Kultur- og Fritidsudvalget
Referat • 8. januar 2024 kl. 16.30
Indhold
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Godkendt.
Beslutningstema
Orientering om Svendborg Biblioteks arbejde med udviklingen af Fremtidens Bibliotek
Indstilling
Direktionen indstiller,
At Kultur- og Fritidsudvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget afsatte på møde den 03-04-2023 optil 150.000 kr. til belysning af hvilke, behov, funktioner og faciliteter Fremtidens Bibliotek kalder på. Ledelsen på Svendborg Bibliotek har som følge heraf afdækket hvilke faglige behov og udviklingsperspektiver Fremtidens Bibliotek bør orientere sig efter.
Fremtidens Bibliotek er udset til at være Borgernes Demokratiske Væksthus, der oplyser, udforsker og afholder kulturelle- og samfundsrelevante arrangementer for mennesker i alle aldre.
Bibliotekets position som videnscenter for borgernær formidling af litteratur og kultur skal styrkes yderligere, og biblioteket skal være drivkraft for udvikling af de nye fællesskaber, som samfundsudviklingen kalder på.
Derudover skal de mange nuværende fællesskaber, som i dag findes på biblioteket løbende fodres med ny energi, så biblioteksrummet også i fremtiden kan indtages af gode lokale partnere som f.eks. BaggårdTeatret, SAK Kunstbygning, Danmarks Forsorgsmuseet, Naturama, Demensby Svendborg og Verdensmålby Svendborg og mange flere.
For at kunne imødekomme de behov og funktioner som Fremtidens Bibliotek kalder på, ønsker bibliotekets ledelse på sigt at udvide de fysiske rammer med en multianvendelig tilbygning, som skal styrke bibliotekets mulighed for at arbejde med formidling og fællesskabende aktiviteter på nye måder. Den nye facilitet skal give mulighed for at afvikle kultur-og debatarrangementer i bibliotekets åbningstid uden at kompromittere andre af de mange aktiviteter, der blomster om kap på Svendborg Bibliotek.
Ønsket er, at skabe et fleksibelt fællesrum, et atmosfærefyldt mødested, som f.eks. kan indtages af kulturaktører, borgergrupper, skoleklasser, daginstitutioner, foreninger, læseklubber, studiegrupper, nydanskere og deres sprogtrænere, strikkeklubber, brætspillere, lokale græsrødder mv.
Dette vil være en tiltrængt udvidelse af bibliotekets offentligt tilgængelige areal og helt konkret gøre biblioteket synligt for kommunens borgere som en moderne ramme om aktiviteter, møder og arrangementer.
For at få kvalificeret udarbejdelsen af tegninger til et egentligt projekt, har biblioteket valgt at ansøge Lokale- og Anlægsfondens skitseprojekt, som er rettet mod udviklingen af Biblioteket som Kultur Hub. Udvælges Svendborg Bibliotek som projektdeltager i skitseprojektet, dækker Lokale- og Anlægsfonden udgifter til rådgivere og afvikling af workshops. Ansøgningen til Lokale- og Anlægsfonden er vedlagt som bilag. Udvælges Svendborg Bibliotek ikke som projektdeltager tages der kontakt til relevante rådgivere, med henblik på at få udarbejdet et skitseforslag for Fremtidens Bibliotek – herunder tilbygningen af et nyt multianvendeligt fællesrum.
Berit Sandholdt Jacobsen, leder af Svendborg Bibliotek deltager på mødet og uddyber planerne for udviklingen af Fremtidens Bibliotek.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Kultur- og Fritidsudvalget har afsat optil 150.000 kr. udarbejdelse af projektmateriale.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Orienteringen blev taget til efterretning.
Med henblik på fremlæggelse af en beslutningssag blev administrationen bedt om udarbejdelse af et prospekt, der favner bibliotekets tanker om en tilbygning af et nyt multianvendeligt fællesrum på det eksisterende bibliotek.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Godkendelse af ”Idrætspolitik – Svendborg Kommune”
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget, at det overfor Kommunalbestyrelsen anbefaler:
- At ”Idrætspolitik – Svendborg Kommune” godkendes.
