Ny chef for Klima, Natur og Miljø

Svendborg Kommune har ansat Rasmus Scheelke som ny chef for Klima, Natur og Miljø. Rasmus Scheelke er 38 år og kommer med en solid erfaring inden for byplanlægning, ledelse og strategisk udvikling.

Nyhed

Et enigt ansættelsesudvalg har besluttet at ansætte Rasmus Scheelke som ny chef for Klima, Natur og Miljø i Svendborg Kommune.

Rasmus' baggrund

Rasmus er uddannet cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet og har den seneste årrække haft forskellige stillinger i Københavns Kommune. Senest som faglig leder i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, hvor han har haft ansvar for sekretariatsbetjening af det politiske udvalg, direktionen og borgmesteren samt en række større projekter. Tidligere har han været en central aktør i flere store anlægsprojekter i Københavns Kommune, herunder bl.a. udbygning af infrastruktur, stormflodssikring og Lynetteholm-projektet. Før det arbejdede han i Kommunernes Landsforening.       

Retur til barndomsbyen

Svendborg er dog på ingen måde ukendt territorium for den kommende chef, der med sin nye stilling vender retur til sin barndomsby:

Jeg glæder mig meget til at komme hjem til Svendborg. For mig er Svendborg en helt særlig kommune. Ikke kun fordi den ligger naturskønt i øhavet, men også fordi jeg er opvokset der, og har lyse minder fra min barndom og mit ungdomsliv i Gudbjerg, på Thurø og i Svendborg. Svendborg har et kæmpe potentiale og store visioner, ikke mindst på den grønne dagsorden med klima og naturbeskyttelse. De visioner ser jeg frem til at være med til at føre ud i virkeligheden, ikke mindst sammen med alle de dygtige medarbejdere.

- Rasmus Scheelke

På vej mod et grønnere Svendborg

Som chef for Klima, Natur og Miljø bliver Rasmus Scheelke drivkraften bag et grønnere Svendborg. Han får en helt central rolle i implementering af kommunens klimahandleplan, som skal gøre kommunen klimaneutral og robust over for fremtidens mere ekstreme vejr, ligesom han skal stå i spidsen for kommunens arbejde med at styrke naturen og biodiversiteten, bl.a. i regi af udviklingen af UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav. Endelig får han ansvar for håndteringen af drifts- og myndighedsopgaver inden for både miljø-, natur- og klimaområdet.

Vi glæder os til samarbejdet

Direktør for Miljø og Teknik Rikke Berg ser frem til samarbejdet:

Klima- og biodiversitetskrisen kalder på strategisk problemløsning, nytænkning og et højt forandringstempo, og det er kvaliteter, som Rasmus bringer med sig sammen med en stort personligt netværk til andre kommuner og fonde, som vi med fordel kan trække på i vores eget arbejde. Derudover har Rasmus en super, sympatisk og vindende personlighed, som vil gøre det let for alle at samarbejde med ham.

- Direktør for Miljø og Teknik Rikke Berg

Rasmus Scheelke bor i dag på Østerbro i København sammen med sin kæreste og deres toårige søn, men planlægger at flytte til Svendborg. Han tiltræder officielt sin nye stilling den 1. december 2024.

Kontakt