Kultur- og Fritidsudvalget
Referat • 7. oktober 2024 kl. 16.30
Indhold
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Godkendt.
Beslutningstema
Orientering om Den Sydfynske Idrætsklynge – organisering, indsatser og projekter indtil nu samt status på revitalisering af organiseringen.
Konsulent Jannie Kaae deltager i mødet og uddyber orienteringen.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget,
- at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
I 2004 udarbejdede Rambøll Management en rapport for Det regionale Vækstsamarbejde med titlen ”Sport, Idræt og Wellness – en vækstskaber på Sydfyn”. De strategiske anbefalinger i rapporten var blandt andet en satsning på et Sydfyns talent- og elitecenter, et internationalt idrætsakademi og den sunde region.
På den baggrund etablerede Fyns Amt i samarbejde med Gudme Kommune, Egebjerg Kommune og Svendborg Kommune Den Sydfynske Idrætsklynge. Udover de tre kommuner og Fyns Amt var medlemmerne fra opstarten GOG, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Skårup Seminarium, Broholm Gods, Skolerne i Oure og Svendborg Erhvervsskole. Projektet havde de første år et budget på kr. 940.000, hvoraf medlemmerne tilsammen bidrog med kr. 100.000 årligt.
Klyngen var ledet af en styregruppe, som også var ansættende myndighed af en fuldtids koordinator for klyngen.
Efter nedlæggelsen af Fyns Amt i 2007 overgik administrationen af tilskuddet til Den Sydfynske Idrætsklynge til Kulturregion Fyn, stadig ud fra principperne i det oprindelige formål.
I 2015 overgik netværket i Den Sydfynske Idrætsklynge til at være et advisory board for Svendborg Kommunes satsning på idræt og læring.
Kulturregion Fyn administrerer fortsat midlerne for Kulturministeriet. Hidtil har aftalerne med Kulturregionen været 4-årige aftaler, men de senere år har de været to- og et-årige. Aftalerne definerer nøje fokusområder og aktivitetsmål for perioden.
Svendborg Kommune indsender hver år en omfattende ledelsesberetning med opfølgning på alle fokusområder og aktivitetsmål, hvortil der opgives tilhørende nøgletal og indsendes et revionspåtegnet regnskab.
Vision (2005):
”At Sydfyn bliver det sted i Danmark, hvor der mest ambitiøst og på det højest mulige niveau arbejdes med synergier mellem uddannelse, forskning, erhverv samt sport og idræt i sin mangfoldige betydning - set i både elite, bredde, sundheds- og oplevelsesorienteret perspektiv”
Formål:
Den Sydfynske Idrætsklynge skal understøtte udviklingen af projekter og samarbejder, der kobler læring, trivsel, sport og uddannelse til gavn for Svendborg og resten af Fyn.
Mål:
Projekterne skal indsamle, udvikle og formidle erfaringer indenfor idræt, sport og bevægelse i dagtilbud, skoler, uddannelsesinstitutioner og foreninger. Idrætsklyngen og de eksisterende strukturelle og politiske muligheder i Svendborg skal danne den ideelle ramme for inspiration og innovativt samarbejde i krydsfeltet mellem kommune, skoler, foreninger og erhvervsliv, hvad enten det drejer sig om den åbne skole, foreningsidrætten eller den bæredygtige talentudvikling.
Organisation:
Netværket i Den Sydfynske Idrætsklynge fungerer som et idéudviklende netværk, som sparrer med Svendborg Talent & Elite/Kultur & Fritid (tidl. Sport & Uddannelse under Skoleafdelingen), Svendborg Kommune, der har ansvaret for både initiativ og gennemførelse af projekterne.
