Økonomiudvalget
Referat • 22. oktober 2024 kl. 15.30
Indhold
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Dagsorden godkendt.
Beslutningstema
Dialogmøde mellem forsyningsselskabet Vand og Affalds formandskab og Økonomiudvalget.
Indstilling
Direktionen indstiller til Økonomiudvalget, at
- Orientering om selskabet tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Som led i Svendborg Kommunes ejerpolitiks krav om dialog og samarbejde mellem bestyrelserne og Kommunalbestyrelsen, afholdes dialogmøde mellem formandskabet (bestyrelsesformand, næstformand og direktør for Vand og Affald) og Økonomiudvalget.
Dialogmødet afholdes af en halv times varighed.
Mødedagsorden tager afsæt i ejerpolitikkens generelle forventninger til selskaberne indenfor:
- Økonomisk ansvarlighed
- Miljømæssig ansvarlighed
- Social ansvarlighed.
- Takster
- Øvrige aktuelle forhold
Direktøren introducerer med et oplæg om selskabets aktiviteter i relation til ejerpolitikken med fokus på det kommende budget.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen.
Lovgrundlag
Ejerpolitik for Svendborg Kommunes forsyningsselskaber.
Sagen afgøres i
Økonomiudvalget.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Taget til efterretning.
Beslutningstema
Fastsættelse af satser for garantiprovision for 2025
Indstilling
Direktionen indstiller til Økonomiudvalgets afgørelse, at
- Fastsætte garantiprovisionssats for Vand og Affald, samt Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. til 0,75 % af restgælden 31.12. i 2025.
- Fastsætte garantiprovisionssats for etableret varmepumpeanlæg ved Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. til 0,5 % af restgælden 31.12. i 2025.
- Fastsætte garantiprovisionssats i opførelses- og indkøringsfasen for fjernvarmeprojekterne Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme A.m.b.a. og Fjernvarmeforsyning Lundeborg A.m.b.a. til 3,0 % af restgælden 31.12.2025.
- Fastsætte garantiprovisionssats for evt. øvrige nye forsyningsselskaber under opførelse- og indkøring til 3,0 %, af restgælden 31.12. i 2025.
- Fastsætte garantiprovisionssats for øvrige etablerede forsyningsselskaber til 1,0 %, af restgælden 31.12. i 2025.
Sagsfremstilling
Satser for garantiprovisioner 2025
Satsen for garantiprovision for 2024 er for Vand og Affald, samt Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. fastsat til 0,75 % af restgælden 31.12.
Etableret varmepumpeanlæg ved Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. er godkendt med sats 0,5 % i garantiprovision af restgælden 31.12.
For fjernvarmeprojektet Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme A.m.b.a. besluttede Økonomiudvalget den 23. marts 2021, at garantprovisionen forudsat, at det kommende
varmeprojekt er baseret på varmepumper, fastlægges til 3 % og at garantiprovisionen årligt
revurderes ud fra markedsniveau.
For fjernvarmeprojektet Lundeborg Varme A.m.b.a. besluttede Økonomiudvalget den 23. april 2024, at garantprovisionssatsen fastlægges til 3 % i opførelses- og indkøringsfasen. Satsen kan revurderes ved en konkret kreditvurdering fra ansøger om risiko- og markedsniveau.
De øvrige etablerede forsyningsselskabers årlige garantiprovisionssats udgør 1 % af restgælden 31.12.
Satsen fastsættes årligt forud for budgetåret på baggrund af markedsniveauet.
Administrationen vurderer på baggrund af henvendelse til kommunens bankforbindelse, at niveauet for de nærværende satser svarer til markedsniveauet og lægger op til uændrede satser for 2025, samt at garantiprovisionssats for evt. øvrige nye forsyningsselskaber i opførelses- og indkøringsfasen fastsættes til 3,0 %, af restgælden 31.12. i 2025.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Evt. reguleringer i satser for garantiprovision vil medføre mindre-/merindtægter for Svendborg Kommune.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen.
Sagen afgøres i
Økonomiudvalget.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Godkendt.
