To unge springer i vandet fra badebro imens ærø-færgen sejler forbi
Foto © Svendborg Kommune

Hvordan har du det?

Smerter, ondt i livet eller går det meget godt? I dag modtager 2.500 tilfældigt udvalgte borgere i kommunen et spørgeskema i e-Boks som del af den store nationale undersøgelse "Hvordan har du det?".

Nyhed

Stor, national undersøgelse

For femte gang siden 2010 gennemfører alle fem regioner, Statens Institut for Folkesundhed og Sundhedsstyrelsen den nationale spørgeskemaundersøgelse ’Hvordan har du det?’, hvor i alt 300.000 danskere bliver spurgt om deres helbred og sundhed. Undersøgelsen er den største af sin art i Danmark og giver et unikt billede af danskernes sundhed og trivsel over tid. Derudover viser den også hvilke aktuelle udfordringer der er i forskellige dele af landet. I Svendborg Kommune har 2.500 borgere fået tilsendt spørgeskemaet digitalt, og for at opnå de mest brugbare resultater, er det vigtigt, at så mange som muligt deltager. Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit, ser frem til undersøgelsen:

"Sundhedsprofil-undersøgelsen er et vigtigt redskab i de politiske prioriteringer vi laver på sundhedsområdet i Svendborg Kommune. Jeg håber derfor, at så mange som muligt vil besvare spørgeskemaet, så vi kan blive klogere på, hvor vi skal have en særlig opmærksomhed. På den måde kan vi bedre hjælpe hinanden," siger Hanne Klit.

Målbar sundhed

Resultaterne fra den seneste undersøgelse i 2021 viste, at danskernes sundhed på flere områder halter. Blandt andet var mere end hver anden dansker over 16 år overvægtig og dyrkede ikke nogen form for idræt. Udviklingen inden for mental sundhed og stress gik også den forkerte vej. Til gengæld har antallet af daglige rygere været faldende siden 2010 – også blandt borgerne i Svendborg Kommune. Hanne Klit understreger vigtigheden af undersøgelsen:

"Det er vigtigt, at vi får et billede af, hvordan borgerne i regionen og kommunen har det. Mange tænker måske, at sundhed og behandling er noget, som regionen tager sig af, fx på sygehusene. Men kommunerne har også mange opgaver inden for forebyggelse og sundhed, og vi har meget direkte kontakt med borgerne. Undersøgelsen fra 2021 understreger, at vi i Svendborg Kommune fortsat skal prioritere forebyggelse og sundhedsfremme både fysisk og mentalt" siger Hanne Klit.

Læs mere om undersøgelsen her