Pokalskabet – milepæle, hvor klyngen helt eller delvist har stået bag:
- 2004 - Fyns Amt udarbejder rapporten Sport Idræt Wellness – en vækstskaber på Sydfyn
- 2005 - Den Sydfynske Idrætsklynge etableres
- 2007 - Svendborg bliver Team Danmark Elitekommune
- 2008 - Danmarks største idrætsskoleprojekt 0.-6. klasse startes
- 2008 - Forskningen i Svendborgprojektet påbegyndes
- 2008 - Svendborg bliver Årets Idrætskommune
- 2010 – Kristoffer Henriksens ph.d. Succesfulde talentudviklingsmiljøer i verdensklasse
- 2011 - Svendborg vinder Team Danmarks Talentpris
- 2012 - Sportsklasser 7.-9. klasse etableres
- 2013 - Svendborg Talentcenter etableres
- 2013 - COWI udarbejder rapport om kommercialiseringspotentialet af Svendborgprojektet
- 2014 - Svendborgkurserne etableres
- 2014 - Svendborg bliver DIF-rollekommune
- 2015 - SkoleLab etableres
- 2016 - Svendborgprojektet - Aktive børn i dagtilbud igangsættes
- 2016 - SvendborgMentaliteten igangsættes
- 2017 - Svendborg Sportsakademi etableres
- 2018 - Svendborg bliver Bevæg dig for livet visionskommune
- 2019 - Svendborg vinder KL’s Forebyggelsespris
- 2020 – SPULT to go etableres
- 2021 – Det nye ungemiljø Synergien indvies
- 2022 – L2022 afvikles
Den Sydfynske Idrætsklynge består af repræsentanter fra:
Svendborg Gymnasium, Svendborg Erhvervsskole, Den Frie Lærerskole, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Skolerne i Oure, FGU Syd- og Midtfyn, Vejstrup Efterskole, Idrætsskolen i Ulbølle, GOG, SfB, SG, Zetinel Tronic, Kiropraktisk Center og Svendborg Kommune. Desuden har UCL udtrykt ønske om at være med i netværket.
Ny vision (2019):
Den oprindelige vision var tæt på at blive opfyldt, og netværket udarbejdede en ny vision, der skulle sikre at erfaringerne fra såvel praksis som forskningsmæssigt i Svendborgprojektet kom alle borgere i Svendborg til gode ”Vi bevæger os alle hver dag og bliver gladere og sundere”
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Tilskuddet fra Kulturregion Fyn er i 2024 kr. 1.426.942, hvoraf kr. 950.000 udgør udgifter til personale.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Orienteringen taget til efterretning.
Beslutningstema
Foreningen Trailcenter Svendborg og projektledelsen i Geopark-sekretariatet anmoder om godkendelse til at flytte placeringen af Trailcenter Svendborg – herunder at tidligere bevilgede anlægs- og driftstilskud fastholdes.
Kewin Karmelarczyk fra Foreningen Svendborg Trailcenter og Kim Christoffersen fra projektsekretariatet Geopark supplerer sagen med mundtlig orientering.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget og Miljø- og Teknikudvalget, at det overfor Økonomiudvalget anbefales at:
- godkende foreningen Trailcenter Svendborgs anmodning om at flytte anlæggelsen af et trailcenter i Svendborg fra Hallindskolen til en anden placering
- give foreningen Trailcenter Svendborg tilsagn om, at det bevilgede kommunale anlægstilskud på 2,7 millioner kr. og driftstilskud på 225.000 kr. årligt fastholdes.
- endelig placering aftales med Center for Ejendomme og Teknisk Service og der indgås en areallejekontrakt med Svendborg Kommune
- det endelige projekt og placering godkendes af Kultur- og Fritidsudvalget, når foreningen har projektbeskrivelse på plads
Sagsfremstilling
Baggrund
Ved budgetforliget for budget 2021 bevilgede Svendborg Kommune et anlægstilskud på 2,5 mio. kr. til medfinansiering af Trailcenter Svendborg. Det oprindelige projekt var baseret på ombygning af en eksisterende bygning og havde et anslået anlægsbudget på 7,6 millioner kr. Desuden er der ved budget 2022 bevilget et kommunalt driftstilskud på årligt 200.000 kr.
Geopark Det Sydfynske Øhav I/S overtog ultimo 2022 projektejerskabet og projektledelsen af Trailcenter Svendborg-projektet fra den frivillige forening Trailcenter Svendborg for at styrke det ambitiøse projekt og føre det til en realisering.
Status
Der er siden 2021 blevet arbejdet med projektudvikling, fundraising og projektmodning med henblik på en placering af et trailcenter i Hallindskoven i parken ved Svendborg Efterskole. Det har været en kompliceret proces, der krævede et mageskifte med privat jordejer. Det var på denne baggrund ikke muligt at realisere projektet ved Hallindskoven.
