Kultur- og Fritidsudvalget
Dagsorden • 7. april 2025 kl. 15.30
Indhold
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Beslutningstema
Styregruppen giver en status på Svendborg Kulturdage, der afholdes 29.og 30. august 2025: nyt navn, indhold, markedsføring og budget.
Søren Brønserud, Jeppe Skjold og Claus Bjerregaard fra styregruppen deltager i mødet for uddybende orientering og drøftelse.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Svendborg Kulturdage, nu navngivet Horisont Svendborg er i 2025 to kulturdage med fokus på dannelse både lokalt og globalt. Det er ikke en festival men en horisontudvidende kulturbegivenhed, der i 2025 har fokus på 3 dannelsesvandringer og 3 seatings i centrum af Svendborg. Styregruppen vil på mødet nærmere udfolde programmet for de to dage.
Det er styregruppens håb, at mange kulturaktører i såvel by som lokalområderne kan se sig selv byde ind med aktiviteter under overskriften Dannelse og søge den afsatte pulje.
I det tidligere godkendte oplæg var Svendborg Kulturdage anført som en arbejdstitel. Styregruppen har ved valg af endeligt navn haft fokus på et navn med et stort mulighedsrum og udviklingspotentiale i årene frem.
Styregruppen ser Svendborg Horisont som et kulturelt event, der udforsker mangfoldigheden af kunst og kultur som en vej til dannelse og personlig udvikling. Eventet skal samle mennesker på tværs af kulturer og samfundsgrupper for at dele perspektiver, skabe refleksion og udvide horisonter. Gennem musik, kunst, teater, mad og debat skal deltagerne udfordres til at tænke kritisk, udvikle empati og blive en aktiv del af samtalen om samfundets fremtid. Eventet skal skabe et rum for både lokal og global dialog, hvor deltagerne engagerer sig i kreative processer og nye kulturelle oplevelser.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på mødet den 2. december 2024 at reservere en ramme på indtil 400.000 kr. af Kulturpuljen til afviklingen af Svendborg Kulturdage 2025. Af rammen skal 50.000 kr. anvendes til en pulje, kulturaktører bredt kan søge ind på.
Der er ikke disponeret midler til eventet udover 2025.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Udvalgets bidrag til regnskab og årsberetning til godkendelse.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Udvalgets bidrag til årsberetningen fremsendes til endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen.
- Der overføres 5,4 mio. kr. til Kultur- og Fritidsudvalgets ramme
- Overførslerne fordeles som forslået i punktet.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalgets bidrag til årsberetningen for 2024 er udarbejdet. Fagudvalgets beretning indeholder økonomiske oversigter med bemærkninger på politiskområdeniveau samt relevante nøgtetal.
Regnskab 2024 på Kultur- og Fritidsudvalgets område udgør 85,7 mio. kr. Sammenholdt med korr. budget på 91,1 mio. kr. betyder det et mindreforbrug på 5,4 mio. kr. Mindreforbruget overføres til budget 2025 jf. kommunens regler om overførselsadgang.
Overførslerne forslås fordelt som følger:
Politikområde | Mio. kr. |
Kultur | 2,3 mio. kr. |
Folkeoplysningsudvalget | 1,5 mio. kr. |
Øvrig ”fritid” uden for folkeoplysningen | 0,5 mio. kr. |
Biblioteket | 0,2 mio. kr. |
Musikskole | 0,1 mio. kr. |
Ungdomsskolen | 0,8 mio. kr. |
Samlede overførsler | 5,4 mio. kr. |
Overførslerne er primært begrundet i periodeforskydninger, og er som udgangspunkt disponeret. På Kulturområdet gælder det blandt andet for Kulturpuljen, forsamlingshusenes renoveringspulje, venskabsbysamarbejdet og Kulturløftet.
Folkeoplysningsudvalget prioriterer i 2025 indsatser ift. Get2Sport, øget fripladsordning for voksne og øget medlemstilskud i foreningerne samt tilskud til Spult.
Under Øvrig fritid udenfor folkeoplysningen hører blandt andet ældreaktiviteter, mental sundhed for unge samt prisfesten, hvor også alle midler er disponeret ind i 2025.
Institutionerne overfører samlet 1,1 mio. kr., hvoraf de 0,8 mio. kr. vedrører Ungdomsskolen, som har modtaget Erasmus+ midler forud for anvendelsen i 2025.
