Vil du være med til at arrangere Geopark Dage?

Fra 9. til 12. maj 2024 afholdes der for første gang Geopark Dage; en tilbagevendende begivenhed, hvor geoparkens lokale på tværs af Sydfyn vil kunne opleve friluftsaktiviteter, lokal mad, fællesskab og ny viden om deres lokale natur-, kultur- og geologi-historie.

Aktiviteter med naturen som centrum
Langeland rundt i Kajak, Geopark-dag på Søbygård, Vandrefortællinger på Øhavsstien og Lortesafari i Svanninge Bakker. Det er blot nogle af de ting, som løber af stablen under overskriften Geopark Dage i Kristi Himmelfartsdagene. Her vil geoparken folde sig ud med aktiviteter fra en lang række af de aktører, undervisere, fødevareproducenter, friluftsfolk, forskere og frivillige, som hele året rundt arbejder for at beskytte, benytte og fortælle historien om det fantastiske område, vi har.

”Når du oplever geoparken, så oplever du sammenspillet imellem vores geologi, vores natur og os mennesker”, fortæller Kristian T. P. Rasmussen, tovholder på Geopark Dage. ” Med Geopark Dage vil vi gerne samle en masse aktiviteter og oplevelser, hvor man mærker nogle af alle de naturoplevelser, lokale initiativer og fortællinger, som lægger til grund for, at vi formentlig snart kan kalde os en UNESCO Global Geopark”

Et samarbejdemellem fire sydfynske kommuner
Bag Geopark Dage står geoparkens sekretariat, samt lokale tovholdere i alle de fire sydfynske kommuner, Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø. Det er tanken, at de lokale i alle de fire kommuner i de fire dage, kan få en masse oplevelser af, hvad der arbejdes med i det store samarbejde omkring Geopark Det Sydfynske Øhav. For geoparken er ikke kun et sted. Det er også en samlet mængde af både kommunale, private og frivillige initiativer på tværs af alle de fire kommuner. Geopark Dage er en fejring af vores geologiske, biologiske og kulturelle arv, og en fejring af alle de stærke kræfter, som er med til at skabe det helt særlige sted, som Geopark Det Sydfynske Øhav er.

Lige nu samles der til bunke af arrangementer og planlægges oplevelser, som bevæger sig indenfor geoparkens indsatsområder: Geologi og Natur, Aktivt Udeliv, Forskning, Kultur, Undervisning og Geoturisme. De enkelte aktiviteter vil blive meldt ud løbende og det fulde program kommer i det tidlige forår 2024. Helt centralt står lørdag d. 11. maj, hvor der vil være lokale fejringer i alle fire kommuner – og det er også her, man vil fejre den formodede UNESCO-udnævnelse, som man forventer svar på i slut-marts - start april. Geopark Dage vil for fremtiden være en årligt tilbagevendende begivenhed. Du kan følge arbejdet med Geopark Dage på geoparkens website, www.geoparkoehavet.dk og på geoparkens sociale medier. 

Har du en idé eller vil du gerne være med til at arrangere Geopark Dage?
Som arrangør, aktør eller ildsjæl kan du også være med til Geopark Dage. Har du et arrangement eller en oplevelse, som du synes kan passe ind til geopark dage, så er du velkommen til at kontakte geoparkens sekretariat på Geopark Dages hjemmeside her