Undervejs i processen er der indløbet erfaringer fra andre outdoorprojekter. Helt essentielt herfra, og som forudsætning for succes, er betydningen af en placering med stor tilgængelighed, markant synlighed samt synergier og driftsmæssige samspil med eksisterende idrætsfaciliteter.
Foreningen ønsker derfor at flytte placeringen af trailcenteret og bruge erfaringerne med eksisterende trailcentre til at finde en optimal placering.
Foreningen og projektsekretariatet er i tæt dialog med Lokale og Anlægsfonden og DIF, som også har støttet det oprindelige projekt. Både DIF og Lokale og Anlægsfonden er positive og indgår i processen med at finde en ny placering og har i øjeblikket flere mulige placeringer i spil.
Der er også dialog med Destination Fyn, som sammen med Nordeafonden driver et projekt om outdoorpavilloner som del af et cykelknudepunktsnetværk.
Foreningen og sekretariatet oplever stor opbakning til projektet og står lige nu med valget mellem flere mulige placeringer. Det er helt afgørende for den fortsatte dialog med samarbejdspartnerne, at der fortsat er politisk og dermed også økonomisk opbakning til at gå videre med at anlæggelsen af et trailcenter. Flytningen forudsætter således også, at der kan indgås en areallejekontrakt med Svendborg Kommune. Foreningen pointerer, at trailcenteret, som i det oprindelige projekt, fortsat bliver en multifunktionel facilitet, der skal understøtte både foreninger og selvorganiserede brugere af naturen og samtidig også kan fungere som introduktion til nye brugergrupper.
Trailcenter Svendborg indgår som en vigtig brik i at udvikle et netværk af støttefaciliteter og formidlingspunkter for Geopark Det Sydfynske Øhav. En samlet plan herfor er for tiden under udarbejdelse som del den Strategiske Fysiske Udviklingsplan (SFU) for Geoparken Det Sydfynske Øhav. SFU’en er en udløber af Udviklingsplan for Fyn og Øerne, og varetages i et partnerskab mellem Destination Fyn, Geopark Det Sydfynske Øhav og de fire sydfynske kommuner.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Der blev ved budgetforliget for 2021 afsat 2,5 mio. kr. som medfinansiering til det samlede projekt. Midlerne er flyttet mellem årene og er senest forventet rykket til budget 2026 i forbindelse med vedtagelse af budget 2025, hvor beløbet er prisfremskrevet til 2,7 mio. kr.
Ved budgetforliget for 2022 blev der afsat 200.000 kr. til drift i budget 2022 og frem. I 2022 og 2024 er de afsatte driftsmidler udbetalt til Geoparksekretariatet for at understøtte den videre realisering af et trailcenter. Prisfremskrevet drejer det sig i budget 2025 om et driftstilskud på 225.000 kr.
Sagen afgøres i
Økonomiudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Indstillingen godkendt.
Fra Foreningen Trailcenter deltog rettelig Kim Folman Jørgensen og fra Geopark Det Sydfynske Øhav Kewin Karmelazcyk.
Beslutningstema
Scenarier for afholdelse af et kulturmøde/kulturevent.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- udvalget drøfter, hvilket scenarie, der ønskes videre bearbejdet til senere politisk beslutning.
- Udvalget godkender den videre proces.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte i august 2023 Kulturløfte 3.0, der beskriver kulturelle fokusområder, som Kultur- og Fritidsudvalget har prioriteret i 2023-2025. Et af disse områder har overskriften Kulturmøder. Kulturløftet beskriver to mødeformater:
- Cafémøder i henholdsvis foråret og efteråret. Disse møder er af mere uformel karakter med henblik på netværk, opdatering og sparring mellem kulturaktører, men også med mulighed for drøftelse af aktuelle kulturpolitiske temaer. Disse cafémøder er iværksat.
- Svendborg Kulturmøde til afholdelse hvert andet år for kulturinstitutioner, kulturforeninger og kulturaktører. Tanken var, at Kulturmødet vil invitere en eller flere oplægsholdere til at sætte spot på et aktuelt, relevant tema til inspiration for, hvordan Kulturløftet kan udvikles og sætte mål for kulturinsatserne generelt. Kulturmødets format og bredde tænkes at skulle ske i en dialog med kulturinstitutionerne m.fl.
Kultur- og Fritidsudvalget anerkendte på sit møde den 15. august 2024 en politisk fremlagt vision for et kulturmøde og bad administrationen udarbejde forskellige scenarier for afholdelse af et kulturmøde med opstart i 2025.