Se vedlagte bilag for en nærmere specifikation af de samlede overførsler.
Der henvises i øvrigt til udvalgets beslutning på møde den 4. november 2024, hvor udvalget udmøntede forventede overførsler til 2025 på 1,9 til 2025 og overslagsår, som hidrørte vacante lønmidler i sekretariatet på 1,4 mio. kr. og uprioriterede midler ift. folkeoplysningsudvalget på 0,5 mio. kr.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Der overføres 5,4 mio. kr. til budget 2025.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen.
Lovgrundlag
Lov om Kommunernes Styrelse.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutningstema
Drøftelse af budget 2026.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget
- At udvalget drøfter eventuelle udvidelsesønsker og udfordringer til budget 2026.
Sagsfremstilling
På møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 3. marts 2025 blev udvalget orienteret om principper og pejlemærker i den overordnede budgetproces for budget 2026. Udvalgets egen budgetproces blev godkendt.
På møderne i april til juni 2025 drøftes eventuelle udvidelsesønsker og udfordringer til budget 2026, inklusive finansiering. Jævnfør budgetprocessen kan der fremsendes op til tre udvidelsesønsker til drift og ligeledes vedrørende anlæg. Udvidelsesønsker og udfordringer fremsendes til budgetdrøftelserne senest på udvalgets møde i juni.
På baggrund af udvalgets drøftelser på dagens møde foretages nærmere beskrivelser af eventuelle udfordringer samt udvidelsesønsker til behandling på møderne i maj/juni.
Økonomiudvalget har desuden godkendt på møde den 18. marts 2025, at folkeskolen tages op som et tværgående og overordnet tema i de politiske forhandlinger om budget 2026
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Vil fremgå af de enkelte beskrivelser.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant.
Lovgrundlag
Lov om kommunernes styrelse.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutningstema
Godkendelse af vedtægtsændring for BaggårdTeatret som følge af, at teatrets regnskabsår fra 1. juli 2025 følger teatersæsonen i stedet for kalenderåret.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- vedtægtsændringen godkendes.
Sagsfremstilling
i henhold til vedtægternes § 9, fremsender BaggårdTeatrets bestyrelse til kommunens godkendelse ændring af vedtægternes § 6, stk. 2 i overensstemmelse med bestyrelsens beslutning om at ændre teatrets regnskabsår fra kalenderår til teatersæson (1. juli til 30. juni).
Vedtægterne vedlægges.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Geopark Det Sydfynske Øhav ansøger om disposition over driftsmidler for 2025 til Trailcenter Svendborg. Midlerne ønskes anvendt til understøttelse af yderligere fundraising og projektmodning til projektet Trailcenter Svendborg.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget, at:
- de budgetterede kommunale driftsmidler på 200.000 kr. til Trailcenter Svendborg i 2025 overføres til Sekretariatet i Geopark Det Sydfynske Øhav til yderligere fundraising og projektmodning af Trailcenter Svendborg.
Sagsfremstilling
Ved budgetforliget for budget 2021 bevilgede Svendborg Kommune et anlægstilskud på 2,5 mio. kr. til medfinansiering af Trailcenter Svendborg. Derudover er der givet tilsagn om et kommunalt driftstilskud på årligt 0,2 millioner kr., når trailcenteret er realiseret.
Geopark Det Sydfynske Øhav I/S overtog ultimo 2022 projektejerskabet og projektledelsen af Trailcenter Svendborg-projektet fra den frivillige forening Trailcenter Svendborg. Formålet er at styrke det ambitiøse projekt og føre det til en realisering.
Baggrund
Der er siden 2021 blevet arbejdet med projektudvikling, fundraising og projektmodning med henblik på en placering af et trailcenter i Hallindskoven i parken ved Svendborg Efterskole. Det har været en kompliceret proces, der krævede et mageskifte med privat jordejer. Det var på denne baggrund ikke muligt at realisere projektet ved Hallindskoven.
Undervejs i processen er der indløbet erfaringer fra andre outdoorprojekter. Helt essentielt herfra, og som forudsætning for succes, er betydningen af en placering med stor tilgængelighed, markant synlighed samt synergier og driftsmæssige samspil med eksisterende idrætsfaciliteter.