Beslutningstema
Valg af bestyrelsesmedlem for fjernvarmeselskabet Ollerup – Vester Skerninge - Ulbølle
Indstilling
Direktionen indstiller til Økonomiudvalget, at det overfor Kommunalbestyrelsen anbefales,
- At der fra Kommunalbestyrelsen udpeges et medlem til bestyrelsen for fjernvarmeselskabet Ollerup – Vester Skerninge – Ulbølle.
Sagsfremstilling
Af fjernvarmeselskabet Ollerup – Vester Skerninge – Ulbølle s godkendte vedtægter §7 bestyrelse fremgår:
7.1. Selskabets bestyrelse består af 7 medlemmer, hvoraf mindst 6 skal være andelshavere.
Bestyrelsesmedlemmerne vælges for 2 år ad gangen men kan genvælges.
Der afgår skiftevis 3 bestyrelsesmedlemmer på lige år og 4 bestyrelsesmedlemmer på ulige år.
Derudover kan kommunalbestyrelsen udpege et yderligere bestyrelsesmedlem, såfremt kommunen har ydet kommunegaranti for selskabets lån.
Svendborg Kommune stiller garanti for fjernvarmeselskabet.
I Svendborg Fjernvarme er udpeget repræsentanter fra Kommunalbestyrelsen og Direktionen indstiller derfor, at denne praksis fastholdes i forhold til den nye bestyrelse.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Fremsendes til kommunalbestyrelsens behandling.
Beslutningstema
Af brandsikkerhedsmæssige hensyn er det nødvendigt at udføre byggetekniske udbedringer på Stenstrup Plejecenter, så bygningerne fortsat kan anvendes af personer, som ikke er selvhjulpne.
Herudover skal der foretages en række vedligeholdelsesarbejder på plejecenteret. De omhandlende vedligeholdelsesarbejder vedrører et rørprojekt, som er nødvendigt at udskifte i køkken og dagcenter, udskiftning af ventilation og reparation af elevator.
Indstilling
Direktionen indstiller til Senior-, Social- og Sundhedsudvalget, at det overfor Teknik- og Miljøudvalget anbefales,
- At der søges en anlægsbevilling på 2,81 mio. kr. til Stenstrup Plejecenter, hvoraf 1,68 mio. kr vedrører vedligehold og 1,13 mio. kr. vedrører brandsikring
- At godkende brugen af ekstern rådgiver
Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,
- At der bevilliges en samlet anlægsbevilling på 2,81 mio. kr., hvoraf der indarbejdes et rådighedsbeløb på 1,13 mio. kr. i 2024 og 1,68 mio. kr. i 2025
- At anlægsbevillingen finansieres via.;
- Lånefinansiering på 1,94 mio. kr. til beboerdelen, som betales af over lejen i en periode på 30 år, og
- Den kommunale andel finansieres via anlægspuljen til ”Vedligeholdelse af den kommunale bygningsmasse” med 0,87 mio. kr.
- At godkende, at der optages et lån på 1,94 mio. kr. med en maksimal løbetid på 30 år.
- At frigive rådighedsbeløbet i 2024 på 1,13 mio. kr.
Sagsfremstilling
Baggrund for nødvendige brandsikkerhedsmæssige udbedringer
Svendborg Kommune igangsatte som følge af daværende transport-, bygnings- og boligministers hyrdebrev af 24. september 2018 om brandsikkerhed i plejeboliger, en brandteknisk gennemgang af relevante plejehjem, herunder Stenstrup Plejecenter. Den brandtekniske rapport fra Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (herefter DBI) afdækkede forskellige bygningsmæssige udfordringer i forhold til sikring mod brand.
DBI anførte bl.a. i rapporten: ”Det er på baggrund af en samlet vurdering af byggeriet, at DBI vurderer byggeriet egnet til anvendelse for ikke-selvhjulpne personer som plejehjem eller lignende (anvendelseskategori 6), men der er samtidig behov for at der gennemføres en række afhjælpende foranstaltninger i forhold til personsikkerheden i byggeriet […]”.