Visionen
- at iværksætte markante tiltag i form af debatter, fortællinger, litteratur, koncerter, maritime events/åben Ø, gadeteater, innovative shows, korhappenings, kunstudstillinger, kultur og natur oplevelser, dans/bevægelse i et årligt tilbagevendende kulturfolkemøde, der er forandringsskabende og tilfører kommunen og den deltagende og den udøvende kunstner nye markante aftryk og samarbejder af regional, national og international relevans
- at styrke erhverv og turisme gennem den kultur, som Svendborg kommune i dag er en magnet for
- at udfolde kulturelle initiativer, der fremmer folkesundheden
- at styrke dannelsesperspektivet, som Svendborg kan levere gennem sin åndelige kulturforståelse
- uddannelsesperspektivet vil få en særlig rolle i forbindelse med samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne
For at skabe et overblik over, hvilke scenarier der kan tegne sig for gennemførelse af et kulturmøde/kulturevent, har der været ført drøftelser dels med kulturaktører og kulturinstitutionerne og dels med Dannelsesfestivalen Resonans.
Drøftelser fra møde med kulturaktørerne giver et billede af, at der er stor opbakning fra kulturinstitutionerne og kulturaktørerne til at ville være med til at lægge ressourcer i et fælles kulturevent under en eller anden form på et nærmere aftalt tidspunkt af året.
Bestyrelsen for Resonans har besluttet, at de beholder Resonans i sin rene form på Oure Højskole i de kommende år. De kan dog godt se perspektiver i fra 2026 at deltage i et kulturmøde i Svendborg med en mindre ting i form af to/tre samtalesaloner.
På baggrund af drøftelserne på kulturmødet og meldingen fra Resonans tegner der sig to scenarier for et kulturmøde/kulturevent. Scenarierne tager dels udgangspunkt i den anerkendte vision og dels i tilkendegivelser fra møde med kulturaktører.
Scenarie 1. Svendborg Kommune gennemfører et kulturmøde/kulturevent med udgangspunkt i tankerne fra fokusområdet.
Udgangspunktet for scenarie 1 er, at der i dialog og samarbejde med kulturinstitutionerne m.fl. udvikles og skabes en kulturevent med mangfoldigheden af den kultur der findes i Svendborg, samt oplægsholdere til at sætte spot på et aktuelt tema til inspiration for kulturaktører, kulturinstitutionerne mv. og samtalesaloner.
Drøftelserne på mødet med kulturaktørerne og kulturinstitutionerne viste så megen energi og idérigdom, der bør spilles ind i rammesætningen for og planlægningen af et kulturevent. Og de vil gerne være med i et samspil med Kultur og Fritid som tovholder. Desuden kan Lejerne på Frederiksø Kunst og Kultur inviteres til eventuelt at indtænke deres årlige arrangement Åben Ø i eventet..
Kultureventets målgruppe vil være kulturaktører, kulturinstitutioner, højskoler, efterskoler og borger generelt.
Et kulturmøde/kulturevent som skitseret ses muligt at gennemføre i 2025, idet budgettet vil kunne tilpasses de økonomiske rammer.
Scenarie 2. Kulturmøde/kulturevent Svendborg og lokalområderne.
Scenarie 2 er et kulturmøde som beskrevet på Kultur- og Fritidsudvalgets dagsorden den 15. august 2024. Et kulturmøde med en volumen, der kan minde om andre større folkemøder og festivals, der har selvstændige sekretariater med en del ansatte.
Oplægget tager udgangspunkt i, at der afholdes et kulturmøde/kulturevent hvert andet år med en varighed over 1-2 dage ultimo maj. Kulturen skal være repræsenteret i al dens mangfoldighed indenfor kunst, litteratur, fortælling, dans, scenekunst, museumsaktiviteter, bevægelse mv. og mange lokationer skal i spil.
Målgruppen er borgere lokalt og nationalt og kulturfolkemødet tænkes afholdt over 2-3 dage ultimo maj.