Sagsfremstilling
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på mødet den 7. november 2022 at påbegynde en evaluering af ”Idræt i Svendborg – Idrætspolitik i Svendborg Kommune 2016-2022” med henblik på at lave en revision og justering af politikken. ”Idræt i Svendborg – Idrætspolitik i Svendborg Kommune 2016-2022” blev lavet på baggrund af en omfattende inddragelsesproces af idrættens parter. Derfor er ”Idrætspolitik – Svendborg Kommune” i vid udstrækning en revision, justering og opdatering af den forrige politik.
Processen
”Idrætspolitik – Svendborg Kommune” er udarbejdet i et samarbejde mellem Kultur og Fritid (staben) og Folkeoplysningsudvalget og er blevet til igennem følgende proces:
- Administrationens evaluering af den tidligere politik ”Idræt i Svendborg – Idrætspolitik i Svendborg Kommune 2016-2022” med anbefalinger til justeringer
- 23. august 2023 – Servicetjek af idrætspolitikken (Fagligt oplæg og workshop) - Bred involvering af idrættens aktører og Kultur- og Fritidsudvalget og nedsættelse af sparringsgruppe
- Opsamling af input fra Servicetjek
- 12.oktober 2023 – Udsendelse af revideret idrætspolitik til sparringsgruppen
- 24. oktober 2023 – Møde med sparringsgruppen om første udspil
- 6. november 2023 – Andet udspil sendes til sparringsgruppen
- 6.-13. november 2023 – Sparringsgruppen kommenterer andet udspil
- Løbende sparring med Svendborg Talent, Skoleafdelingen og konsulenter i Kultur- og Fritid
- 21.november – 8.december 2023 – Høringsfase: Foreningsbestyrelser, SIS, Haludvalg, Eliterådet, Den Sydfynske Idrætsklynge
- 20. december 2022 – Godkendelse på møde i Folkeoplysningsudvalget
Fokuspunkter i revisionen
I arbejdet med revision og udvikling af idrætspolitikken er der tilstræbt en større ensartethed i sprogbrug, struktur og opbygning.
Afsnittet ”Vi gør” formulerer kommunens fundament og nuværende praksis, mens afsnittet ”Vision” udtrykker målet, og afsnittet ”Vi vil” udtrykker de handlinger, som politikken vil understøtte.
”Idrætspolitik – Svendborg Kommune” har som en fornyelse ”Idrættens Maskinrum”, der er en grafisk oversigt over idrættens aktører. Hermed tydeliggøres det for idrættens foreninger og initiativtagere, hvilke aktører, funktioner og kompetencer, der til sammen omsætter idrætspolitikken til handling.
Desuden har følgende punkter været pejlemærker for revisionen:
• Sammenhæng med Svendborg Kommunes udviklingsstrategi (styrkepositioner)
• Tilknytning til arbejdet med udviklingen af Svendborg Kommunes Børne- og ungepolitik og børnesynet heri
• Kommentarer fra idrættens aktører på Servicetjek af idrætspolitikken-workshop:
• Trivsel (fysisk/mentalt)
• Inkluderende fællesskaber
• Fællesskab
• Idrætsmæssig udvikling/udfordring
• Klub/-trænerudvikling
• Tilgodese både aktivt udeliv, outdoor, organiseret, selvorganiseret og spontan idræt
• Bæredygtighed
Høringssvar
Der er kommet høringssvar fra SIS og Eliterådet.
SIS roser processen, finder politikken gennemarbejdet og bakker op om forslaget.
Eliterådet foreslår, at betegnelsen ”outdoor” suppleres af den bredere betegnelse ”Aktivt Udeliv”, som dækker mere bredt over bevægelsesinitiativer i det fri. Desuden foreslår Eliterådet en justering af visionen for ”Bæredygtigt Talentarbejde” med en større vægt på talentarbejde og deltagelse ved ungdomsmesterskaber.
