udfordrede områder frem mod det endelige regnskab.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Fremgår af budgetopfølgningen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant.
Lovgrundlag
Lov om Kommunernes Styrelse.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Budgetforligets betydning for Kultur- og Fritidsudvalget samt eventuel prioritering af yderligere temaer inden for Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At orientering om budgetforligets betydning for Kultur- og Fritidsudvalget tages til efterretning.
- At udvalget drøfter, om der skal prioriteres yderligere temaer, som ikke blev prioriteret i budgetforliget.
- At eventuelle yderligere temaer finansieres indenfor udvalgets budgetramme.
- at Økonomiudvalget godkender eventuelle omprioriteringer af budget mellem årene.
Sagsfremstilling
Der blev den 20. september indgået budgetforlig for budget 2025 i Svendborg Kommune.
Der er i budget 2025 og frem som følge heraf afsat 230.000 kr. til fortsættelse af Fyns Laboratorie for Ung Kunst, FLUK. Foreningen havde imidlertid søgt kommunen om tilskud på 750.000 kr.
De tre driftstemaer, som Kultur- og Fritidsudvalget havde oversendt til budgetdrøftelser, blev imidlertid ikke prioriteret. Det drejer sig om følgende tre temaer:
- Tilskud til Svendborg Balletteater, 500.000 kr. i 2025, 450.000 kr. i 2026 og 400.000 kr. i 2027.
- Øget tilskud til Museum Sydfyn på årligt 807.000 kr.
- Øget tilskud til Foreningen Rytmisk råstof på 276.000 kr.
Der var desuden rejst tre anlægstemaer af Kultur- og Fritidsudvalget til budgetbehandlingen, som ikke blev prioriteret. Det drejer sig om:
- Fremtidens Bibliotek, i alt 64 mio. kr. fordelt over tre etaper (budgetår).
- Pulje til Idræts- og bevægelsesaktiviteter på årligt 3 mio. kr.
- Øget tilskud til renovering af klubhuse på 100.000 kr.
I budgetforliget blev det desuden besluttet at afhænde ejendomme, som led i projekt ”kloge kvadratmeter”, hvorved der opnås besparelser på bygningsdrift. Administrationen påbegynder nu en proces med at effektuere salg af ejendomme. Der vil blive rejst en orienteringssag i de berørte udvalg.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Budgetrammen for Kultur- og Fritidsudvalget er øget med 230.000 kr. i 2025 og overslagsår som følge af tilskud til FLUK.
Eventuel prioritering af yderligere temaer kan finansieres af udisponerede midler fra bevillinger i indeværende år (2024). Under rammen til Folkeoplysningsudvalget er det vurderet af udvalget i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 30/9 2024, at der er et udisponeret budget på 0,5 mio. kr., som kan medgå til finansiering.
Fra og med budget 2027 er der desuden afsat 265.000 kr. årligt, som ikke er disponeret. Budgettet vedrører ”tilbagekøb af besparelser” fra budgetforliget, som blev indgået i 2023.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Lovgrundlag
Lov om Kommunernes Styrelse.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Hvis der skal omprioriteres budget mellem årene, afgøres det endeligt i Økonomiudvalget.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingerne godkendtes, idet Kultur- og Fritidsudvalget besluttede bevillinger og finansiering heraf som følger:
Budgettet tilpasses således, at rammen reduceres med 1.900 tkr. i budget 2024, budget 2025, 2026 og 2027 øges med hhv. 1.190 tkr., 940 tkr. og 35 tkr., og budget 2028 reduceres med 265 tkr.
Budgettilpasningen i perioden 2024 til 2028 er neutral i forhold til kassen.
Beslutningstema
Projekt fremtidens bibliotek efter budgetforlig 2025.
Indstilling
Direktionen indstiller sagen til udvalgets drøftelse og beslutning.
Sagsfremstilling
Projektet var et af tre rejste anlægstemaer fremsendt fra Kultur- og Fritidsudvalget til budgetforhandlingen, hvor ingen af anlægstemaerne blev prioriteret.
