Midlertidige opstillinger af forsamlingstelte, udendørs camping‐ og salgsområder

Et udendørs arrangement er ofte underlagt af andre myndigheder f.eks. politi, Beredskab Fyn, vejmyndighed, miljømyndighed med flere.

Forsamlingstelte

Forsamlingstelte kan opstilles uden byggetilladelse, hvis:

  • Det er til privat brug og i én etage.
  • Det ikke er til privat brug, er i én etage og har et areal på højst 100 m².
  • Det er større end 100 m², ikke er til privat brug, er certificeret i henhold til Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner og ikke anvendes til overnatning.

Definition af telte

Forsamlingstelte der kræver byggetilladelse

Ved opstilling af forsamlingstelte, der ikke er undtaget for krav om byggetilladelse jf. ovenstående, skal der fremsendes en ansøgning om byggetilladelse. To eller flere forsamlingstelte, der placeres med en indbyrdes afstand på mindre end 5,0 m, betragtes som ét forsamlingstelt.  

Forsamlingstelte til flere end 150 personer, der ikke følger bilaget 11 – Præ-accepterede løsninger for forsamlingstelte og midlertidige udendørs camping- og salgsområder, vil altid være omfattet af krav om byggetilladelse. Svendborg kommune skal have meddelt byggetilladelse, inden forsamlingstelte må benyttes.

Når der søges byggetilladelse, kan den blive håndteret på to forskellige måder. Enten ved at bruge certificerede rådgivere eller ved at lade kommunen foretage den tekniske byggesagsbehandling.

Sagsbehandlingstiden for en byggetilladelse til forsamlingstelte indgår på samme vilkår som de øvrige byggeansøgninger ved kommunen, så send ansøgningen i god tid.

Ansøgning om byggetilladelse skal ske nedenstående via den digitale løsning Byg og Miljø under ansøgningstypen ”Andre byggearbejder”.

Meddelelse til Svendborg kommune BYG og BBR:

For transportable konstruktioner, herunder forsamlingstelte, der anvendes af flere end 150 personer, skal meddelelse med oplysning om den transportable konstruktions indretning og brug samt en arrangementsplan altid sendes til Svendborg kommune senest 4 uger før konstruktionen tages i brug.

Meddelelsen skal indsendes nedenstående via Byg og Miljø under ansøgningstypen ”Andre byggearbejder”, hvor ansøger tydeligt gør opmærksom på at der er tale om en meddelelse.

Midlertidige campingområder

Midlertidige campingområder er for områder til flere end 150 personer, der ikke er omfattet af campingreglementet.

Et campingområde er et sammenhængende område i det fri, hvor der opstilles telte, campingvogne og lignende campingenheder.

Telte der opstilles i ”midlertidige campingområder” er campingtelte til overnatning på højst 50 m² og beregnet til højst 50 personer.

I og ved campingområder, hvor der placeres oplag som f.eks. gas, brandfarlige væsker og lignende, der er omfattet af Beredskabsloven, skal oplagene indrettes og placeres efter detailkravene i Beredskabslovens bekendtgørelser. Ved spørgsmål til oplag kan Beredskab Fyn kontaktes via deres hjemmeside www.beredskabfyn.dk hvor yderligere information for kontakt kan findes.

Personantal i midlertidig campingområder

Meddelelse til Svendborg kommune BYG og BBR:

Meddelelse til Svendborg kommune skal ske uanset om etableringen af campingområdet kræver byggetilladelse eller ej.

Svendborg kommune skal derfor altid have meddelelse om etablering af campingområder til flere end 150 personer. Meddelelsen skal indeholde oplysninger om campingområdets placering, indretning og brug. Meddelelsen skal være modtaget af Svendborg kommune senest 4 uger før området tages i brug.

Oplysning om campingområdets placering, indretning og brug sker ved at udarbejde en arrangementsplan over området. Planen skal i nødvendigt omfang suppleres med en kort beskrivelse af brugen af området. Arrangementsplanen skal udarbejdes i henhold til principperne i bilag 11a ”Vejledning om arrangementsplaner for midlertidige udendørsarrangementer”.

 

Indretning af campingområder

Indretning af campingområder skal ske, så det sikres, at personer, der opholder sig i campingområder, kan komme væk fra området, og der ikke kan ske væsentlig brandspredning. Det

skal også sikres, at redningsberedskabet har mulighed for at foretage en sikker indsats. Campingområder skal indrettes, så risikoen for brandspredning mellem campingenhederne mindskes mest muligt.

For at sikre dette, skal campingområder inddeles i:

  • Teltområder
  • Caravanområder.
  • Blandede områder.

Det skal derudover sikres, at campingområder placeres mindst 5,0 m fra naboskel.

Yderligere informationer vedrørende definitionerne af teltområde, caravanområde og blandet område, opdeling af arealer i m², afstandskrav samt eksempler på telt opstillinger med mere kan finde under pkt. 3.2 i bilag 11 ”Præ-accepterede løsninger for forsamlingstelte og midlertidige udendørs camping- og salgsområder”.

Midlertidige udendørs campingområder der kræver byggetilladelse:

Ved opstilling af midlertidige udendørs campingområder, der ikke er undtaget for krav om byggetilladelse jf. ovenstående, skal der fremsendes en ansøgning om byggetilladelse.