Eliterådets forslag vurderes relevante og er indarbejdet i forslaget.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
”Idrætspolitik – Svendborg Kommune” udmøntes indenfor den eksisterende budgetramme.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Folkeoplysningsudvalget 20. december 2023
Udkast til Idrætspolitik indstilles godkendt.
Rasmus Feldenbjerg Drabe, Herdis Linde Jensen og Michael Maagaard Hansen var fraværende.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Tved Boldklub ønsker at forny areallejekontrakten af Brændeskovvej 2B, matr.nr. 3-k, Tved By, Tved. Kontrakten afløser dermed den tidligere lejeaftale.
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget, at det overfor Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales:
- At godkende en 25-årig areallejekontrakt med Tved Boldklub til brug for foreningens aktiviteter.
Sagsfremstilling
Tved Boldklub indgik den 1.juni 1988 en areallejekontrakt med Svendborg Kommune til foreningsaktiviteter på Brændeskovvej 2B, matr.nr. 3-k, Tved By, Tved.
Lejekontrakten er udløbet, og Boldklubben anmoder nu om en fornyelse af areallejekontrakten frem til den 1.januar 2049, så foreningen kan fortsætte sine aktiviteter (se bilag 1 ”Areallejekontrakt – Tved Boldklub – 2024”).
Arealet udgør ca. 2800 kvadratmeter. Klubben havde ved sidste opgørelse - pr. 31. december 2022, - 220 medlemmer og har kontinuerligt drevet foreningsaktiviteter på arealet siden 1988.
Det lejede areal skal fortsat anvendes til foreningsaktiviteter i Tved Boldklub og dermed beslægtede aktiviteter og må ikke uden Svendborg Kommunes skriftlige godkendelse anvendes til andre formål.
På det lejede areal har Tved Boldklub opført et klubhus.
Såfremt der ønskes opført anden bygning, skal der søges byggetilladelse og gives skriftlig tilladelse fra Svendborg Kommune.
Tved Boldklub kan anmode om forlængelse af aftalen, hvilket skal ske senest 3 måneder før aftalens udløb. Hvis lejer ikke anmoder om forlængelse, udløber aftalen uden varsel den 31. december 2048.
Svendborg Kommune kan uanset ovenstående opsige aftalen med 1 måneds varsel til ophør den 1. i måneden såfremt, det lejede areal købes af tredjemand i lejeperioden eller kommunen i øvrigt skal anvende det lejede areal. Lejer kan ligeledes opsige aftalen med 3 måneds varsel til ophør den 1. i måneden.
Areallejekontrakten af 2024 pointerer i forhold til lejers pligter at:
- Lejer sørger selv for renholdelse og vedligeholdelse af areal samt foretager snerydning.
- Lejer er berettiget til at foretage den fornødne skiltning, jf. dog evt. regler herom.
- Lejer er ansvarlig for al arbejde og færdsel på arealet.
- Lejer har ikke afståelses- og genindtrædelsesret til lejemålet. Lejer har heller ikke ret til hel eller delvis fremleje af det lejede areal
- Arealet skal afleveres i samme stand som ved lejemålets påbegyndelse medmindre udlejer skriftligt frafalder krav herom. Lejer afholder alle udgifter til reetablering af arealet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Det lejede areal stilles vederlagsfrit til rådighed for lejer og har ikke direkte økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Lovgrundlag
Kommunalfuldmagten
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Beslutning om puljekriterier og procedure for tildeling af støtte til aktiviteter under ”Maritime Dage” -– det folkelige program under European Maritime Day (EMD) den 30.-31.maj 2024
Indstilling
Direktionen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget, at udvalget godkender:
- Puljekriterier for støtte til offentlige aktiviteter under ”Maritime Dage”
- At administrationen håndterer ansøgninger til aktivitetspuljen og træffer beslutning om tildeling af støtte
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune er den 30.-31. maj 2024 vært for EU-kommissionens maritime erhvervskonference ”European Maritime Day”.