Status
Foreningen og projektsekretariatet har i tæt dialog med DIF, Lokale- og Anlægsfonden, Nordeafonden samt lokale foreninger fundet frem til en placering i Christiansminde, som den bedste placering for et Trailcenter.
LOA havde givet tilsagn om at støtte det oprindelige projekt i Hallindskoven med en tredjedel af anlægssummen og har været tæt inddraget i processen omkring flytning af projektet til Christiansminde.
Målet er at skabe en moderne facilitet og et mødested for aktivitet og samvær i den omkringliggende natur både til lands og til vands. Projektet bidrager dermed til at realisere ønsket om at støtte borgernes adgang til og aktive brug af naturen, der er formuleret i både den kommunale udviklingsstrategi, Natur- og friluftsstrategien og Idrætspolitikken.
Den nye facilitet ved Christiansminde vil tage afsæt i en række kommunalt ejede bygninger på strandområdet og dermed integrere eksisterende funktioner som toiletter og omklædning samt til tilføje nye funktioner.
Geopark sekretariatet varetager fortsat projektledelsen, i tæt dialog med Kultur og Fritid og Plan i Svendborg Kommune. Den nye placering ligger i strandbeskyttelseszonen, hvorfor der er brug at lave et helt nyt skitseprojekt, der tager udgangspunkt i de eksisterende bygninger samt tager højde for myndighedskrav til bygninger indenfor strandbeskyttelsen.
Der arbejdes i øjeblikket på at tilpasse projektorganiseringen til det reviderede projekt, som dels tager udgangspunkt i kommunale bygninger og dels placeres på kommunal jord. Derfor er der god og tæt dialog med CETS, som har fået en helt central rolle i det videre projektforløb i relation til projektering, udbud og byggestyring.
Fremdrift
Siden orientering på Kultur- og Fritidsudvalgsmødet den 7.oktober 2024 er der sket følgende i projektudviklingen:
- Identificering af ny placering i Christiansminde i samråd med fonde og foreningen Christiansminde For Alle
- Tilsagn om fondsstøtte fra Nordeafonden matchende den kommunale anlægsstøtte på 2.680.000 kr. (2025 pris)
- Afholdelse af møder med Trafik og Infrastruktur, Miljø og Teknik, Center For Kommunale (CETS) Ejendomme og Teknisk Service samt Plan, Svendborg Kommune med henblik på at identificere udfordringer, muligheder, udgifter og løsninger i forhold til den nye placering
- Plan- og Lokaludvalget har prioriteret udarbejdelse af lokalplan for Christiansminde Strand, med henblik på at muliggøre anlæg af et kommende trailcenter.
- Indgåelse af samarbejde med foreningen Christiansminde For Alle og dialog med øvrige foreninger i Christiansmindeområdet med henblik på kvalificering og bred folkelig forankring af projektet
- Afholdelse af offentligt orienteringsmøde den 29. januar 2025 på Ørkildskolen
- Opstart på ny projektorganisering med CETS som central partner
Forestående opgaver
- Ansøgning til Lokale- og Anlægsfonden (LOA) om støtte til revideret Trailcenter-projekt
- Skitsering af nyt projekt og opstart på dialog med Kystdirektoratet (i samarbejde med Plan og ekstern rådgiver)
- Planarbejdet kræver, at der forud udarbejdes et tegninger og prospekt for de tænkte faciliteter (ekstern partner)
- Indhentelse af diverse myndighedsgodkendelser og -tilladelser (samarbejde med CETS og ekstern rådgiver)
- Projektering, udbud og indgåelse af kontrakt med entreprenør
- Forventet afslutning 2028
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Der er ved budget 2022 afsat en driftsbevilling på 0,2 mio. kr. fra 2022 og frem. Projektsekretariatet i Geopark Det Sydfynske Øhav har i 2022 og 2024 fået stillet de afsatte driftsmidler til disposition for projektudvikling, hvoraf (se regnskab i bilag).
Driftsmidlerne for 2025 vil kunne overføres til Geopark-sekretariatet for at sikre projektets fremdrift og realisering.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
Svendborg Badminton Klub søger om tilskud på 25.000 kr. til afvikling af eliteturnering DM EGP for seniorspillere i Danmark.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At udvalget træffer beslutning i sagen.