DBI anbefalede i sin rapport en nærmere byggeteknisk gennemgang af plejecenteret for at dokumentere den brandtekniske kvalitet af bygningens brandadskillende bygningsdele, samt øvrige brandtekniske forhold som registreres i forbindelse med en bygningsgennemgang. Administrationen har bedt rådgivningsvirksomheden 360 om en sådan gennemgang, som indeholder udbedringsforslag, så Stenstrup Plejecenter kan fortsætte med at være plejecenter for ikke-selvhjulpne personer (BR18 anvendelseskategori 6). Der skal bl.a. udføres brandmæssig sikring af loftet ved indgangen til administrationen, bade/vaskerum og et enkelt toilet. Herudover skal der ske brandsikring i tagrummene, hvor sektionsvæggene skal brandsikres.
Den samlede udgift hertil udgør 1,13 mio. kr. og efter fordelingsnøglen for ejendommen udgør den kommunale andel 0,34 mio. kr. ekskl. moms og beboerandelen 0,79 mio. kr. inkl. moms.
Baggrund for andre vedligeholdelsesopgaver
Elevatoren på Stenstrup Plejecenter er af ældre dato og skal have udskiftet en del mekanik for at den også fremadrettet lovmæssigt må anvendes. Rørene til brugsvandsanlægget er nødtørftigt blevet repareret de sidste par år og skal nu udskiftes. Det drejer sig om rørudskiftning i køkken og dagcenteret. Ventilationsanlægget er ligeledes af ældre dato, og skal også skiftes.
Det vurderes mest hensigtsmæssigt at udføre vedligeholdelsesarbejderne samtidig med de brandsikkerhedsmæssige udbedringer, idet der i modsat fald vil skulle godkendes endnu et låneoptag i nær fremtid.
Øget brandsikring, herunder også brandsikring, der følger af ufravigelige lovkrav, anses for en forbedring af ejendommen. Rørudskiftningen til brugsvandsanlæg og tekniske udbedringer af elevatoren er vedligeholdelse af bygningen, som lejerne finansierer igennem deres husleje
Forbedringer af kommunalt ejede plejeboliger kan finansieres via lånoptagelse jf. gældende lånebekendtgørelse. Der er dog ikke låneadgang til den del af renoveringen, som vedrører servicearealerne. Den samlede udgift udgør 1,68 mio. kr. og efter fordelingsnøglen for ejendommen udgør den kommunale andel 0,53 mio. kr. ekskl. moms og beboerandelen 1,15 mio. kr. inkl. moms.
Beboernes andel af renoveringen finansieres via optagelse af et lån. Ydelserne på lånet skal indregnes i den fremtidige husleje. Se en mere detaljeret oversigt for huslejestigninger ved forskellige formuer og boligstørrelser samt estimeret boligydelse i bilag 1 (Bilag 1. Oversigt over økonomiske konsekvenser for beboerne ved brandsikring og vedligehold af Stenstrup Plejecenter). Som det fremgår af bilaget, så forventes det, at huslejestigningen i mange tilfælde vil blive udlignet af en stigning i boligydelsen.
Efter boligydelse vil huslejestigningen være forøget med maksimalt 88 kr./månedligt for beboere med en formue på 2 mio. kr. eller derover.
Huslejen vil stadig være på et niveau, som er genkendeligt fra andre plejecentre. Se nedenstående oversigt.
Oversigt af huslejeniveauet ved en formue på 0,5 mio. kr.
Plejecenter | Boligens størrelse | Husleje | Boligydelse | Husleje efter boligydelse |
Stenstrup Plejecenter – efter brandsikring og vedligeholdelse | 73 | 7.426 | 5.174 | 2.252
|
Ollerup – efter brandsikring | 66 | 7.969 | 6.190 | 1.506 |
Trollemose | 64 | 6.387 | 4.956 | 1.431 |
Tåsinge | 64 | 5.524 | 4.093 | 1.431 |
Beboerdemokrati
I forhold til den forestående brandsikring, skal der afholdes et ekstraordinært beboermøde, hvor personalet på Stenstrup Plejecenter orienterer lejere og deres pårørende.
Der vil ske en løbende inddragelse af beboerdemokratiet for at sikre et så åbent, konstruktivt og ærligt samarbejde under hele processen. Efter loven om almene boliger afholdes et ekstraordinært beboermøde efter godkendelsen af låneoptaget, hvor beboerne har mulighed for at stemme om forbedringerne og den medfølgende huslejestigning. I tilfælde af, at beboerne skulle stemme imod forbedringerne, vil der blive forelagt et dagsordenspunkt herom.