Midlertidige udendørs campingområder til flere end 150 personer, der ikke følger bilaget 11 – Præ-accepterede løsninger for forsamlingstelte og midlertidige udendørs camping- og salgsområder, vil altid være omfattet af krav om byggetilladelse. Svendborg kommune skal have meddelt byggetilladelse, inden campingområdet må benyttes.

Når der søges byggetilladelse, kan den blive håndteret på to forskellige måder. Enten ved at bruge certificerede rådgivere eller ved at lade kommunen foretage den tekniske byggesagsbehandling.

Sagsbehandlingstiden for en byggetilladelse til campingområder indgår på samme vilkår som de øvrige byggeansøgninger ved kommunen, så send ansøgningen i god tid.

Ansøgning om byggetilladelse skal ske via nedenstående via den digitale løsning Byg og Miljø under ansøgningstypen ”Andre byggearbejder”.

Midlertidige udendørs salgsområder

Når der er tale om midlertidige udendørs salgsområder, er det f.eks. festivaler, loppemarkeder, kræmmermarkeder, julemarkeder, dyrskuer og lignende til flere end 150 personer.

Et salgsområde er et sammenhængende område i det fri, der udlægges til brug for salgsboder eller lignende, som opstilles i forbindelse med midlertidige, udendørs arrangementer.

Personantal i midlertidig salgsområder

En salgsbod, der anvendes af flere end 50 personer og/eller er større end 100 m² betragtes

som et forsamlingstelt og skal overholde bestemmelserne for forsamlingstelte, herunder afstandsforhold til salgsområder.

I og ved salgsområder, hvor der placeres oplag som f.eks. gas, brandfarlige væsker og lignende, der er omfattet af Beredskabsloven, skal oplagene indrettes og placeres efter detailkravene i Beredskabslovens bekendtgørelser. Ved spørgsmål til oplag kan Beredskab Fyn kontaktes via deres hjemmeside www.beredskabfyn.dk hvor yderligere information for kontakt kan findes.

 

Meddelelse til Svendborg kommune BYG og BBR:

Meddelelse til Svendborg kommune skal ske uanset om etableringen af salgsområdet kræver byggetilladelse eller ej.

Svendborg kommune skal derfor altid have meddelelse om etablering af salgsområder til flere end 150 personer. Meddelelsen skal indeholde oplysninger om salgsområdets placering, indretning og brug. Meddelelsen skal være modtaget af Svendborg kommune senest 4 uger før området tages i brug.

Oplysning om salgsområdets placering, indretning og brug sker ved at udarbejde en arrangementsplan over området. Planen skal i nødvendigt omfang suppleres med en kort beskrivelse af brugen af området. Arrangementsplanen skal udarbejdes i henhold til principperne i bilag 11a ”Vejledning om arrangementsplaner for midlertidige udendørsarrangementer”.

 

Indretning af salgsområder

Ved indretning af salgsområderne skal det sikres, at der ikke kan ske væsentlig brandspredning. Personer, der opholder sig i salgsområderne, herunder i salgsboderne, skal på sikker vis

kunne evakuere området og bringe sig selv i sikkerhed, og redningsberedskabet skal have mulighed for at foretage en sikker indsats.

Det skal sikres, at salgsområder placeres mindst 5,0 m fra naboskel.

Yderligere informationer vedrørende salgsområderne, opdeling af arealer i m², afstandskrav samt eksempler på salgsbodsopstillinger med mere kan finde under pkt. 4.2 i bilag 11 ”Præ-accepterede løsninger for forsamlingstelte og midlertidige udendørs camping- og salgsområder”.

 

Midlertidige udendørs salgsområder der kræver byggetilladelse:

Ved opstilling af midlertidige udendørs salgsområder, der ikke er undtaget for krav om byggetilladelse jf. ovenstående, skal der fremsendes en ansøgning om byggetilladelse.

Midlertidige udendørs salgsområder til flere end 150 personer, der ikke følger bilaget 11 – Præ-accepterede løsninger for forsamlingstelte og midlertidige udendørs camping- og salgsområder, vil altid være omfattet af krav om byggetilladelse. Svendborg kommune skal have meddelt byggetilladelse, inden salgsområdet må benyttes.

Når der søges byggetilladelse, kan den blive håndteret på to forskellige måder. Enten ved at bruge certificerede rådgivere eller ved at lade kommunen foretage den tekniske byggesagsbehandling.

Sagsbehandlingstiden for en byggetilladelse til salgsområder indgår på samme vilkår som de øvrige byggeansøgninger ved kommunen, så send ansøgningen i god tid.

Ansøgning om byggetilladelse skal ske nedenstående via den digitale løsning Byg og Miljø under ansøgningstypen ”Andre byggearbejder”.

Ansøg om byggetilladelse i Byg og Miljø

Klik på nedenstående felt

Andet i forbindelse med arrangementer

Hvis arrangementet varer længere tid end 6 uger?
Alle opstillinger af midlertidige konstruktioner der varer/opstilles i mere end 6 uger, kræver altid en byggetilladelse.

Hvis de opstillede konstruktioner (scener, telte, tribuner mv.) er certificerede?
Hvis de transportable konstruktionerne er certificerede, kan de opstilles uden byggetilladelse i op til 6 uger. Konstruktionen skal dog efterleve det certifikat som er tilknyttet den givne konstruktion.