Sagsfremstilling
Badminton Danmark har revideret deres Elite turnerings koncept, og har i den forbindelse fundet en tidstermin fra d. 25.4.til d. 27.4. 2025, hvor de har spurgt om Svendborg Badminton Klub vil være værter for en af kun tre årlige eliteturneringer (DM EGP) for seniorspillere i Danmark.
I den forbindelse vil Svendborg Badminton Klub gerne være værter, men klubben vil have brug for en økonomiske sikkerhed i eventet.
Badminton Danmark vil med det nye koncept for eliteturneringer sikre internationalt topniveau i de tre årlige grandprixturneringer. De tre årlige EGP-turneringer er en del af det nye DM setup, hvor alle seniorspillere i Danmark som ikke ligger i verdens top-30 skal deltage i to ud af de tre årlige DM Elite Grand Prix turneringer for at kunne deltage ved finalespillet ved DM.
Der vil komme cirka 150 spillere til turneringen som vil have overnatninger i to til tre dage, da de kommer fra alle dele af landet. Der vil også være international deltagelse.
Som en del af den sportslige udviklingsstrategi for Svendborg Badminton Klub har klubben en ambition om at være en fast del af det danske elitemiljø i badminton.
Klubben er en af de fire idrætter der satses på i Svendborg i TeamDanmark samarbejdet og er udpeget af specialforbundet som talentudviklingsmiljø.
For at de unge talenter kan se, hvad de også træner hen imod som seniorer, er det vigtigt for klubben at skaffe denne type events til byen og ind i klubben. Klubben har pt. 3 spillere som vil deltage i DM EGP-turneringerne, og de plejer at være blandt de dominerende i turneringerne.
Ved de seneste tre DM har de har de opnået kvartfinalepladser i senior. De har vundet utallige DM i ungdom. De næste generationer skal have disse forbilleder at spejle sig i. Ligeledes er det et væsentligt tiltag for at fastholde og engagere klubbens mange frivillige.
Til selve eventet vil cirka 80 frivillige deltage.
Ud over at der gives gratis entre, for at sikre så mange tilskuere som muligt, vil alle kampe blive live streamet. Ved tidligere arrangementer af denne karakter har der været cirka 3000 daglige unikke brugere på live streaming.
Turneringen afvikles i HaarhsHallen, Dronningemaen 33, hvor klubben har hjemsted.
Klubben vil med støtten have mulighed for at afvikle arrangementet med mindre risiko for underskud. Der er ligeledes søgt støtte i lokale fonde, som typisk anser delvis kommunal medfinansiering som et grundlag for deres støtte.
Klubben vil tilbyde en repræsentant fra Kultur og Fritidsudvalget til at medvirke ved præmieoverrækkelserne.
I vedlagte budget fremgår, at budgettet vil balancere med et tilskud på 25.000 kr.
Administrationen bemærker, at Svendborg Badminton Klub i 2021 blev bevilget en underskudsgaranti på 25.000 kr. til afvikling af et Grand Prix stævne. Underskudsgarantien blev anvendt.
Kulturpuljens kriterier
Puljen støtter kulturelle arrangementer/projekter, der understøtter Kulturløftet Fantastiske Fornemmelser. Der kan søges om midler til arrangementer/projekter, der afholdes/udvikles indenfor kommunens grænse. Puljen kan støtte sportsbegivenheder som VM, EM og DM, der afholdes indenfor kommunens grænse.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Af erhvervsmæssige konsekvenser vil arrangementet sikre turismeindtægter og oplevelser for byens borgere, da der er gratis entre. Der vil typisk være 100 hotelovernatninger pr. dag ved denne type arrangementer.
Eventuel bevilling vil være at afholde af Kulturpuljen, hvor der resterer xx kr. til disponering i 2025.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant.
Beslutningstema
Orientering om styregruppens godkendelse af budget 2025 for Unges Trivsel og Sundhed.
Indstilling
Direktionen indstiller at
Kultur- og Fritidsudvalget tager Styregruppen for Unges Trivsel og Sundhed orientering om budget 2025 til efterretning.
Sagsfremstilling
Baggrund
Ved budgetforliget for budget 2023 afsatte forligsparterne 515.000 kr. årligt til etablering af en målrettet, tværfaglig indsats med fokus på styrkelse af unges mentale trivsel.