Det fremgår af beslutningen i Økonomiudvalget 21. februar 2023, at den politiske forankring og politisk understøttelse af EMD er placeret i Kultur og Fritid.
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på mødet den 4.september 2023 at godkende formål og rammebeskrivelse for det folkelige program, der foregår i dagene parallelt med EMD. På samme møde blev der øremærket en finansiering på 50.000 kr. til planlægning og afvikling af aktiviteter i det folkelige program.
Den 20.-21.september 2023 var der besøg fra EU-kommissionen i Svendborg, hvorefter det blev fastlagt, at erhvervskonferencen EMD finder sted på SIMAC. Det betyder, at Frederiksø er tilgængelig for offentligheden og er valgt som ramme for de folkelige aktiviteter, der går under navnet ”Maritime Dage”. Aktiviteter og oplevelser finder fortrinsvis sted i tidsrummene torsdag den 30.maj fra 15-21 og fredag den 31. i tidsrummet 14-23.
Frederiksø er valgt som eventzone, fordi:
-den ligger centralt i havneområdet
-er en afgrænset geografisk og maritim lokalitet med gode faciliteter både inde og ude med adgang til sundet
-Allerede rummer kultur- og fritidsaktører samt attraktioner og bygninger med maritim historie
-der er etableret toiletter, strøm og vand på både inde- og udearealer
”Maritime Dage” er er en fejring og synliggørelse af Sydfyns maritime identitet og kulturarv og udfolder sig med aktiviteter og oplevelser indenfor følgende spor:
- Maritim Fritid
- Maritim Kulturarv og historie
- Maritime uddannelser og erhverv
- Maritime fødevarer
- Maritime problemstillinger og bæredygtighed
- God stemning – underholdning og musik
Der er pt indgået aftaler om aktiviteter med Frederiksøs værksteder og lejere, Svendborg Museum, Kulinarisk Sydfyn, Museet for Lystsejlads, Sydfyns Bådudlejning, Geopark Det Sydfynske Øhav, Marinehjemmeværnet og Svendborg Bibliotek. Der er desuden dialog og positive tilkendegivelser fra diverse maritime foreninger og klubber, maritime erhvervsdrivende, maritime fødevarevirksomheder, Naturama, Naturskolen, Svendborgsund Havhave, Sydfyns Kulturforening, BaggårdTeatret, Svendborg Musikskole, Svendborg Marineforening, lokale kor, Rytmisk Råstof og Borgerforeningen, Vand og Affald m.fl.
Der samarbejdes med Svendborg Event om at fundraise og etablere rammer for kulinariske oplevelser samt leje af træskibe og skonnerter til åbent skib-arrangementer langs kajen.
Faste programpunkter bliver guidede rundvisninger ved Svendborg Museum m.fl. på Frederiksø og i Frederiksøens erhvervsfaciliteter, åbne skibe langs kajen, åbne værksteder og aktiviteter i de gamle værftsbygninger, Bibliotekets børnezone, Geopark workshop- og formidlingsoplevelser og muligheder for maritime smagsoplevelser, middage og diverse aktiviteter på vandet.
Disponering af øremærkede midler
Administrationen foreslår følgende disponering og procedure for brug af de øremærkede 50.000 kr.:
- Maximalt 20.000 kr. anvendes til etablering af eventzone (arealleje, strøm, tilladelser, overdækning o.a.) Resterende midler overføres til aktivitetspuljen
- Minimum 30.000 kr. udgør en aktivitetspulje, som kultur- og fritidsaktører kan søge til dækning af udgifter i forbindelse med afholdelse af aktiviteter under ”Maritime Dage”
Puljekriterier og procedure for ”Aktivitetspuljen”
”Aktivitetspuljen” kan søges til aktiviteter, der foregår på Frederiksø, eller i umiddelbar nærhed heraf, som bidrager til enten at vise Sydfyns maritime identitet og historie eller til at skabe en levende ramme omkring de maritime aktiviteter.