Indholdet er beskrevet som at
- iværksætte markante tiltag i form af debatter, fortællinger, litteratur, koncerter, maritime events/åben Ø, gadeteater, innovative shows, korhappenings, kunstudstillinger, kultur og natur oplevelser, dans/bevægelse i et årligt tilbagevendende kulturfolkemøde, der er forandringsskabende og tilfører kommunen og den deltagende og den udøvende kunstner nye markante aftryk og samarbejder af regional, national og international relevans
- styrke erhverv og turisme gennem den kultur, som Svendborg kommune i dag er en magnet for
- udfolde kulturelle initiativer, der fremmer folkesundheden
- styrke dannelsesperspektivet, som Svendborg kan levere gennem sin åndelige kulturforståelse
- uddannelsesperspektivet vil få en særlig rolle i forbindelse med samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne
Det er administrationens vurdering, at gennemførelse af et kulturmøde/kulturevent med en volumen som beskrevet vil forudsætte, at der etableres et sekretariat med en projektledelse og medarbejdere, som det kendes fra Kulturmødet Mors og Klimafolkemødet i Middelfart. Disse events har 9-10 ansatte og et budget på flere mio.kr., der finansieres ved hjælp af betydelige tilskud fra såvel kommunen som regionen. Klimafolkemødet modtager herudover statsstøtte.
Den videre proces frem mod beslutning om et Kulturmøde/kulturevent
7. oktober 2024: Kultur- og Fritidsudvalget drøfter, hvilket scenarie, der ønskes nærmere beskrevet.
8. oktober til 6. november 2024: Scenariet kvalificeres og beskrives.
2. december 2024: Kultur- og Fritidsudvalget træffer beslutning om afholdelse af et kulturevent i 2025.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Budget for de to scenarier er på nuværende tidspunkt ukendt, men der er i 2025 overførte midler til Kulturpuljen på 500.000 kr. disponeret til Kulturløftets fokusområder.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Indstillingen godkendt, idet udvalget ønsker scenarie 1 nærmere beskrevet.
Beslutningstema
Den selvejende institution Naturama fremsender til kommunens godkendelse det af museets bestyrelse godkendte regnskab for Naturamas virke i perioden 1. januar til 31. december 2023.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At regnskabet godkendes.
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune skal som hovedtilskudsyder godkende museets regnskab med efterfølgende fremsendelse til Slots- og Kulturstyrelsen. Årsregnskabet med tilhørende protokollat er godkendt og underskrevet af museets bestyrelse juni 2024.
Årsregnskabet er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabsloven og bekendtgørelse nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af tilskud fra Kulturministeriet. Det i regnskabet opførte tilskud fra Svendborg Kommune er i overensstemmelse med det udbetalte driftstilskud. Revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger af betydning for revisionspåtegningen.
Årets resultat udviser et underskud på 862.904 kr. mod et budgetteret overskud på 126.000 kr. Museets egenkapital pr. 31. december 2023 udgør herefter 3,8 mio. kr. På grundlag af de udarbejdede budgetter forventer museet, at driften balancerer for de kommende år, og at museet har den nødvendige likviditet til at dække den løbende drift.
For yderligere information henvises til årsregnskabet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Indstillingen godkendt.
Beslutningstema
Placering af Prisfesten 2025.
Indstilling
Johan Emil Sevelsted indstiller, at:
- En placering i Arena Svendborg bliver udgangspunktet for administrationens endelige oplæg til afholdelse af prisfesten i 2025
- Udvalget drøfter prisfestens rammer generelt
Sagsfremstilling
Udvalgsmedlem Johan Emil Sevelsted (C) anmoder om at få følgende punkt på dagsorden i Kultur- og Fritidsudvalget den 07. oktober 2024.
Udvalget har fået et tilbud om, at prisfesten i 2025 for kultur, idræt og spejder, kan afholdes i den nye multiarena, Arena Svendborg. Dette er et tilbud, som der bør tages stilling til politisk.
En placering i Arena Svendborg vil give mulighed for at afprøve nye rammer for prisfesten. Derudover kan der også være fordele ved en mere central placering.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Hanne Ringgaard Møller (B) foreslår, at prisfesten igen i 2025 afholdes på Ollerup Efterskole Sang og Musik, og at man herefter i 2026 afprøver at afholde prisfesten i Arena Svendborg.
Imod stemte: 3 (A), 1(V), 1 (C) og Rasmus Feldingbjerg Drabe (løsg.)
Herefter blev indstillingen godkendt.
