Under opbygning

Denne hjemmeside er under opbygning, så bær venligst over med os, hvis der er et par huller. 

Brug gerne feedback-funktionen 'Hjalp denne side dig?' nederst på de sider, hvor du synes vi gør det godt eller mangler noget.

Tak for din forståelse.

Lundeborg er Årets Landsby 2024

Stort tillykke til Lundeborg, som har vundet titlen som Årets Landsby 2024. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit.

Nyhed

Lundeborg har dystet med Hammershøj i Viborg Kommune og Venslev i Frederikssund Kommune om titlen som Årets Landsby 2024.

Det var dog Lundeborg, der i sidste ende sikrede sig titlen og præmien på 50.000 kr.

Dommerne har været på jagt efter en landsby, hvor det emmer af inspirerende mødesteder og gode rammer med plads til fællesskaber og aktiviteter for landsbyens borgere.

Lige præcis dét finder man i Lundeborg, som får rosende ord med på vejen fra komitéformand Helene Simoni Thorup: 

Med landsbyens 450 engagerede borgere har Lundeborg skabt fællesskaber, der favner alle aldersgrupper. Det er en utrolig stærk historie, som har været med til at forme byens udvikling. Gennem en målrettet udviklingsplan har Lundeborg desuden tiltrukket mange nye beboere og oplevet en stigning i turismen om sommeren.

- Komitéformand Helene Simoni Thorup

Komitéformanden peger desuden på det frivillige engagement, der særligt kommer til udtryk ved, at byens købmand i dag drives af over 70 frivillige. Ligesom Lundeborg har formået at skabe et samlingssted for byens beboere ved Aktivhuset, hvor der blandt andet afholdes ugentlige grønne fællesspisninger med stor tilslutning.

Derudover har Lundeborg gjort sig særligt bemærket ved måden, det er lykkedes landsbyen at nytænke, hvordan eksisterende bygninger som det gamle pakhus kan bruges til nye mødesteder.

Fra Arne Ebsen, udvalgsformand for Plan- og Lokalsamfundsudvalget i Svendborg Kommune, lyder der både et stort tillykke og en tak for indsatsen:

Hjertelig tillykke til Lundeborg med titlen som “Årets landsby” - og ikke mindst tak til de mange ihærdige ildsjæle, der har gjort det muligt. Tak også for at vise vej og inspirere andre lokalområder. Nu er der ekstra god grund til at arbejde videre med ambitiøse havneplaner.

- Formand for Plan- og Lokalsamfundsudvalget Arne Ebsen

Kåringsfesten af Årets Landsby 2024 afholdes i Lundeborg den 14. september 2024.

Der er god grund til at skåle i Lundeborg i dag. Stort tillykke!

Fakta om Årets Landsby

Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I år uddeles den for 28. gang. På spil er ikke blot æren, men også en check på 50.000 kroner til vinderlandsbyen, mens 2. og 3. pladsen hver honoreres med 25.000 kroner. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.