Tidsplan
De lovpligtige brandsikkerhedsmæssige udbedringer skal foretages hurtigst muligt. Udbedringer foretages i etaper og forventes påbegyndt i efteråret 2024. Ved opstart i 2024 forventes det, at de nødvendige udbedringer er afsluttet medio 2025. Da arbejdet med brandsikring ikke skal foretages i lejemålene, vil det ikke være nødvendigt at genhuse beboerne.
Ekstern rådgiver
Arbejderne med brandsikring af plejecenteret betyder, at der skal anvendes ekstern rådgiver. Omkostningerne hertil forventes at overstige 0,15 mio. kr., hvorfor det skal godkendes.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Den samlede udgift udgør 2,81 mio. kr., hvoraf 1,68 mio. kr vedrører vedligehold og 1,13 mio. kr. vedrører brandsikring.
Svendborg Kommunes andel udgør 0,87 mio. kr. ekskl. moms og søges finansieret via anlægspuljen til ”Vedligeholdelse af den kommunale bygningsmasse”.
Beboernes andel på 1,94 mio. kr. inklusive moms finansieres via optagelse af en 30-årigt realkreditlån. Den årlige ydelse på dette lån udgør 0,1 mio. kr. og vil blive indregnet i den fremtidige husleje.
Den månedlige husleje stiger med maksimalt 164 kr. svarende til en stigning på ca. 2,22 %.
Lejerne vil dog som hovedregel have mulighed for at få ekstra boligydelse, hvorfor netto huslejen for langt de fleste lejere ved projektet, hvor der både brandsikres og vedligeholdes, ikke stiger. 25% af den ekstra boligydelse finansieres af Svendborg Kommune, den endelige størrelse på udgiften kendes ikke på nuværende tidspunkt.
Stigningen vil betyde en øget udgift til de kommunale gæsteboliger på ca. 0,01 mio. kr. som afholdt indenfor eksisterende budget.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Styrelsesvedtægten
Lov om almene boliger
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 24-09-2024
Udvalget tilslutter sig anbefalingerne.
Der var afbud fra Dorthe Ullemose (O).
Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 03-10-2024
Anbefalingen fra Senior-, Social-, og Sundhedsudvalget godkendes og den øvrige del af indstillingen anbefales overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.
Afbud: René Haahr (V).
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Indstilles.
Beslutningstema
Økonomiudvalget godkendte den 21. juni 2022 en fremadrettet strategi for aftaledækning på el og naturgas til Svendborg Kommunes bygninger. Det skal besluttes, om Svendborg Kommune i 2026 og 2027 skal indkøbe grøn strøm til kommunens bygninger.
Indstilling
Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Økonomiudvalget anbefales,
- At godkende, at der indkøbes grøn strøm i Svendborg Kommune i 2026 og 2027
eller - At godkende, at der ikke indkøbes grøn strøm i Svendborg Kommune i 2026 og 2027
Sagsfremstilling
Økonomiudvalget godkendte den 21. juni 2022 en fremadrettet strategi for aftaledækning på el og naturgas til Svendborg Kommunes bygninger. Det betyder, at Svendborg Kommune indgår i en rullende 3-års aftaledækning. Dette har til formål at sprede risikoen for Svendborg Kommunes indkøb ved at købe ind ad flere omgange. Målet er løbende at aftaledække områderne med 100% faste priser, da det er med til at give budgetsikkerhed.
Der er således i henhold til strategien allerede foretaget fastlåsninger af prisen på delmængder i 2026 og 2027 på el og naturgas. I modsætning til den nuværende aftale, er der dog endnu ikke købt grøn strøm, men det kan tilkøbes, hvis det ønskes.
Grøn strøm er strøm, som er produceret på vedvarende energikilder som vindkraft, solenergi og biomasse.
I Danmark er det ikke lovbestemt, at kommuner forpligtes til at købe grøn strøm. Danmark har dog nationale mål om at reducere CO2-udledninger og øge brugen af vedvarende energi, hvilket kan føre til, at nogle kommuner vælger at købe grøn strøm.