Beslutningstema
Godkendelse af udtræden og indtræden i Svendborg Ungdomsskoles bestyrelse.
Indstilling
Direktionen indstiller:
- At udtræden af bestyrelsen bevilges og nyt medlem godkendes.
Sagsfremstilling
Forældrerepræsentant Katharina Gaard ønsker at udtræde af bestyrelsen, da hun ikke længere har børn i målgruppen for ungdomsskolen.
Som ny forældrerepræsentant indtræder Lis Vestergaard Mikkelsen.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Vedtægt for Ungdomsskolen.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Indstillingen godkendt.
Beslutningstema
Orientering om ændrede rammer for kultursamarbejdet i Kulturregion Fyn.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune udgør sammen med otte andre fynske kommuner samarbejdskonstruktionen "Kulturregion Fyn".
Kulturregion Fyn har - som landets øvrige kulturregioner - siden 2007 indgået fireårige kulturaftaler med kulturministeren. Formålet med kulturaftalerne har været at sikre finansiering til og rammer for større kunst-og kulturprojekter på tværs af Fyn og øer. Typisk har der været tale om projekter af en type, som den enkelte kommune ikke har haft mulighed for selv at løfte. Finansieringen af indsatserne er kommet fra staten, medlemskommunerne og fonde. Desuden har Region Syddanmark bidraget med midler til specifikke projekter.
Som led i regeringens ønske om at begrænse statslig administration har regeringen nu besluttet, at staten ikke længere skal spille en aktiv rolle i kulturaftalerne. Det betyder, at medlemskommunerne har mulighed for selv at fortsætte samarbejdet i Kulturregion Fyn med friere rammer, idet statens eneste betingelse for fortsat at udbetale de statslige midler er, at de skal gå til "kultur i kommunerne". Medlemskommunerne skal selv bidrage med den sædvanlige egenfinansiering.
Medlemskommunerne kan også vælge at opløse Kulturregion Fyn.
Staten ønsker en hurtig indikation fra Kulturregion Fyns medlemskommuner på, om de ønsker at fortsætte kulturregionssamarbejdet. Spørgsmålet har været til drøftelse i Kulturregion Fyns politiske styregruppe, som skulle give Slots- og Kulturstyrelsen en foreløbig indikation på, om samarbejdet forventes at fortsætte. Svendborg Kommune har i den forbindelse meddelt Kulturregion Fyn, at kommunen agter at fortsætte kultursamarbejdet på samme niveau som hidtil.
Den endelige beslutning om, hvorvidt medlemskommunerne ønsker at være en del af Kulturregion Fyn fra 2025, vil blive fremlagt til politisk beslutning i medlemskommunerne hurtigst muligt.
Kulturregion Fyns politiske styregruppe har besluttet, at medlemskommunerne fremsender et samlet høringssvar vedr. ændring af lov om Kulturministeriets kulturaftaler med kommuner mv.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Orienteringen blev taget til efterretning.
Beslutningstema
Orientering om ny skulpturguide til børn.
Indstilling
Direktionen indstiller:
- At Kultur- og Fritidsudvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune har i samarbejde med Svendborg Bibliotek og SAK Kunstbygning udarbejdet en skulpturguide, der henvender sig til børnefamilier, samt dagtilbud og skoleklasser.
Skulpturguiden er udformet som et oplevelses- og reflektionshæfte, hvor man går en rute rundt i Svendborg og gennem små kreative øvelser, arbejder med og oplever ti skulpturer i det offentlige rum.
Der afholdes en gående fernisering fredag den 11. oktober kl. 15.00 fra Svendborg Bibliotek.
Skulpturguiden vil herefter blive distribueret fra SAK Kunstbygning, Svendborg Bibliotek og Turistbureauet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Projektet af finansieret med 50.000 kr. fra Visuel kulturpulje under Kulturregion Fyn.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Orienteringen blev taget til efterretning.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Meddelelser og orientering til udvalget.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Udvalgsformanden:
Udvalgsmedlemmer:
Direktøren:
- Budgettemaerne 2025
- Dansk Kulturliv inviterer til Kulturlivets Topmøde 25. november 2024 i Skuespilhuset.
- Heiko Buch Illing er 1. oktober tiltrådt som direktør for Naturama og Fjord&Bælt.
Ekstern kommunikation:
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2024
Orienteringen blev taget til efterretning.