Puljemidler kan søges til hel eller delvis dækning af:
- Materialer til brug for en offentlig og gratis aktivitet for minimum 30 personer under ”Maritime Dage”
- Honorarer til professionelle i forbindelse med udbud af en offentlig og gratis aktivitet for minimum 30 personer under ”Maritime Dage”
Puljen kan ansøges af lokale kultur- og fritidsaktører med start fra den 1. februar 2024. Ansøgninger behandles løbende i administrationen Kultur- og Fritid, der også træffer beslutning om tildelingen af midler på baggrund af puljekriterierne.
Kultur- og fritidsaktører orienteres og inviteres til deltagelse i ”Maritime Dage” gennem personlig henvendelse (mails og møder) samt via Svendborg Kommunes digitale kanaler.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Udvalget besluttede på mødet den 4. september 2023, at udgiften til ”Maritime Dage” på 50.000 kr. finansieres af ikke disponerede overførselsmidler fra 2022. Desuden samarbejdes med Svendborg Event om finansiering af etablering af eventzonen samt om ansøgning til lokale fonde.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Indstillingen blev godkendt.
Beslutningstema
Status Kulturpuljen
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der er i 2024 afsat 1.051.018 kr. til politisk prioritering. Af puljen er pr. dato disponeret 681.000 kr., hvorved der er et ikke disponeret beløb på 370.000 kr. Hertil kommer overførsel fra 2023 på forventeligt ca. 600.000 kr.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Der er i 2024 pr. dato samlet set et ikke disponeret beløb på ca. 1,0 mio. kr., hvis der sker overførsel fra 2023 i størrelsesordenen 0,6 mio. kr.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Kommunalfuldmagten
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Indstillingen blev godkendt.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Behandling af ansøgninger 2024 til Kulturpuljen.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Udvalget træffer beslutning i sagen.
Sagsfremstilling
Kulturpuljen har 3 årlige ansøgningsrunder med ansøgningsfrist 1. maj, 1. september og 1. november, der samtidig rækker ind i det kommende år. Da det er forholdsvis nyt med ansøgningsfristerne er det ikke slået fuldt igennem hos ansøger, at der for aktiviteter i første halvår skal søges 1. november. Hertil kommer, at to ansøgninger rettidigt indkommet har skullet omkring Musikudvalget for en musikfaglig udtalelse.
Ansøgningerne skitseres nedenfor. For uddybende beskrivelser og oplysninger henvises til det vedlagte ansøgningsmateriale.
- Sommerunderholdning på Bølgen.
Foreningen Bølgen søger tilskud til gennemførelse af underholdning på Bølgen tirsdage og onsdage i perioden 25. juni til 28. august 2024, kl. 19. Foreningen vil i lighed med tidligere år arrangere underholdning med kor, danse- og teatershows, musik samt fællessang som gratis friluftsarrangementer for borgere og turister. Foreningen skaber en ramme, så voksne, børn og unge, professionelle og amatører har mulighed for at optræde for et publikum. Målet er at opnå så stor forskellighed som muligt og præsentere bredden i Svendborgs kulturliv.
Ansøgt beløb: 45.000 kr.
Samlet budget: 73.000 kr.
Egenfinansiering: 3.000 kr.
Øvrige fondsansøgninger: 25.000 kr.
Administrationens bemærkninger:
Ansøgningen har været til udtalelse hos Musikudvalget. Udvalget finder, det er en vigtig aktivitet for Svendborg Kommune, at der sker aktiviteter på Bølgen i sommerperioden, ligesom det er et vigtigt vindue for foreningerne at være med til at vise den store mangfoldighed af kulturelle tilbud, der findes i Svendborg.
