Designguide og logo

Her kan du finde Svendborg Kommunes logo og downloade logoet til brug på materialer. Du kan også læse mere om brug af logoet i vores designguide.

Med guiden ønsker vi at sætte retning på kommunens fælles visuelle identitet og sikre, at Svendborg Kommune altid er en tydelig og genkendelig afsender.

Selve designet er bygget op om kommunens logo – en moderne udgave af det gamle byvåben – og Cittaslow-logoet, der er kendetegnet ved den orange snegl.

Vores designguide hjælper dig igennem de vedtagne retningslinjer for brug af vores logo, farver og andet, der indgår i Svendborg Kommunes visuelle identitet. På den måde vil den røde tråd altid blive holdt, lige meget hvem, der fremstiller materialet, og hvad det skal bruges til. 

Svendborg Kommunes logo

""

Bemærk, at dette logo er Svendborg Kommunes officielle signatur. Det er således det primære logo, der anvendes i det daglige på bl. a. brevpapir, på publikationer og ved annoncering.

Svendborg Kommunes logo er sammensat af et symbol og et navnetræk. Symbolet er et redesign af Svendborgs gamle byvåben, der kan dateres tilbage til 1300-tallet. 

Byvåben
De tre tårne over bølgende vand samt månen og stjernen er bibeholdt fra det oprindelige våbenskjold. Der er foretaget en markant ændring af våbenskjoldet ved fravalget af den omkringliggende skjoldform. Dette valg er taget for at opnå et mere moderne og åbent udtryk. Symbolet er blåt, men den særlige blå nuance er dannet med et forløb fra en lys blå til en mørkere blå. 

Navnetræk
Navnetrækket er ligeledes opdateret med en mere tidssvarende typografi. Symbolet og navnetrækket udgør tilsammen Svendborg Kommunes logo.

Når symbol og navnetræk anvendes, må de indbyrdes størrelsesforhold og afstande aldrig ændres. Dvs. at man som hovedregel ikke må flytte de to elementer fra hinanden eller gøre dem større eller mindre i forhold til hinanden.

Farve
Det særlige kendetegn ved farven i Svendborg Kommunes logo er farveforløbet i symbolet. Symbolet er blåt, men den blå nuance er dannet med et forløb fra en lys blå til en mørkere blå.
Gradienten (farveforløbet) går diagonalt fra A til B. Gradienten er kun beskrevet i CMYK og RGB, da det er de eneste relevante blandingsfarver

Webtilgængelighed

Som offentlig myndighed er Svendborg Kommune forpligtet til at leve op til lovkravene om webtilgængelighed i forhold til digitale kommunikationsprodukter. Derfor er vores skabeloner opdateret i henhold til webtilgængelighed. Hvis skabelonen benyttes korrekt, vil dit produkt leve op til krav om webtilgængelighed.

Vil du downloade Cittaslows-logo?

Brug af Svendborg Kommunes logo

For at sikre at Svendborg Kommunes logo altid gengives klart og tydeligt, bør logoet ikke trykkes i så små størrelser, at detaljerne i symbolet forsvinder. Der er derfor fastsat en anbefalet minimumstørrelse til logoet svarende til 20 mm i bredden.

Seks grundfarver

Fem farvede bjælker: Blå, rød, grøn, mørkeblå, lys grå, gylden og gul.

Rene grundfarver i vores visuelle identitet

Farver

Farver er en vigtig del af Svendborg Kommunes visuelle identitet. Farverne bruges til at differentiere Svenborg Kommune og til at skabe liv i designet og fremhæve særlige budskaber. Ved konsekvent brug af farverne sikres sammenhæng på tværs af medierne.

Farvepaletten består af seks grundfarver, der kan gradueres og tones op eller ned. Den blå farve er Svendborgs Kommunes hovedfarve. Det er den farve, der også indgår i logoet og kommunens grundidentitetsfarve. Ud over den blå farve er paletten er ikke sat op i nogen prioriteret rækkefølge.

Brug af farver

Med udgangspunkt i syv grundfarver, kan farverne tones op eller ned.

Rene grundfarver er farveflader uden forløb, og vist i billedet ovenfor.
Farver med forløb er inspireret af logoets gradient ved, at farverne også her har forløb fra en mørk til en lys farve.
Lyse farver en nedtonet variant af den rene farve.

Webtilgængelighed

Vær opmærksom på at vælge farver med tilstrækkelig stor kontrast.

Typografi

Typografien er en vigtig del af Svendborg Kommunes visuelle identitet, og det er derfor vigtigt, at den anvendes konsekvent.

Verdana

Den typografi, der konsekvent skal bruges til printede materialer som breve, notater og printede publikationer, hedder Verdana.

Verdana anvendes også i kommunens elektroniske kommunikation, f.eks. i PowerPoint-præsentationer, på web samt til film og video. Verdana er en standardtypografi med høj læsbarhed, som kan anvendes på alle Windows-pc’er.

Arial

Til elektronisk post anvendes typografien Arial.

Webtilgængelighed

Det anbefales, at du opretter dit dokument i en skabelon fra DynamicTemplate og benytter de valgte typografier.

Kontakt Kommunikation og Grafisk Afdeling