Bjerrebyvej 3, 5953 Tranekær
Revurdering af godkendelse til husdyrbrug på Bjerrebyvej 3, 5953 Tranekær
Afgørelser
Langeland
29. april 2025
1. april 2025

I henhold til det forpligtende samarbejde mellem Langeland og Svendborg Kommune har Svendborg Kommune revurderet godkendelsen til husdyrbruget på adressen Bjerrebyvej 3, 5953 Tranekær, Langeland.
Husdyrbruget er godkendt første gang d. 6. februar 1992, og godkendelsen er revurderet første gang d. 16. november 2006. Godkendelsen revurderes nu anden gang efter Husdyrbruglovens regler.
En revurdering gennemføres primært for at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift opfylder kravene til at anvende den bedste tilgængelige teknologi (BAT). I en revurdering gives der ikke lov til at gennemføre godkendelsespligtige ændringer.
Revurderingen omfatter alle vilkår i godkendelsen, og selve afgørelsen fremgår af dokumentet nederst i dette opslag. Grundlaget for afgørelsen er gældende lovgivning på området samt beregninger i det digitale ansøgningssystem, og indkomne oplysninger i sagsbehandlingen.
Der er forud for denne afgørelse foretaget en offentlig annoncering om opstart af revurderingen. Der er ikke modtaget anmodninger fra offentligheden om at modtage et udkast til afgørelse. Endelig har et varsel om påbud og et udkast til afgørelse været forelagt ejer af husdyrbruget.
Svendborg Kommune skal desuden gøre opmærksom på retten til aktindsigt i de oplysninger, som Svendborg Kommune er i besiddelse af i forhold til den konkrete sagsbehandling. En anmodning om aktindsigt gennemføres med udgangspunkt i gældende miljøoplysningslov samt offentlighedslov, og sendes til landbrug@svendborg.dk.
Klagevejledning
Denne afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klageberettigede er:
- ansøger,
- enhver med en individuel, væsentlig interesse i sagen samt
- forskellige myndigheder, foreninger og organisationer (jf. kapitel 7 i Husdyrbrugloven).
Klagenævnet afgør, om du er klageberettiget.
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager via klageportalen på følgende link: https://kpo.naevneneshus.dk/. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i klageportalen.
Når du klager, skal du betale et gebyr. Gebyret er på ca. 900 kr. for privatpersoner og ca. 1800 kr. for virksomheder og organisationer. Du betaler gebyret med betalingskort i klageportalen. Gebyret tilbagebetales, hvis klageren får helt eller delvis medhold i klagen og i visse andre tilfælde. For mere information, se Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside, https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/.
Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der ikke indsendes via klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Svendborg Kommune. Vi videresender herefter din anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som afgør, om anmodningen kan imødekommes.
Klagen skal være indgivet senest 4 uger efter, at afgørelsen er blevet offentligt annonceret. Du kan finde godkendelsen på Svendborg Kommunes hjemmeside https://www.svendborg.dk/hoeringer-og-afgoerelser/
Klagefristen er dermed d. 29. april 2025.
Hvis afgørelsen påklages, vil Svendborg Kommune senest tre uger efter klagefristens udløb videresende klagen til behandling i Miljø- og Fødevareklagenævnet sammen med vores bemærkninger til sagen og klagepunkterne. Bemærkningerne sendes også til klagesagens parter.