Svendborg Kommune skifter pr. 1. januar 2026 el leverandør. Ny leverandør bliver Ewii, som tilbyder fuld volumenfleksibilitet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
I budgetforliget for 2024 blev der afsat 5,05 mio. kr. årligt i 2026 og frem til at imødekomme prisstigningerne på el.
En del af mængderne i både 2026 (66%) og 2027 (33%) er nu låst fast rent prismæssigt, men priserne på de resterende mængder kendes ikke på nuværende tidspunkt.
De fastlåste elpriser indeholder ikke grøn strøm, som derfor vil skulle tilkøbes, hvis dette ønskes.
Prisen på grøn strøm er variabel, og prisen ligger lige nu i niveauet ca. 2,0 øre pr. kWh for europæiske vedvarende energiproduktion og 2,5 øre pr. kWh for dansk vedvarende energiproduktion. Med et estimeret årligt forbrug i 2026 og 2027 på 9,843 mio. kWh bliver det således en årlig udgift på ca. 0,20 til 0,25 mio. kr. alt afhængig af, om der vælges europæisk eller dansk vedvarende energiproduktion.
Under forudsætning af, at de samlede udgifter til el ikke stiger mærkbart, forventes det, at tilkøb af grøn strøm på anslået 0,25 mio. kr. årligt kan afholdes indenfor det nuværende budget.
CO2-Konsekvensvurdering
Grøn strøm tæller ikke med i Svendborg Kommunes klimaregnskab, da de strømproducerende kilder mixes i ledningsnettet, og derfor ikke kan henføres til én specifik kommune. Se bilag 1 (bilag 1. Notat om grøn strøm).
Sagen afgøres i
Økonomiudvalget.
Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 03-10-2024
Indstillingen om, at der ikke indkøbes grøn strøm i Svendborg Kommune i 2026 og 2027, anbefales overfor Økonomiudvalget med bemærkning om, at budgettet ønskes overført til Teknik- og Miljøudvalget og anvendes til CO2 reduktioner på kommunens bygninger.
Birger Jensen (Liste V) kan ikke større anbefalingen, idet han støtter fortsat indkøb af grøn strøm.
Afbud: René Haahr (V).
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Godkendt. Liste V var imod, idet man støtter fortsat indkøb af grøn strøm.
Beslutningstema
Svendborg Vand A/S har fremsendt en anmodning om, at Kommunalbestyrelsen beslutter at give påbud om beskyttelse af dele af matrikelnummer 1b og 28a Skårup By, Skårup, hvis der ikke bliver indgået en frivillig aftale om beskyttelse af to af Skovmølleværkets sårbare boringsnære beskyttelsesområder (BNBO’er).
Med vedtagelse af dagsordenspunktet sikres det, at erstatningen ved den frivillige aftale kan være på ekspropriationslignende vilkår, og dermed kan være omfattet af skattefritagelse.
Indstilling
Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,
- at beslutte, at grundvandet skal beskyttes med et påbud efter miljøbeskyttelseslovens §§ 24 og 24 a om pesticidfri og gødningsfri drift, hvis der ikke indgås en frivillig aftale om beskyttelse af de aftalte arealer af matrikelnummer 1b og 28a Skårup By, Skårup.
Sagsfremstilling
Et BNBO er det område omkring en vandværksboring, hvor grundvandet løber frem til boringen indenfor et år. Når der indvindes vand, vil der komme en sænkning i vandstanden omkring boringen. Hvis der ikke er et tykt beskyttende lerlag, vil sænkning i vandstanden give en øget nedsivning omkring boringen, hvorved blandt andet pesticider og nitrat kan følge med ned i grundvandet.
Aftaleparterne bag Pesticidstrategi 2017-21 vedtog den 11. januar 2019 en tillægsaftale, der blandt andet sagde, at der så vidt muligt, skal indgås frivillige aftaler om beskyttelse af sårbare BNBO’er.
