Under opbygning

Denne hjemmeside er under opbygning, så bær venligst over med os, hvis der er et par huller. 

Brug gerne feedback-funktionen 'Hjalp denne side dig?' nederst på de sider, hvor du synes vi gør det godt eller mangler noget.

Tak for din forståelse.

Tre nye tandklinikker til Svendborgs børn og unge

Ingen huller i tandplejen! Der er brede smil hos den kommunale tandpleje i Svendborg, som nu kan tage imod kommunens børn og unge i tre helt nye og moderne klinikker. Og der er behov for dem.

Indvielse af tre nye lokaler

Ny lovgivning, som giver unge mennesker mulighed for at fortsætte i den kommunale tandpleje helt til de fylder 22 år, sammenholdt med den fortsat store tilflytning af børnefamilier til Svendborg Kommune, betyder nemlig, at tandplejen i dag har næsten 4.000 flere brugere end i 2022.

Derfor var det også en glad formand for Senior-, Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit, der sammen med Maria Møller Petersen fra Rich Møller Ejendomme, som ejer tandplejens bygning på Tolbodvej 17, åbnede dørene til de nye lokaler mandag den 12. august.

Tandplejen er virkelig et område, hvor vi kan være med til at sikre sundhed og trivsel hos børn og unge. Derfor skal det være en god oplevelse at komme i tandplejen. I vores nye, moderne lokaler kan vi nu byde velkommen til endnu flere børn og unge, og det glæder vi os meget til, siger Hanne Klit om åbningen af de nye klinikker, der er finansieret med midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets anlægspulje til at udvide kapaciteten i børne- og ungdomstandplejen i Danmark.

""

Sebastian Littrup, graffitimaler sammen med Maria Møller Petersen fra Rich Møller Ejendomme.

Nyt kunstværk markerer indvielsen

Maria Møller Petersen fra Rich Møller Ejendomme, som ejer tandplejens bygning, er også begejstret for udvidelsen. Som gave til tandplejen har Maria Møller Petersen fået graffitimaleren Sebastian Littrup til at lave endnu et kunstværk omkring tandplejen.

Det betyder meget for mig, at tandplejen fremtidssikres og at det bliver et hus som brugerne er glade for. Derfor har jeg også valgt at forskønne området omkring huset med et nyt kunstværk. Min familie havde i sin tid bilværksted på grunden, og jeg er meget begejstret for den måde, Sebastian har skabt et værk som både indeholder biler og tænder, siger Maria Møller Petersen. 

Midlertidig personalestue

De tre nye klinikker er indrettet i den tidligere personalestue. Derfor har byggeriet også omfattet indretning af midlertidige faciliteter til tandplejens ansatte i en tilstødende bygning. Den nyligt tiltrådte overtandlæge Marie-Louise Berntsen glæder sig over at klinikkerne er brug fra i dag

Vi glæder os til at tage de nye klinikker i brug, så det er en stor dag i dag. Det er vigtigt, at vi kan udvide og kan hjælpe alle børn og unge, når de har brug for os. Det er ikke uvæsentligt, at vi kan beholde alle vores behandlinger under samme tag. Vi har jo både børne- og ungdomstandplejen, tandregulering, omsorgstandplejen og special- og socialtandplejen her i huset, og det er en stor styrke for os at have alle specialer samlet.  På den måde kan vi fastholde en høj faglig standard, for alle dem som bruger vores tandpleje, siger Marie-Louise Berntsen.

Kommunen og udlejer fortsætter det gode samarbejde og er i gang med at finde en god løsning på etablering af nye personalefaciliteter.

Kontakt Tandplejen