Forligspartnerne bag budgetforliget anmoder Kultur- og Fritidsudvalget om at drøfte, hvordan der på nuværende tidspunkt skal arbejdes videre med fremtidens bibliotek, og hvordan dette i givet fald skal tilrettelægges.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Anlægstemaet var i alt 64 mio. kr. fordelt over tre etaper (budgetår).
Der er ikke fundet finansiering til projektet.
Der er tidligere bevilget 150.000 kr. til udarbejdelse af prospektet, hvilket beløb blev suppleret med et tilsvarende beløb fra Akademisk Arkitektforening og Dreyers Fond foranlediget af arkitektfirmaet Studio Heima. Det er fra arkitekten oplyst, at der resterer 77.000 kr. fra denne fondsbevilling, der kan udbetales i form af honorarstøtte til Studio Heima.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Drøftet, idet udvalget godkender, at biblioteket i et samarbejde med Studio Heima og finansieret af den resterende bevilling på 77.000 kr. fra Akademisk Arkitektforening og Dreyers Fond, kvalificerer prospektet i en dialog med personalet. På nuværende tidspunkt er det samlede biblioteksprojekt ikke muligt at prioritere.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Godkendelse af egnsteateraftale 2025-2028 for BaggårdTeatret.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- aftalen godkendes til underskrift
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på mødet den 4. marts 2024 en forlængelse af egnsteateraftalen for BaggårdTeatret i perioden 1.januar 2025 til 31. december 2028, idet udvalget bemyndigede administrationen til i dialog med BaggårdTeatret at færdiggøre aftaleudkastet med henblik på fremsendelse til Slots- og Kulturstyrelsens godkendelse. Herefter skal den endelige underskrevne aftale fremsendes til Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Scenekunst til orientering senest den 31. december 2024.
Forudsætningen for, der kan ydes statsrefusion af de kommunale driftsudgifter til teatret er, at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst kan godkende BaggårdTeatret som et professionelt producerende teater, og at egnsteateraftalen i øvrigt opfylder en række krav fastlagt i egnsteaterbekendtgørelsen (BEK nr. 1099 af 26/10/2019). Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst kan desuden afgive kommentarer til det indsendte forslag til egnsteateraftale inden, den endelige aftale bliver underskrevet af aftaleparterne.
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har truffet afgørelse på baggrund af udvalgets vurdering af det indsendte aftaleudkast inkl. fremsendte budget, organisation, strategiplan og plan for kunstneriske aktiviteter og ansøgning om dispensation for huslejeniveau. Derudover har udvalget inddraget sin generelle viden om egnsteaterområdet, idet udvalget løbende holder sig orienteret om området gennem besøg på udvalgte teatre, ved at overvære forestillinger, iværksatte eksterne evalueringer af egnsteatre mv.
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har på baggrund af det indsendte materiale godkendt BaggårdTeatret som et professionelt producerende teater, idet det vurderes, at teatrets faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau hos landets øvrige egnsteatre. Det vurderes desuden, at de økonomiske, organisatoriske og fysiske rammer sikrer, at teatrets forestillinger og aktiviteter kan gennemføres på et professionelt niveau.
Udvalget har ligeledes truffet afgørelse om, at BaggårdTeatret opfylder de krav til et egnsteater, som er fastlagt i bekendtgørelsens § 2, stk. 1-4.
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har følgende supplerende kommentarer til det indsendte aftaleudkast:
• Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har taget til efterretning, at det i den indsendte egnsteateraftale fremgår af strategien, at BaggårdTeatret vil skabe ny lokalforankret scenekunst, der rækker ud i resten af verden. Projektstøtteudvalget bifalder initiativet og ser frem til resultatet af, at der i strategien fremadrettet lægges vægt på et internationalt perspektiv.
• Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst anbefaler, at BaggårdTeatret, i forbindelse med deres produktioner og øvrige aktiviteter, har fokus på at inddrage og opdyrke det lokale scenekunstneriske miljø.
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har på baggrund af den indsendte dispensationsanmodning om teatrets kommende huslejeniveau vurderet, at etableringen af et nyt teaterhus, Stålhallen Teater, der indebærer en markant huslejestigning, kan betragtes som et gyldigt særligt forhold, som begrunder at udvalget kan give dispensation fra kravet om en maksimal huslejeprocent på 15 % af teatrets samlede offentlige driftstilskud i 2027 og 2028.
Udvalget har i den forbindelse noteret sig, at teatret efter gældende regler, administreret af Erhvervsstyrelsen, vil skulle betale husleje på markedsniveau med henvisning til at det nye teaterhus opføres, ejes og udlejes af en dertil stiftet erhvervsdrivende fond (byggefond).
Udvalget gør samtidig opmærksom på, at dispensationen er gældende for det huslejeniveau, som der henvises til i dispensationsansøgningen og indsendte dokumentation. Dispensation er midlertidig og er derved kun gældende for 2027 og 2028. Fremadrettet, dvs. i en kommende aftaleperiode, forudsættes det, at huslejen maksimalt udgør 15 % af det samlede offentlige driftstilskud.
Kommunalbestyrelsen har den 28. maj 2024 godkendt, at der bliver udarbejdet en huslejekontrakt mellem Svendborg Kommune og Fonden Stålhallen på den del af huslejen, der overstiger det maksimale niveau ift. egnsteateraftalen, hvor huslejeudgiften maksimalt må udgøre 15 pct. af det samlede offentlige tilskud.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Det økonomiske udgangspunkt for egnsteateraftalen 2025-2028 er et tilskud fra Svendborg Kommune i 2025 på 5.763.632 kr.
I 2026 er tilskuddet øget med 700.000 kr. og i 2027 yderligere øget med 700.000 kr. som følge af øget drift vedrørende det nye Stålhallen Teater på Frederiksø. Økonomiudvalget besluttede den 20. februar 2024 at imødekomme driftstilskudsforøgelse i 2026 selv om teatret først ventes ibrugtaget i 2027/2028. Dette med baggrund i de følgeudgifter, teatret har haft til revisor, juridisk bestand mm.
Kommunens tilskud reguleres med kommunens faktiske pris-og lønfremskrivning. Da denne ikke er kendt for hele aftaleperioden, er tilskuddet i 2026, 2027 og 2028 fremskrevet med en forudsat pris- og lønfremskrivning på 2% årligt i bestræbelser på, at p/l fremskrivningen indgår i refusionsgrundlaget.
Kommunens tilskud er afsat i budget 2025 og budgetoverslagsårene
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Aftalen er indgået i henhold til lov om scenekunst (LBK nr. 1473 af 30/11-2023).
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Det skal besluttes, om Svendborg Kommune vil indgå i en et-årig aftale gældende for 2025 i regie af Kulturregion Fyn, når Staten fra 2025 ikke længere vil spille en aktiv rolle i de landsdækkende kulturaftaler.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Udvalget indgår i en etårig kulturaftale i regi af Kulturregion Fyn.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget blev på mødet den 7. oktober 2024 orienteret om, at regeringen som led i at begrænse statslig administration har besluttet, at staten fra 2025 ikke længere skal spille en aktiv rolle i de 4-årige regionale kulturaftaler, der har eksisteret siden 2007. Det betyder, at medlemskommunerne har mulighed for selv at fortsætte samarbejdet i Kulturregion Fyn med friere rammer, idet statens eneste forventede betingelse for fortsat at udbetale de statslige midler er, at de skal gå til kultur i kommunerne. Medlemskommunerne skal selv bidrage med den sædvanlige egenfinansiering.
Kulturregion Fyns politiske styregruppe, som består af kulturudvalgsformændene fra medlemskommunerne, besluttede den 20. september 2024, at der skal stiles efter at indgå en etårig aftale gældende for 2025. I løbet af 2025 vil styregruppen samtidig vurdere, om den statslige ændring giver anledning til at ændre eller justere på den nuværende organisering af kultursamarbejdet for de efterfølgende år. Kulturregionen forventes at fremlægge en sag herom for medlemskommunerne i løbet af 2025.