Indsatsen er forankret i Kultur- og Fritid og organiseret i en styre- og projektgruppe med bred repræsentation fra Svendborg Kommune samt fra DGI Fyn og SPULT (Sport og Kultur). SPULT har siden juli 2023 varetaget ledelsen af projektgruppen og koordineringen mellem projekt- og styregruppe.
Midlerne er disponeret således, at 225.000 af de af 515.000 (2022 niveau) er lønmidler øremærket SPULT. De resterende 290.000 kr. går til at understøtte og revidere eksisterende indsatser eller afprøve og udvikle nye initiativer på ungeområdet.
Indsatser 2025
På grund af medarbejderskift i SPULT, udskiftning i styregruppen samt uklarhed i projektorganiseringen, er prioritering af indsatser og budget 2025 først blevet godkendt på UTS styregruppemøde d. 06.03.2025, hvilket orienteres omkring nedenfor.
KulturNinja
Indsats: Fortsætter fra 2024. Midlerne går til honorering af seks unge til drift af instagramprofilen KulturNinja, der omtaler aktiviteter i Svendborg Kommune, som unge kan samles om.
Formål:
- Oplyse om, inspirere og motivere unge til at deltage i og afprøve forskellige typer af fritidsfællesskaber og -aktiviteter. En ung til ung kommunikation.
- Skabe et fællesskab for de unge, der driver KulturNinja og kvalificere dem til kommunikation og aktivt medborgerskab til gavn for ungelivet i Svendborg
Præstationsfrie fællesskaber
Indsats: Fortsætter fra 2024. Foreningssamarbejde om udbud af bevægelsestilbud uden fokus på præstation og konkurrence.
Formål:
- Kvalitet i bevægelsesfællesskaber med fokus på aktivitet, fællesskab og involvering – særligt målrettet senstartere, børn/unge med særlige behov samt andre, der ikke motiveres af præstation og konkurrence.
SPULT-aftner
Indsats: Fortsætter fra 2024. Foredrags-/netværksarrangementer med oplæg fra eksperter og netværk mellem deltagerne – kaldet SPULT-aftener
Formål:
- Netværksdannelse og opkvalificering af voksne der møder de unge, professionelt, frivilligt eller privat, på tværs af almen- og specialområdet.
Set gennem unge øjne
Indsats: Fortsætter fra 2024. Udsatte unge uddannes og støttes i at tage fotos af en professionel fotograf gennem fotojobs for foreninger.
Formål:
- Give unge erfaring med at færdiggøre og fuldende forskellige opgaver.
- Give de unge en kvalifikation, som de kan tage med sig videre i deres liv og karriere.
- Understøtte foreningers markedsføring og samtidig introducere de unge i projektet for foreningsliv
KulturRum – en videreudvikling af Kultur På Recept
Indsats: Fortsætter fra 2024. Forløb målrettet unge i mistrivsel med fokus på udvikling af fællesskab og selvtillid gennem kulturelle og kreative aktiviteter. Forløbet er forankret i Ungekontakten/CSV Sydfyn, der har budgetansvar og står for rekruttering, samarbejder med uddannelsessteder, koordinering mellem aktører samt følger de unge gennem forløbet. Målgruppen er unge i svær mistrivsel og kræver en koordinator, der mødes med dem før aktiviteter, følger dem under aktiviteter hos kulturaktørerne og mødes med dem efter aktiviteter samt vejleder i forhold til fortsættelse i kulturfællesskab efter forløbet.
Formål:
- Forbedre mental og social trivsel gennem aktiviteter med kultur og kreativitet som omdrejningspunkt.
- Forløbet var afgørende for udnævnelsen til den internationale pris Cultural Pearl 2024.
FTS - Gruppe-Frivillighed
Indsats: Nyt projekt i UTS 2025. Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i samarbejde med FGU Syd- og MidtFyn. Gruppefrivillighed er en metode til at engagere unge som frivillige i fællesskaber gennem deres uddannelse. Gruppefrivillighed imødekommer unges behov for fleksibilitet og foreningers behov for kontinuitet og stabilitet
Formål:
- Deres frivillige engagement er med til at styrke de unges trivsel og resiliens. De unge oplever at få et fællesskab med andre fra klassen, at få erfaringer til cv’et og at prøve sig selv af i nye kontekster
- Skabe gode erfaringer med ‘gruppe-frivillighed’ som koncept, så det potentielt kan udbredes i andre sammenhænge - eks. samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner samt i forenings/fritidslivet.