Der er siden 2012 bevilget kommunal støtte til gennemførelse af sommerunderholdning på Bølgen, idet aktiviteten understøtter Kulturløftets indsatsområder. Senest i 2023 en underskudsgaranti på 40.000 kr.
- Sommermusik på Torvet.
Foreningen Svendborg Sommermusik søger tilskud til dækning af musikerhonorarer ved gennemførelse af 11 fredagskoncerter på Lille Torv i perioden 7. juni til 23. august 2024 med lokale og sydfynske musikere. Siden 2013 har koncerterne været garant for, at der fra juni til august er underholdning fredag eftermiddag og tit i samspil med øvrige begivenheder i byen. Foreningen er garant for, indenfor en meget bred vifte af genre, at præsentere nogle af de spændende orkestre som Sydfyn er så rig på. Der præsenteres både unge musikere og mere etablerede musikere.
Ansøgt beløb: 70.000 kr.
Samlet budget: 100.000 kr.
Egenfinansiering: Ingen
Øvrige fondsansøgninger: 30.000 kr.
Administrationens bemærkninger:
Ansøgningen har været til udtalelse hos Musikudvalget. Udvalget finder initiativet med sommerkoncerter på Torvet godt og finder koncerterne støtteværdige. Udvalget hæfter sig ved, at foreningen bestræber sig på at fastholde diversiteten og mangfoldigheden i udbuddet, så der sammensættes et fint blandet program.
Der er siden 2013 bevilget kommunal støtte til koncerternes afvikling, idet aktiviteten understøtter Kulturløftets indsatsområder. Senest i 2023 en underskudsgaranti på 60.000 kr.
- Demokratifestivalen i Ollerup.
De frie skoler i Ollerup søger tilskud på 50.000 kr. i forbindelse med gennemførelse af Demokratifestival 2024 den 5. juni på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. De fire frie skoler i Ollerup har i en årrække arrangeret demokratifestival som en grundlovsfest i Ollerup den 5. juni. Det har gennem årene udviklet sig til en stor sydfynsk begivenhed, der hvert år tiltrækker op mod 3-4.000 gæster. Arrangementet byder på en kombination af politiske grundlovstaler, en ”politisk landsby” med aktiv deltagelse fra de lokale partiforeninger samt underholdning for børn, unge og voksne.
Skolerne har bemærket en tendens, hvor unge har svært ved at engagere sig i demokratiet. De overvejer derfor at inkludere flere scener og diskussioner i stil med dem, der finder sted ved folkemødet i håb om, at dette kan skabe interesse for de unge.
Ansøgt beløb: 50.000 kr.
Samlet budget: 161.300 kr.
Egenfinansiering: 61.300 kr.
Øvrige fondsansøgninger: 50.000 kr.
Salg af mad og drikke: ikke budgetlagt
Administrationens bemærkninger:
Svendborg Kommune har gennem mange år støttet demokratifestivalen med en underskudsgaranti, de seneste år på 50.000 kr. Demokratifestivalen understøtter kulturløftets indsatsområder.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Eventuelle bevillinger vil være at afholde af Kulturpuljen, hvor der jfr. forrige dagsordenspunkt er ikke disponerede midler på 370.000 kr. Hertil kommer overførsel fra 2023.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Kommunalfuldmagten
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Tilskud blev bevilget som følger:
- Sommerunderholdning på Bølgen.
Udvalget bevilgede en underskudsgaranti på 40.000 kr. af Kulturpuljen.
- Sommermusik på Torvet.
Udvalget bevilgede en underskudsgaranti på 60.000 kr. af Kulturpuljen.
- Demokratifestivalen i Ollerup.
Udvalget bevilgede en underskudsgaranti på 50.000 kr. af Kulturpuljen.
Beslutningstema
Udpegning af medlemmer til Svendborg Musikudvalg for perioden 1. januar 2024 til 31. december 2027.
Indstilling
Direktionen indstiller, at
- Udvalget drøfter sagen og beslutter musikudvalgets sammensætning og formand for perioden 1. januar 2024 til 31. december 2027.