I forbindelse med de nye, ændrede samarbejdsvilkår er landets kulturregioner i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen om en præcisering af vilkårene, herunder om en kulturregion stadig kan bestå, hvis et-to kommuner vælger at udtræde af samarbejdet. Kulturregionerne afventer svar på de opklarende spørgsmål.
Med kulturaftalerne har det været muligt for kommunerne at gå sammen om større kulturinitiativer, som den enkelte medlemskommune ikke har kunnet løfte alene. Kulturaftalerne har primært været finansieret af medlemskommunerne og af statslige midler. Herudover er det lykkedes at opnå yderligere finansiel støtte fra en række fonde og fra Region Syddanmark. Samarbejdet har taget udgangspunkt i en række indsatsområder, som har været beskrevet i fireårige kulturaftaler, som på baggrund af forhandlinger med Slots- og Kulturstyrelsen er indgået med den til enhver tid siddende kulturminister.
Indholdet i etårig aftale for 2025
Den statslige beslutning om ændrede vilkår blev meddelt kulturregionerne den 30. august 2024. Det har tidsmæssigt ikke været muligt for den politiske styregruppe at udarbejde en færdig aftaletekst, som kan danne rammen om medlemskommunernes ændrede samarbejdsvilkår fra 1. januar 2025. Der er i de hidtidige drøftelser i den politiske styregruppe imidlertid lagt op til, at en ny aftale skal bygge på erfaringerne fra den nuværende kulturaftales tre indsatsområder: Kultur i natur, Visuel kultur og Kultur og sundhed.
Kultur i natur
I løbet af 2021-2024 har dette indsatsområde bragt natur- og kulturaktører på Fyn sammen i nye partnerskaber for at udvikle nye kultur- og naturprojekter rettet mod børn og familier. Det har medvirket til, at der er blevet skabt en række nye formidlingsformater- og oplevelsesprodukter med henblik på at få familier ud i naturen herunder familier, som normalt ikke opsøger kunst og kulturoplevelser.
Tanken er, at der i 2025 vil blive bygget videre på det tværfaglige samarbejde, der allerede er etableret med aktiviteter indenfor temaerne luft, ild, jord og vand og ved at inddrage nye målgrupper.
Visuel kultur
Børn og unge (6-25 år) med interesse i visuel kultur skal i højere grad kunne opdyrke deres kompetencer indenfor de visuelle genrer som f.eks. design, arkitektur, billedkunst og film/medier.
I perioden 2021-2024 har Kulturregion Fyn udviklet og udbredt nye former for fritidstilbud inden for de visuelle genrer, men der mangler stadig fritidstilbud, der understøtter en bedre geografisk spredning og tilbud, der dækker flere genrer.
For at skabe en værdifuld fødekædeindsats på Fyn og øerne er der brug for følgende i 2025:
- Synlighed af eksisterende og nye tilbud.
- Større geografisk spredning af tilbud.
- Oprettelse af tilbud der mangler indenfor specifikke visuelle genrer.
- Udvikling af området med jævnlig videndeling, og netværksaktiviteter.
Kultur og sundhed
Kulturregion Fyn har i de sidste fire år arbejdet med kulturaktiviteter til sårbare borgere under titlen Fynsk kultur på recept med henblik på at styrke borgernes mentale sundhed. Resultaterne af indsatsen er overvejende positive og gør en forskel for borgernes velbefindende. Det er vurderingen, at der er megen læring at hente endnu. Med en etårig aftale kan samarbejdet på tværs af kultur-, social- og sundhedssektoren på Fyn og øerne styrkes.
Erfaring fra kulturaftalen 2021-24 viser blandt andet, at det kræver tid og vedholdenhed at oparbejde et tværfagligt samarbejde, at opkvalificere aktører og at få et fælles sprog for området på tværs af fagligheder og i sidste ende at implementere konceptet til drift.
Det er ligeledes blevet tydeligt, at der er behov for at samle og styrke området gennem brobygnings- og netværksaktiviteter. Derfor foreslår styregruppen, at der i 2025 skal arbejdes på at styrke samarbejdet indenfor kultur- og sundhedsområdet på Fyn gennem netværksaktiviteter, der inkluderer kultur- og sundhedsaktører bredt, ligesom der lægges op til at videreudvikle de kulturelle aktiviteter, der er blevet tilbudt borgere i den nuværende kulturaftale, således aktiviteterne kan komme flere sårbare borgere til gavn i 2025.
Politisk behandling af den endelige aftaletekst
Den politiske styregruppe har haft en indledende drøftelse af ovennævnte forslag til indhold i en ny aftale og mangler at drøfte et endeligt aftaleudkast og herunder fastlægge specifikke indsatser. Hvis medlemskommunerne tilslutter sig styregruppens forslag om at fortsætte samarbejdet, vil den endelige aftaletekst i en etårig aftale for 2025 blive udarbejdet hurtigst muligt og fremlagt til politisk beslutning i medlemskommunerne ultimo 2024.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Svendborg kommunes bidrag til Kulturregion Fyn vil forventeligt udgøre ca.472.000 kr. årligt i 2025, hvilket beløb er afsat i budgettet.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Godkendelse af justeringer af Museum Sydfyns vedtægter.
Indstilling
Direktionen indstiller, at vedtægtsændringerne godkendes.
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune skal som museets hovedtilskudsyder godkende museets vedtægter og vedtægtsændringer.
De fremsendte justeringer af museets vedtægter knytter sig til følgende:
1) Forsiden, S/I er tilføjet i navnet, som en angivelse af, at museet er en selvejende institution (lovpligtig tilføjelse).
2) §2 stk. 7: 2024-vedtægter: Museets ansvarsområde er arkæologi og nyere tids kulturhistorie i Svendborg Kommune og nyere tids kulturhistorie i Ærø Kommune. På Ærø varetages det maritime område af Marstal Søfartsmuseum.
I de reviderede vedtægter gældende fra 1.1.2025 er dette tilpasset således der fremadrettet er anført flg: Museets ansvarsområde er arkæologi og nyere tids kulturhistorie i Svendborg Kommune og Ærø Kommune. På Ærø varetages det maritime område af Marstal Søfartsmuseum.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Museumsloven og lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet med bekendtgørelser.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Orientering om Statens Kunstfonds tilskudsordning Artist in Recidense.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Kultur- og Fritidsudvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget har ønsket en orientering om Artist in Recidense – en ordning under Statens Kunstfonds Huskunstnerordning.
Artist in Recidense har til formål at fremme børn og unges møde med professionel kunst i dagligdagen. Dette kan ske ved at en kommunal forvaltning, en institution eller organisation i kommunen etablerer et længerevarende partnerskab med en professionel kunstner/kunstnergruppe.
Ordningen giver mulighed for at skabe en fælles arbejdsplads, der åbner for nye samtaler, igangsætter nye initiativer og sammentænker indsatser i arbejdet med kunst for børn og unge i de kommunale prioriteringer og dagsordener.
Det er intentionen, at et Artist in Recidense forløb sætter blivende spor i kommunen, så mødet med den professionelle kunst til stadighed inspireres og gentænkes i sine udformninger.
Kommunens forpligtigelser
Et Artist in Recidense forløb, skal have en varighed på minimum 6 måneder og maksimum 24 måneder.
Tilskud fra Statens Kunstfond dækker honorar til kunstneren. Der er 2 årlige ansøgningsfrister.
Kommunen skal finansiere udgifter til kunstnerens transport, ophold, studio/værksted, materialer, workshops, borgerinddragende aktiviteter, samt løn til kommunal tovholder.