Bevægende Stemmer
Indsats: Nyt projekt i UTS 2025. Et gratis og uforpligtende kor for unge i alderen 15-25 år.
Formål:
- at skabe glæde, begejstring og fællesskab gennem sang og bevægelse.
- At skabe et frit rum, hvor det ikke handler om at synge rent og godt, men hvor det handler om at få oplevelsen af at være medskaber i et energifyldt og energisk øjeblik. At opleve det fælles åndedræt og den fælles bevægelse når instrumentet og korlederen slår takten an og sætter bevægelse og stemmer i gang.
Pusterummet
Indsats: Nyt projekt i UTS 2025. Ungdomsskolens indsats for skolevægrende børn og unge. På baggrund af pilotprojekt og undersøgelser i skoleafdelingen, viser der sig et behov for sådan et tilbud.
Formål:
- Forbedre mental og social trivsel gennem aktiviteter med kultur, kreativitet og håndværksmæssig karakter som omdrejningspunkt.
- Forløbene virker som trædesten til at vende tilbage til uddannelse
START (Studiemiljø)
Indsat: Nyt projekt i UTS 2025. Projektet er ikke færdig defineret endnu, men det skal bidrage til at skabe gode faglige/praktiske/kulturelle/bevægelses-fællesskaber for de nye studerende i kommunen. Evt. potentiale for samarbejde med KulturNinjaerne - evt. som platform for tiltagene fra “Vilde Ideers Aften”.
Formål:
- At støtte op omkring kultur og bevægelses fællesskaber som led i det gode studiemiljø
- Evt. rum til at kunne udfolde initiativer på baggrund af unges tanker og ideer
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
I Unges Trivsel og Sundhed budget 2025, er hele budgetrammen for 2025 på 553.113 kr. disponeret, samt fondsmidler og bevillinger fordelt på indsatser i regi af Unges Trivsel og Sundhed. (Se bilag)
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutningstema
SAK Kunstbygning søger underskudsgaranti på 400.000 kr. til opførelse af SAK´s nye scene i haven, der skal stå færdig til juni 2025.
Indstilling
Direktionen indstiller til Økonomiudvalget:
- at udvalget træffer beslutning i sagen.
Sagsfremstilling
SAK’s nye scene i haven skal nu anlægges og stå færdig til juni 2025.
SAK forventer en stor og smuk scene, som vil give Svendborg en unik mulighed for løbende udendørs kulturarrangementer. Alle byens kulturinstitutioner inviteres til at bruge scenen.
Scenen, der opbygges i moduler, så den er flytbar, er tegnet af FAVN Arkitekter.
Budgettet er på 1,4 mio. kr. 27 fonde er blevet søgt og følgende har givet tilsagn:
Realdania: 850.000 kr., Fynske Bank: 50.000 kr., Halbergs Familiefond: 100.000 kr., i alt 1,0 mio. kr. SAK mangler endnu svar fra SEAF, Lauritzen Fonden, Energi Fyn og Arne V. Schlecks Fond svarende til 400.000 kr.
Den søgte underskudsgaranti er til hel eller delvis sikring af de p.t. manglende 400.000 kr.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Direktionen kan ikke pege på anden finansiering end risikopuljen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Økonomiudvalget
Beslutning i Økonomiudvalget den 18-03-2025
Udvalget besluttede at imødekomme ansøgningen som en eventuel dækning af en restfinansiering op til anlægsbudgettet på 1,4 mio. kr. Finansieringen anvises i forbindelse med regnskabsafslutningen.
Afbud fra Jørgen Lundsgaard (B). Som suppleant deltog Hanne Ringgaard Møller (B).
Beslutningstema
Information og meddelelser til udvalget.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Udvalgsformanden:
- Udendørs udstilling om fremtidens bibliotek på biblioteket 7. april til 7. maj 2025 med officiel åbning 23. april kl. 16.00.
- Workshop for børnefamilier ved blandt andet Studio Heima på Børnebiblioteket.
Udvalgsmedlemmer:
Direktøren:
- Skal udvalgsmødet i maj inkludere besøg på en institution eller forening.
Kommunikation: