Orientering om offentliggørelse af vedtaget plangrundlag for et blandet bolig- og erhvervsområde på Kullinggade 29, Svendborg

Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg 2021.17, lokalplan 689 samt udbygningsaftale for Kullinggade 29. Klagefrist til og med den 7. februar 2025.

KommuneplanLokalplan
Type

Afgørelser

Område

Svendborg

Klagefrist

7. februar 2025

Offentliggjort

10. januar 2025

Svendborg Kommune skal hermed orientere offentligheden, berørte myndigheder samt ansøger om, at Kommunalbestyrelsen i Svendborg Kommune den 17. december 2024 har vedtaget:

• Kommuneplantillæg 2021.17 – Blandet bolig- og erhvervsområde Kullinggade
• Lokalplan 689 - Blandet bolig- og erhvervsområde på Kullinggade 29
• Tilhørende udbygningsaftale til lokalplan 689.

Planer fremgår af Svendborg Kommunes hjemmeside på nedenstående links og er offentlig bekendtgjort den 10. januar 2025:
Kommuneplantillæg
Lokalplan

Planer fremgår også på www.plandata.dk

Klagemulighed
Enhver med retlig interesse i sagens udfald kan klage til Planklagenævnet inden 4 uger efter, at planerne er offentligt annonceret.
En klage skal indgives senest d. 7. februar 2025.


Se klagevejledning nedenfor på siden eller læs mere på Nævnenes Hus (https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/vejledning/).
Hvis du vil have kommunens eller Planklagenævnets afgørelse behandlet af en domstol, skal dette ske inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt eller annonceret.

Klagevejledning
Du klager via Klageportalen, som du finder et link til her: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/

Klageportalen ligger også på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på www.borger.dk eller www.virk.dk, ligesom du plejer, typisk med Mit-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til Svendborg Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Svendborg Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr. 900 for privatpersoner og kr. 1.800 for virksomheder og organisationer. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Svendborg Kommune. Vi videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Anmodningen sendes til: plan@svendborg.dk eller Svendborg Kommune, Plan og Erhverv, Frederiksø 4A, 5700 Svendborg.


Prøvelse ved domstolene
Hvis du vil have kommunens eller Planklagenævnets afgørelse behandlet af en domstol, skal dette ske inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt eller annonceret.

Kommuneplantillægget og lokalplanen kan ses som bilag nederst på siden og på plandata.dk
Alternativt ved personlig henvendelse til
- Plan og Erhverv, Frederiksø 4A, 1, 5700 Svendborg

Kommuneplantillægget
Kommuneplantillæg 2021.17 for Kullinggade giver overordnet mulighed for en fortætning og udvikling af området som et blandet bolig- og erhvervsområde. Tillægget muliggør en forøget bebyggelsesprocent på 150 % og en maksimal bygningshøjde på 18,3 meter med krav om aftrapning mod Kullinggade og vandet.

Der gives mulighed for boliger, serviceerhverv, offentlige og kulturelle formål samt kontor- og liberale erhverv. Samtidig fastsættes en ny parkeringsnorm, hvor boliger under 85 m² kræver 0,8 parkeringsplads per bolig, mens større boliger fastholder 1 parkeringsplads per bolig. En tredjedel af parkeringspladser på terræn kan desuden anlægges som dobbeltudnyttede pladser.

Planen har til hensigt at ny bebyggelse tilpasses områdets historiske karakter og de fredede bygninger. Derudover skabes der bedre offentlig adgang til kysten og Baagøe og Ribers Plads.

Lokalplanen
Lokalplan 689 for Kullinggade 29 i Svendborg giver mulighed for at udvikle området til et blandet bolig- og erhvervsområde med respekt for områdets kulturarv og historiske karakter. Området er opdelt i tre delområder: Delområde A, hvor de fredede bygninger skal bevares og kan anvendes til liberale erhverv, kulturelle formål eller boliger over stueplan; Delområde B, der giver mulighed for ny bebyggelse med boliger og erhverv i stueetagen, hvor nybyggeri skal tilpasses områdets skala og kontekst; og Delområde C, hvor en broforbindelse over havnebassinet (Mudderhullet) kan etableres for at forbedre sammenhængen mellem Baagøe og Ribers Plads og Havnepladsen.

Ny bebyggelse skal arkitektonisk tilpasses områdets maritime identitet og eksisterende bygninger, med fokus på høj kvalitet, materialer og detaljer, der harmonerer med de historiske omgivelser. Der stilles krav til etablering af rekreative fri- og opholdsarealer og at skabe gode visuelle forbindelser mellem byen og havnen.

Det er lokalplanens formål at balancerer en udvikling af området mellem at bevare områdets historiske værdier og skabe en tidssvarende udvikling, der understøtter Svendborg Kommunes mål om fortætning, byliv og byudvikling tæt på havnen.