Statens Kunstfond lægges vægt på, at den kommunale forvaltning bidrager med ressourcer i form af:
- indledende forventningsafstemning mellem kommune, kunstner og lokale aktører (f.eks. skoler og institutioner) om aktiviteter, milepæle og løbende dialog om forløbets mål og retning.
- etablering af fælles projektledelse og gerne med mulighed for fælles fysisk arbejdsplads
- samskabelse om projekter, der kan give kommunalbestyrelsen, forvaltningen og lokale institutioner ny inspiration i forhold til børn og unges møde med kunst, fx i form af workshops og udviklingsforløb med politiske udvalg og forvaltninger, der arbejder med børn og unges møde med kunst.
- at kommunen prioriterer ressourcer til en intern tovholder med mandat til at virke på tværs og opad i kommunen
- at kommunen kan pege på en fysisk kontorplads til kunstneren, optimalt i den kommunale forvaltning
- at kommunen prioriterer en aktiv rolle ift. synlighed og kommunikation om projektet – internt og eksternt
Administrations bemærkninger:
Børnekulturelt Netværks tværkommunale arbejdsgruppe vurderer, at det på sigt kan være interessant for Svendborg Kommune at indgå i et Artist in Recidense partnerskab, hvis de nødvendige ressourcer til koordinering prioriteres. Det vurderes, at der kræves et ikke uvæsentligt ressourcetræk fra administrationen.
Formålet skulle være et ønske om strategisk at løfte en politisk indsats, fx den ny børne- og ungepolitik, gennem kunstforløb med børn og unge. Arbejdsgruppen vil i så fald anbefale, at fokus er på en bred kunstnerisk tilgang, med fokus på udvikling af kunstneriske- og kreative processer/værktøjer, der understøtter de indsatser som den pågældende skole/daginstitution/SFO m.fl. arbejder med i forvejen.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritid.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Orientering fra Svendborg Ungepanel.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Udvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Svendborg Ungepanel blev nedsat d. 15. april 2021 af Kultur- og Fritidsudvalget. Initiativet kom fra de unge selv og udspringer af projektet Politisk Mesterlære. Panelet skal overordnet give unge mulighed for at blive hørt i og kommentere på lokale, politiske sager.
Panelet består på nuværende tidspunkt af seks medlemmer:
Amanda Lentz Nielsen – EUD smedelærling
Emmi Sørig (bortrejst til december 2024) – sabbatår efter STX
Erik Damgaard - HTX
Josefine Hansen - HF
Simon Rosenkjær – sabbatår efter HTX
Jonathan Sørensen - STX
Panelet afholder ét månedligt møde. Panelet har før brugt møderne til at gennemgå alle politiske dagsordener. Nu holder de løbende øje, men bruger i stedet tid på henvendelser udefra, som de får en del af. Disse henvendelser kan fx komme fra NAU, fra udvalgene eller Klimaungealliancen og kan dreje sig om invitationer, bidrag til temadag, høringssvar, prisuddelinger eller lignende.
Som eksempler på panelets seneste arbejde kan nævnes:
Deltagelse i fagjury ved Prisfesten 2023
Deltagelse i jury til udvælgelse af repræsentanter til Prins Christians 18-års fødselsdag
Udarbejdelse af høringssvar til FynBus vedr. rutenedlæggelser
Workshop med Amalie Hypolit om retorik, debat og argumentation
Bidrag til den nye Børne- Ungepolitik
Bidrag til temadag i Børne- Unge- og Uddannelsesudvalget
Deltagelse på Klimafestivallen d. 16. maj 2024 til en talk om offentlig transport
Afholdelse af Grundlovstale på Demokratifestivallen i Ollerup 2024
Læserbrev om fritidsaktiviteter for 18+ i Svendborg Kommune
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Meddelelser og orientering til udvalget.
Indstilling
Direktionen indstiller:
- At orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Udvalgsformanden:
Udvalgsmedlemmer:
Direktøren:
- Nyt partnerskabsprojekt mellem skoleafdelingen og Danmarks Fprsorgsmuseum
- Svendborg Kulturmøde
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2024
Indstillingen blev godkendt.