I juli 2024 trådte den nye lovgivning vedrørende akutplan for beskyttelse af de sårbare BNBO’er i kraft. Dermed blev påbudshjemlen i Miljøbeskyttelsesloven udvidet med § 24 a, som specifikt går på pesticidbeskyttelse af BNBO’et.
Fristen for at indgå frivillige aftaler er udgangen af 2024, når der er tilbudt en erstatning.
Sagen:
Rådgiverfirmaet NIRAS har på vegne af lodsejer og Svendborg Vand A/S sendt en anmodning til Kommunalbestyrelsen om at tilkendegive, at der vil blive givet påbud om rådighedsindskrænkelse på matrikelnummer 1b og 28a Skårup By, Skårup, efter miljøbeskyttelseslovens §§ 24 og 24 a, hvis der ikke bliver indgået en frivillig aftale.
Lodsejer har betinget sig, at erstatningen bliver på ekspropriationslignede vilkår. Ejer påberåber sig ekstensionsretten jævnfør vejlovens § 104, stk. 1 og 4.
Administrationen har vurderet, at BNBO’erne til alle boringer omkring Skovmølleværket er sårbare overfor anvendelsen af både pesticider og gødskning. Risikovurderingen for Skovmølleværkets boringer er vedlagt som bilag 1 (Bilag 1. BNBO-risikovurdering for Skovmølleværkets boringer). På bilag 2 (Bilag 2. Kort over aftaleområdet) ses et kort med matrikelnummer 1b og 28a Skårup By, Skårup med de områder, som skal beskyttes. Bilag 3 (Bilag 3. Dyrkningsdeklaration) viser udkastet til deklaration om pesticid- og gødningsfri drift, der bliver tinglyst.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Beslutningen har umiddelbart ingen økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune. Erstatningerne afholdes af Svendborg Vand A/S.
CO2-Konsekvensvurdering
Det vurderes ikke at have konsekvenser for CO2-udledningen.
Lovgrundlag
Vandforsyningsloven § 13 e og § 13 f.
Miljøbeskyttelsesloven §§ 24 og 24 a.
Vejloven § 104.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 03-10-2024
Indstillingen anbefales overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.
Afbud: René Haahr (V).
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Indstilles.
Beslutningstema
Anvendelse af digitale afstemningssteder i forbindelse med valg fra november 2025 på alle afstemningssteder, med undtagelse af Drejø.
Indstilling
Direktionen anbefaler at:
Alle afstemningssteder i Svendborg Kommune med undtagelse af Drejø gøres digitale fra valget i november 2025.
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune har 19 afstemningssteder.
På nuværende tidspunkt er de 10 største afstemningssteder digitale. Det er afstemningssteder med 2.000 stemmeberettigede og derover.
De resterende 9 afstemningssteder er manuelle. De 8 af disse ligger mellem 1.700 stemmeberettigede og 850 stemmeberettigede.
Et digital afstemningssted er hvor det er muligt at scanne valgkortene elektronisk.
Fra valget i november 2025 er der lavet aftale om et nyt valgsystem for alle landets kommuner.
Valgsystemet løser de samme opgaver som det nuværende system, men er udviklet i en nyere udgave.
Den nye løsning betyder, at det er muligt at digitalisere de resterende afstemningssteder, uden at påføre kommune en væsentlig merudgift. Det er en løsning, som vil gøre registreringsarbejdet nemmere på det enkelte afstemningssted.
Der skal indkøbes lidt mere IT-udstyr, men løsningen vil ikke påvirke meget arbejdsmæssigt, specielt i forhold til IT-afdelingen.
Der har tidligere været spurgt til, hvorfor vi ikke har haft digitaliseret alle afstemningssteder. Det har været af økonomiske samt ressourcemæssige grunde.
Det anbefales ikke at digitalisere afstemningsstedet på Drejø.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Merudgifter finansieres indenfor valgområdets midler til afvikling af valg, og forventes årligt at være ca. 20.000 kr.
Sagen afgøres i
Økonomiudvalget.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Godkendt.
Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2024
Der blev orienteret om:
- Klintholm og arbejdet med en eventuel ny struktur
- Ændret udvalgsbetjening af ETU og BAU
- Proceduren i forhold til vedtagelse af en ny risikobaseret dimensionering