Sagsfremstilling
Det nuværende musikudvalgs funktionsperiode udløber 31. december 2023, hvorfor Kultur- og Fritidsudvalget skal udpege 7 medlemmer til Svendborg Musikudvalg for den kommende periode 1. januar 2024 til 31. december 2027. Kultur- og Fritidsudvalget skal samtidig, blandt de udpegede medlemmer, udpege musikudvalgets formand.
Der har siden 2019 været nedsat et kommunalt musikudvalg, der har til formål at fremme musiklivet i Svendborg Kommune og medvirke til at samordne og styrke den musikalske virksomhed herunder udmønte kommunens årlige rammebeløb til musikaktiviteter i overensstemmelse med retningslinjer godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget.
Udvalget består af 7 medlemmer, der samlet set dækker hele musikområdet bredt. Herudover deltager lederen af Svendborg Musikskole i udvalgets møder med taleret men er ikke stemmeberettiget. Der ydes ikke medlemmerne honorering og transportgodtgørelse for deltagelse i udvalgets møder. Kultur og Fritid er sekretariat for musikudvalget.
Musikudvalgets funktionsperiode er 4 år. Dog har den nuværende periode været 5 år, da det blev fundet uhensigtsmæssigt, at perioden fulgte den kommunale valgperiode. Der har i perioden været løbende udskiftninger. Et medlem kan højst være medlem af udvalget 2 perioder i træk. Der er ved åben annoncering indkommet 18 ansøgninger, hvoraf 5 nuværende medlemmer søger om at fortsætte i den nye periode.
De enkelte ansøgninger fremgår af vedlagte oversigt.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Det årlige rammebeløb til musikformål fastsættes årligt på det kommunale budget. I 2024 er beløbet 199.000 kr.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Kommunalfuldmagten
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Udvalget udpegede følgende til musikudvalget for perioden 1. januar 2024 til 31. december 2027:
Povl Balslev (formand), Maja Kvist, Anne Vilain, Bjarke Visby, Ole Folke, Jesper Hansen, Marie Skaaning.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Evaluering af udvalgets arbejde i 2023.
Indstilling
Direktionen indstiller:
- At udvalget drøfter sagen.
Sagsfremstilling
På baggrund af en tidligere politisk beslutning har udvalgene i Svendborg Kommune igennem en længere årrække haft en evaluering af udvalgenes arbejde i de respektive udvalg.
Evalueringen tager udgangspunkt i følgende spørgsmål:
- Hvordan opleves den politiske arbejdsplads i udvalget?
- Hvordan opleves samarbejdet med kollegerne i udvalget?
- Hvad er forventningerne til administrationen?
- Hvordan fungerer samspillet med administrationen?
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant.
Lovgrundlag
Lov om kommunernes styrelse.
Sagen afgøres i
Kultur- og Fritidsudvalget.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Sagen blev drøftet.
Beslutningstema
Meddelelser og orientering til udvalget.
Indstilling
Direktionen indstiller:
- At orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Formand:
- Center for 3-dimensionel Kunst, C3DK
- Visionsprojektet Det nye Ribers Gård
- Svendborg Museum/Danmarks Museum for Lystsejllads
Udvalgsmedlemmer:
Direktøren:
- Spørgsmål fra borger i relation til Svendborg Event
- Det bibliotekspolitiske Topmøde afholdes 11.-12. april 2024 i Sønderborg.
Bilag vedlagt.
- Proces for vedtagelse af målsætning for CO2-reduktion i kommunale køkkener
- Fra Statens Kunstfond modtaget tilsagn om 50.000 kr. til et skitseprojekt med kunstneren Kasper Akhøj.
- Officielt venskabsbybesøg i Bodø 12.-15. august 2024.
- Kulturmøde på Mors 22. – 24. august 2024.
- Ungeklimaråd
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 08-01-2024
Orienteringen blev taget til efterretning.