Under opbygning

Denne hjemmeside er under opbygning, så bær venligst over med os, hvis der er et par huller. 

Brug gerne feedback-funktionen 'Hjalp denne side dig?' nederst på de sider, hvor du synes vi gør det godt eller mangler noget.

Tak for din forståelse.

Nye jakker i bybilledet

Fra 1. juni 2024 har medarbejdere på plejecentre, hjemmepleje og sygepleje fået ny arbejdsbeklædning.

Den nye aftale betyder nye farver på tøjet til ældreområdets medarbejdere. Så når du begynder at spotte orange jakker rundt på byens veje, så er det højst sandsynligt en af kommunens medarbejdere i hjemmeplejen.

- Lisbet Dahl, områdeleder fra Hjemmepleje Vest.

Fra 1. juni 2024 har ældreområdet i Svendborg Kommune indgået en 6-årig aftale med Elis om leje, vask og reparation af arbejdsbeklædning til personalet på plejecentre, hjemmepleje og sygepleje.

Samarbejdet med det lokale vaskeri Elis er ét af de mange grønne samarbejder, vi som kommune ønsker at have med virksomheder, og som vi har glædet os til at komme i gang med. Vi har store forventninger til, at samarbejdet med Elis vil gavne både medarbejderne i ældreplejen med miljøvenlige beklædningsdele og det generelle klimaaftryk, fortsætter Lisbet Dahl.

""

Områdeleder Lisbet Dahl fra Hjemmepleje Vest er glad for ældreområdets nye arbejdsbeklædning. De orange jakker skal nok komme til at lyse op i bybilledet. 

Grøn og bæredygtig arbejdsbeklædning

Med denne nye indkøbsaftale skal Elis sørge for, at alle tekstiler, der indgår i aftalen, sendes til genanvendelse, når de ikke kan genbruges fra vaskeriet i Svendborg. Elis vægter dog reparation af tekstilerne højst og har blandt andet et lager af standardbeklædning, som anvendes af flere kommuner.

Med denne nye beklædningsaftale forpligtiger Elis sig også til at overholde flere grønne krav. Beklædningsdelene må blandt andet højst bestå at to typer fibre som fx naturfiber og én type syntetisk fiber af hensyn til både genanvendelighed og holdbarhed.

 

Fakta om aftalen med Elis

  • Aftalen med Elis om leje, vask og reparation af arbejdsbeklædning på ældreområdet i Svendborg Kommune løber i 6 år og beløber sig på ca. 7.000.000 kr. årligt.
  • Ca. 1.500 medarbejdere på ældreområdet er omfattet af aftalen.
  • En tøjpakke for en medarbejder i hjemmepleje omfatter typisk: skjorte, tunika, t-shirt, buks/ jeans, fleece og jakke.